Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Shutterstock

Den digitala leken

Digital lek kan stöda lekfullt tänkande, aktivera fantasin, skapa glädje av att lyckas och vara en del av verklig lek. Digital och verklig lek behöver inte utesluta varandra. Det viktiga är själva leken och det roligaste är att kunna skratta tillsammans.

Sebastian Nyström visar upp surfplattan N1.

Nokia lanserade surfplatta med Android

Nokia gör comeback inom mobila enheter. Nokia presenterade den Androidbaserade pekdatorn Nokia N1 vid uppstartsevenemanget Slush i Helsingfors i dag.

En dator och en mobiltelefon

Familjemiddagar eller Ipad-kvällar?

Föräldrarna i familjen har inte ork eller lust att lära sina barn bordsvanor, utan sätter istället en Ipad framför dem och håller dem nöjda. Föräldrarna har inte mod och tålamod att höra på ett skrikande barn som exploderar när man tar programmen eller spelen ifrån dem, skriver Stella Ollus.

Apples resultat motsvarade förväntningarna

Teknologijätten Apples intäkter minskade under årets tredje kvartal trots ökad försäljning av bolagets smarttelefoner. Resultatet motsvarade i stort sett analytikernas förväntningar.

Apple har gett ut tunnare och lättare produkter

Apples nya produkter är både tunnare och lättare.

Nokias pekplatta Lumia 2050

Nokia lanserade Windows 8-pekdator

Nokia presenterade bolagets första pekplatta tillsammans med flera nya mobiler vid ett evenemang i Abu Dhabi på tisdagen. Två mobiler får en skärm på sex tum. Samtidigt meddelades att den populära bildtjänsten Instagram också kommer till Windows Phone-lägret.

Äldre får pekplatta i Sibbo

Femtio äldre Sibbobor kan inom kort få en pekplatta av kommunen. Det är fråga om ett försök att utveckla en ny form av service med hjälp av videotelefoni.

Bild av hur det ser ut på webben

Vad är Peka-BUU?

Vad är Peka-BUU?, hur hittar jag Peka-BUU och är Peka-BUU detsamma som BUU:s webbplats? Svaren på de här, och många andra frågor finns i artikeln.

Jolla presenterade sin första telefon

Det lilla finländska mobilföretaget Jolla har presenterat sin första smarttelefon. En stor del av de anställda vid Jolla har tidigare arbetat vid Nokia.

Spel av Åboföretag har laddats ned av fem miljoner

Åboföretaget Tribeflames spel, Benji Bananas, har laddats ner över fem miljoner gånger och spelas av omkring en miljon människor varje dag.

Google lanserade laptop med pekskärm

Google lanserade i går en egen bärbar dator med pekskärm. Den nya bärbara datorn Chromebook Pixel är i första hand tänkt att bli en utmanare till Apples Macbook. Enligt Google kombinerar den nya datorn teknik från platt-tv:n med en bärbar dator.

Apple vann patenttvist i USA

Patenttvisten mellan teknikjättarna Apple och Samsung har avgjorts i USA. Samsung dömdes att betala över en miljard dollar i ersättningar till Apple. Enligt domstolen har det sydkoreanska bolaget Samsung brutit mot Apples patent i samband med utvecklingen av smarttelefoner och läsplattor.