Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Stuvarnas medling fortsätter på onsdag

Medlingen i stuvarnas arbetstvist fortsätter på onsdag klockan 14, meddelar riksförlikningsman Anu Sajavaara på Twitter. Stuvarna har strejkat sedan den 15 februari.

Sajavaara skriver att medlingen om busstrafikens avtal och medlingen som gäller vägtransporter fortsätter i morgon, tisdag. Transportfacket AKT har varslat om strejker i de här branscherna från och med onsdag.

Långtradare från Hangö hamn har förkörsrätt i korsningen av Appelgrensvägen och Korsmansgatan.

Du kan ha en livsfarlig långtradare bakom dig på vägen

Varannan bil fick inte fortsätta färden från Hangö hamn.

Nigiri med lax

Norsk lax med blåvita vingar

Norge rapporterade på måndagen om en kraftig ökning i exporten av fisk, framför allt odlad lax. Hundratals ton av denna lax flygs varje vecka till Japan och övriga Asien med Finnair, som strävar efter att bli störst på att transportera norsk lax till Asien. Flyglaxen kan i bästa fall vara till salu i Japan 36 timmar efter slakt i Nordnorge.

Landskapsförbundet oenigt om förturssystemet

Största delen av de förtroendevalda i förbundet röstade på måndagen för att tillsätta en arbetsgrupp som ska komma med förbättringsförslag.

Grå ekonomi på landsvägarna oroar

Polisen oroar sig över att den gråa ekonomin inom transportbranschen blir allt mer organiserad och internationell. Polisen uppskattar att skattefusk och andra olagligheter årligen kostar staten tiotals miljoner euro.