Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Grillkorv på grillen.

Saloföretag misstänks ha sålt utländskt kött som finskt

Åklagaren kräver bl.a. villkorligt fängelse för vd:n.

hesburgerskylt

Kritik mot Hesburger – blandar dansk färs i biffen

Hamburgerkedjan gör avkall på det inhemska.

entrecote och olika köttbitar

Ingen styckar fel av misstag

Spotlights avslöjande om falska entrecoter förbluffar svensk köttguru. Håkan Fällman köper inte förklaringen att förvirringen beror på olika styckningsmetoder.

Spotlight: Olika biffar - samma etikett

Soppkött säljs som entrecote

Det finns olika uppfattningar i Finland om hur en entrecote egentligen ska styckas. Spotlights granskning visar att det som en del kallar för soppkött kallar andra entrecote.

En biffko på en äng

Vadå entrecote?

Finsk sågningstradition ställer till det för entrecoten.

Lidl drog tillbaka nötköttsgulasch - kan innehålla hästkött

Skandalen med hästkött i nötköttsprodukter kan ha nått också Finland. Lidl drog under veckoslutet bort nötköttsgulasch från hyllorna i Finland eftersom produkten kan innehålla hästkött.

Evira får nya kontrollrutiner för kött

Livsmedelssäkerhetsverket Evira börjar göra regelbundna stickprov för att testa om nötkött innehåller hästkött. Det här blir en del av den normala marknadsövervakningen.

Frankrike anklagar företaget Spanghero

Det franska köttförädlingsföretaget Spanghero har medvetet stämplat kött som nötkött trots att man känt till att det kunde ha varit fråga om hästkött, hävdar franska regeringskällor. Ursprungsleverantören Rumänien beskylls dock inte för något. Rumänien sålde köttet öppet som hästkött.

Knipan i Ekenäs

Gamla köttkontrollen i Karis kan bli restaurang

Karis kan få en ny restaurang. Staden tänker hyra ut den så kallade Gamla köttkontrollen invid gamla stadshuset i Karis till krögaren Magnus Svennblad.

Lammkotletter

Pojoföretag fick inte sälja sitt kött

Köttföretaget West Chark i Skuru i Pojo har inte följt alla hygienkraven för hantering av kött. Det ledde i somras till försäljningsförbud för ett parti kött.