Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Skönhetsföretagare misstänks för människohandel

Helsingforspolisens enhet för arbetsrelaterad människohandel utreder misstänkta brott i ett företag inom skönhetsbranschen. Brottsrubriceringen är människohandel, diskriminering med inslag av utpressning och skattebedrägeri.

En utländsk företagare inom skönhetsbranschen misstänks ha lockat landsmän till Finland med löfte om jobb med 1 900 euros månadslön.

Personerna har anlänt med turistvisum och de misstänks ha börjat jobba utan tillstånd inom företaget. De misstänks ha jobbat där i flera månader, men de har inte fått den utlovade månadslönen utan fått betalt endast för de kundbesök som förverkligats.

De har fått betalt i kontanter till ett belopp som motsvarar högst 30 procent av vad kunden betalat.

Till en början bodde arbetstagarna i samma bostad som arbetsgivaren. Senare flyttade de till en bostad som företagaren hyrt. Arbetstagarna har betalat cirka 250 euro i månaden per person för att få sova på en madrass på golvet i bostaden.

En person har häktats i fallet.

Läkaren visar ett provrör med plodplasma

Vampyrbehandlingens popularitet stiger

Ditt eget blod är pop inom skönhetsingrepp.

Kvinna speglar sig

Övervakningen haltar i skönhetsbranschen

Så kallade fillers, ämnen som injiceras under huden, har blivit en allt vanligare form av skönhetsbehandlingar. Samtidigt är det oklart vem som kan ge injektionerna. Kosmetologer erbjuder allt oftare behandlingar för vävnadsutyllnad trots att injektioner inte ingår i grundutbildningen för kosmetologer.

mikaela albäck

Kom ihåg kvittot när du klippt dig

För att inte understöda den gråa ekonomin inom skönhetsbranschen gäller det att be om ett kvitto vid kassan. Mikaela Albäck är vd för Pålitlig Skönhet, skönhetsbranschens egenövervakning för att motarbeta grå ekonomi.

Nöjda kunder är det viktigaste

Egen företagsamhet är både roligt och skrämmande.

Över hälften av frisörerna klipper svart

Svartarbete är mycket utbrett i skönhetsbranschen i allmänhet och bland frisörsalonger i synnerhet. Därför ska branschen nu med hjälp av ett nytt certifieringsprogram främja ärliga företagare.

Finska modetidningar styrs av L'Oreal

Skönhetsjournalister medger att de största företagen inom skönhets- och modebranschen dikterar vad som skrivs i de finländska dam- och modetidningarna. Tidskriftsförbundets ordförande ser inga problem i specialöverenskommelser mellan företag och tidningar.

Hudvård för 50+

Väder och vind, bastu, makeup och ålder tär på vår ansiktshud. Hur tar man bäst hand om en åldrande 50+ hud?