Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Munchs skriet med infogad elbil och laddsladd.

Elbilar - vågar vi ta det stora språnget?

EU kräver nationell strategi för elbilar och biobränslen.

Bildäck och sand på asfalt

Vasadirektören kör själv tjänstebilen

Vasa stad fortsätter att hyra en Volvo som stadsdirektören kan använda i sitt jobb. Staden betalar 1200 euro i månaden för det. Men någon chaufför har man inte längre på lönelistorna, utan direktören kör själv.

Kevas styrelseordförande har inte förtroende för Ailus

Kevas styrelseordförande Laura Räty säger att hon personligen har tappat förtroendet för pensionsanstaltens VD Merja Ailus. Kevas styrelse kommer att behandla Merja Ailus ställning på fredag, uppger styrelsens vice ordförande Kari Nenonen.

Merja Ailus

Kevas vd avstår från sin bostadsförmån - får högre lön

Kevas vd Merja Ailus meddelar att hon avstår från sin omtalade tjänstebostad. Det säger Ailus i ett pressmeddelande. Samtidigt stiger Keva-chefens nettolön med över 1 500 euro per månad.

Skyddspolisens dörr

Suomen Kuvalehti: Skypo sparkade sexhungrig polis

Skyddpolisen har sparkat den polis som upprepade gånger hade sex i sin tjänstebil på tjänstetid, skriver Suomen Kuvalehti på sin webbplats. Helsingfors tingsrätt dömde polisen till böter i december.

Polisbil

Sexhungrig polis fick böter

Den polis som upprepade gånger hade sex i sin tjänstebil på tjänstetid har dömts till böter. Helsingfors Tingsrätt har dömt polisen till böter på 600 euro. Rätten ansåg också att handlingen skadade förtroendet för polisen till den grad att den inte kan anses vara obetydlig.

HS: Sex i Skypos bil ledde till åtal

En man som jobbar på Skyddspolisen har haft sex i sin tjänstebil. Åklagaren yrkar nu på böter för att mannen har brutit mot tjänsteplikt, skriver Helsingin Sanomat.

Google raderade inte privata uppgifter trots löften

Tjänstebilen från Google Street View råkade under sina färder fånga upp privat information med sin utrustning. Bland annat fick de tag i e-postadresser från öppna trådlösa nätverk. Google fick även med sig information om finländare.