Vi vet att det låter konstigt men "bullapotatis" är faktiskt ett gott och enkelt sätt att piffa upp potatis. Med den här rätten bjuder du antagligen julbordets gäster på den största överraskningen.
Rödbetsplättar eller biffar serveras ofta i salta versioner. Betan är ett bra smakpar med bl.a. feta- och blåmögelost. I den här söta versionen kan plättarna bli ett lite annorlunda tillbehör t.ex. till en varm buffé.
Ett kilo lök kostar några euro. Billigare mat får man leta efter. Här kommer en drös med recept där löken spelar huvudrollen; lök med bacon, lök tartin och lökringar. Se on sillä sipuli!
Kåldolmar är en rätt som brukar dela folket i två läger. Hemligheten bakom goda kåldolmar är, enligt Paul, att inte koka kålbladen för mjuka. Dessa dolmar är dessutom både vegetariska och laktosfria.
En slider är egentligen namnet på en mindre burgare. Direkt liten är vår slider inte men den är 100% vegetarisk. Dels för att ni önskar vegetariskt men också för att vi vill bjuda på variation till den traditionella burgaren med kött. Prova en gång och förbered dig på att bli förtjust. Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.
Falafeln har blivit mellanösterns populäraste gåva till matkulturen i Norden. En enkelt tillredd bulle eller biff, som med rätt tillbehör går hem hos de flesta.
I höst startade Strömsö kampanjen Vegval där vi samlade in era bästa vegetariska vardagsrecept. Tack vare ert fina engagemang fick vi över 150 recept! Nu kan vi bjuda på ett urval av dem.
Den femte och sista Vegvalsveckan bjuder bland annat på den perfekta biffen för vegetariska burgare, gjord på inhemska bondbönor. Tack till Anna-Karin Almén, Linda Råholm och Anne Kiuru för recepten.
Vi har glädjen att presentera Vegvals veckomeny nummer 4, med era bästa vegetariska vardagsrecept. Tack till Samuli Laurikainen, Erica Rönngård, Sari Pylsy och Mari Tiensuu för recepten.