Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Flera åldringar behöver hemvård för att kunna bo hemma.

Hemvården drabbas när Vasa sparar

Thomas Öhman, SFP, skulle föredra en skattehöjning nästa år.

Finansminister Antti Rinne.

Rinne: Skärp kapitalskatterna, sänk skatten på jobb

Finansminister Antti Rinne är redo att skärpa kapitalbeskattningen. Socialdemokraternas ordförande säger till partitidningen Demokraatti att inkomstskatterna på så sätt kunde sänkas.

Ihalainen avvisar skatterabatt för uppsägningsbidrag

Arbetsminister Lauri Ihalainen stöder inte centerledaren Juha Sipiläs förslag om skatterabatt för uppsägningsersättningar.

landsväg

Pressen: Många frågor kring kilometerskatten

Förslaget om den nya kilometerskatten, som lades fram i går, har debatterats flitigt i dagens tidningar. Möjligheter och hot, rättvisa, integritetsskydd och samhällsekonomiska följder är bara några ord som präglar debatten.

Kompromiss om skattehöjning i Esbo?

Esbofullmäktige är nära en kompromiss när det gäller den föreslagna skattehöjningen. Tidningen Länsiväylä uppger att fullmäktigegrupperna preliminärt skulle ha enats om en skattehöjning på 0,25 procentenheter, dvs en skattesats på 18 procent.

Rurik Ahlberg

Korsholm kan höja skattesatsen

Kommundirekör Rurik Ahlberg föreslår att den rådande skattesatsen i Korsholm höjs med 1,25 procentenheter till 21 procent från och med nästa år.

Pengar som sticker upp ur en börs.

Borgåpolitiker beredda att höja skattesatsen

Beslutsfattarna i Borgå tror att kommunskatten höjs senast 2015.

En läkare som håller i ett stetoskop.

Stadsdirektören: Skatten stiger sannolikt i Raseborg

Det behövs ingen arbetsgrupp i Raseborg som ska jobba med att motverka fortsatta skattehöjningar. Skattetrycket är hårt och staden jobbar redan på olika sätt med ekonomin, skriver stadsdirektören i sin beredning inför stadsstyrelsemötet på måndag (8.4).

Egon Blomqvist och Birger Blomqvist är måndagssnackare den 25.3.2013.

25.3 Leder sänkt skatt till flera jobb?

Birger Blomqvist och Egon Blomqvist från Karis undrar om företagen i Västnyland verkligen satsar på att skapa nya jobb då samfundsskatten sänks.

Cypern nobbas av Putin

Cypern förhandlar med Ryssland om ett samarbete för att underlätta de cypriotiska bankernas situation. President Putin planerar däremot inte att ta emot cypriotiskt besök i dag. Ungefär 31 miljarder euro i Cyperns banker tillhör ryssar.

"Cyperns parlament kommer att rösta nej"

Cyperns parlament kommer knappast att rösta ja till extraskatten på bankdepositioner i dag, säger cypriotiska regeringens talesman Christos Styalinides. Parlamentet ska samlas klockan sex ikväll.

Fundersamma händer

EK vill sänka samfundsskatten

Finlands Näringsliv EK vill sänka den skatt som företagen betalar från 24,5 till 15 procent.

julklappar

Skatteåterbäringen in på kontot

Den årliga skatteåterbäringen kommer in på finländarnas bankkonton i dag. Den som har glömt att uppge sitt bankkontonummer kan lösa ut sin återbäring från OP-Pohjolagruppens bankkontor.

Håkan Roos och Lea Adolfsson.

12.11 Julmat, julfest och tvister mellan chefer

En skattesats på 21 procent är tillräckligt för Lea Adolfsson, annars flyr invånarna Raseborg, säger hon. Håkan Roos tror att staden snart har en skattesats på 24 procent.

Erik Salvesen och Ilse Klockars.

5.11 Höga skatter och sociala medier

Ilse Klockars, Hangö, och Erik Salvesen, Ekenäs, pratar om förslaget att höja skattesatsen i Raseborg till 22 procent och hur vi använder sociala medier på arbetstid. Ilse Klockars är ny måndagssnackare.

Västra Nylands sjukhus i Ekenäs

Raseborg kan få högsta kommunalskatten i Finland

Raseborgarna kan nästa år betala Finlands högsta kommunalskatt. Skattesatsen borde stiga från nuvarande 21 till 22 procent för att staden ska klara av sitt upgifter. Det är högre än i någon annan kommun i Finland just nu.

Pyttis kommunhus.

Ingen höjd skattesats i Pyttis

Pyttis höjer inte skattesatsen för år 2013. Kommunstyrelsen beslöt på sitt möte igår att hålla kvar en skattesats på 19.75 procent.