Hoppa till huvudinnehåll

Förrätter

  • Laxrullader  på en träbricka i Strömsö villans kök.

    Laxrullad med jordärtskocka och äpple i senapssås

    01.12.2017Recept
    Snedskurna bitar med lax och med dill, hoppsan så gott, jag tar en bit till.
  • Pizzetta, minipizzor av smördeg och hyvlade jordärtskocka som topping på en silverbricka i Strömsö villans kök

    Pizzetta med jordärtskocka

    01.12.2017Recept
    Åh, så liten - jag blir aldrig mätt, det var den minsta pizza jag någonsin sett!
  • Signalkräfta på träbord.

    Kräfta - tio ben och stor stjärt

    26.05.20162Strömsö
    När sommarkvällarna blir mörkare kommer kräftorna. Vi ror ut när månskenet glittrar på den spegelblanka ytan. Mjärdarna fylls med bete och sänks försiktigt ner till botten. Imorgon skall sensommarens röda delikatess avnjutas tillsammans med rostat bröd, dill och snaps på den traditionella kräftskivan.
  • En massa kantareller.

    Kantarellen - skogens guld och snapsglas

    03.05.2016Strömsö
    Den lyser klar och gul mellan löven som fallit från de omgivande träden i skogsdungen, den som ingen annan vet om. Favoritplatsen är hemlig för alla andra utom släktens medlemmar och skogens invånare. Kantarellen kallas skogens guld och det är med respekt men stor iver vi plockar den med oss hem.
  • Dukat bord med smårätter och sörsaker

    Beräkna rätt - matbjudning

    20.05.2015Strömsö
    För att minska matsvinnet vid en bjudning är det bra att veta du hur mycket du skall bjuda på. Här får du en snabb guide till hur du beräknar rätt.
  • Pipsa gästar Efter nio julen 2014.

    Pipsa Hurmerintas tilltugg till glöggen

    18.12.2014Strömsö
    Kocken och programledaren Pipsa Hurmerinta gästade Efter nio där hon bjöd på äppelglögg tillsammans med rostade nötter, crostini med ricotta och plommonsylt samt laxrullar med wasabi.
  • Anne och Ella med gåvopaket

    Ellas gåvotips till julen

    10.12.2014Strömsö
    Ella Grüssner Cromwell-Morgan kombinerar här olika smaker till julhelgen. Marinerad getost med mousserande vin, marinerade oliver med sherry och rödlöksmarmelad till glöggen.
  • Alexandras sallad med maskrosblad.

    Maskros - ett matnyttigt ogräs

    06.05.20144Trädgård
    Det finns uppåt 1000 olika arter av maskrosor i Skandinavien. Alexandra gör en sallad och brygger te av en smaklig sort maskrosblad. Maskrosen är god hela sommaren och passar bra till grönsaksfräs och sallader.
  • Abborre

    Fiskarens fisksmörgås

    22.03.2010Trädgård
    Det är inte svårt att bygga en läcker smörgås med läckra, färska abborfiléer.