Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kommunerna i Egentliga Finland donerar ny professur i regionalekonomi till Åbo universitet

Kommunerna i Egentliga Finland donerar 600 000 euro till Åbo universitet för en professur i nationalekonomi vid universitetets Handelshögskola.

Professuren ska ha regionalekonomi som sitt specialområde. Tillsammans med sin forskningsgrupp ska professorn producera experter inom området, samt information som ska hjälpa kommunernas beslutsfattande.

Forskningsområdet är nytt vid Åbo universitet.

Professuren kommer att tillsättas under 2023.

Gamla stan och Borgå domkyrka sedda från Gamla bron.

Borgåregionen är konkurrenskraftig

Borgåregionen slutar i år på en fjäde plats i en jämförelse.

Vasa torg i november 2010.

Vasa fortfarande konkurrenskraftigt

Så var åtminstone fallet ännu år 2012. Det framgår av Åbo universitets undersökning.

Carola Löf vid skrivbordet

Missnöje i Larsmo över statsandelsreformen

Det är konstigt att svenska språket och friska åldringar ska ge lägre statsandelar. Det säger tf. kommundirektör Carola Löf i Larsmo. Larsmo hör till de stora förlorarna i förslaget till statsandelsreform och kommunen kommer att kräva ändringar i sitt utlåtande till finansministeriet.

Stödpengar kvar för Västnyland - knappast ges mera

Det finns fortfarande kvar nästan 700 000 euro statliga stödpengar för företag att söka i Västnyland. Efter att stålverket FN-steel i Koverhar i Hangö gick i konkurs för ett år sedan beviljade regeringen 1,5 miljoner euro i strukturomvandlingsstöd för att hjälpa företag med investeringar.

Samlingspartiet störst - Sannfinländarna ökade mest

Sannfinländarna är det enda av de stora partierna som fick ökat stöd i kommunalvalet i jämförelse med kommunalvalet 2008. Samlingspartiet samlade flest röster, följt av Socialdemokraterna och Centern. Yles resultatservice på webben

Katalonien söker hjälp från Madrid

Katalonien i nordöstra Spanien behöver nödlån för att klara sig till årets slut, och ber centralregeringen om fem miljarder euro. Regionen är den mest skuldsatta i Spanien med 40 miljarder euro i skuld.