Hoppa till huvudinnehåll

Alexandra De Paoli

  • nötter och frön i skålar

    Gör din egen växtmjölk

    29.04.2016Recept
    Mjölk kommer inte bara från kossor och getter, det finns också många olika sorters mjölk som är gjord av växter som havre, mandel och soja. Det tråkiga med växtmjölk är att det brukar vara ungefär dubbelt så dyrt som komjölk. Men det går snabbt och lätt att göra egen.
  • Lavendelskorpor

    Lavendelskorpor

    19.05.2015Recept
    I de här skorporna använder Alexandra torkade lavendelblommor som smaksättning. Lavendeln harmonierar fint med den mörka chokladen och de rostade hasselnötterna och resultatet blir härligt romantiska skorpor som man kan äta många av utan att känna sig däst!
  • Rosenlassi svalkar i sommarvärmen.

    Rosenlassi

    19.05.2015Recept
    Lassi är en svalkande yoghurtdryck som är vanlig i Indien. Alexandra har gjort en variant som också hjälper mot solbränna.
  • Ett fröknäcke med blomstersmör.

    Blomstersmör

    15.03.2015Recept
    Med ätbara blommor kan du pigga upp mycket i din matlagning, också ett så enkelt tillbehör som smör. Blommorna ger blomstersmöret både färg, textur och smak - helt enkelt en förhöjd upplevelse!
  • Groddar i groddlåda.

    Grodda frön

    15.03.2015Recept
    Förutom att groddar är nyttiga och smakrika är de också ett estetiskt tillskott i maten. Det är lätt att grodda frön och alternativen är många - det är bara att välja färg och smak!
  • Blommor av krasse.

    Nyttig snabbsorbet av frysta bär med blomdekoration

    15.03.2015Recept
    Ätbara blommor gör maten visuellt vacker och tilltalande. Använd säsongens blommor till att dekorera denna enkla sorbet på frysta bär.
  • Alexandra njuter av örtteet.

    Örtte

    08.03.2015Recept
    Bland våra nordiska växter finns mycket användbart för olika sorters örtte. Samla ett skafferi under växtsäsongen, torka och njut under vintern av dina favoriter.
  • örter i rabatt

    Plocka örter och gör din egen örtolja

    08.03.2015Recept
    Plocka örterna färska och torra till en olja enligt smak och behov.
  • Rosenrot höjer sexlusten.

    Tinktur

    08.03.2015Recept
    Till en tinktur är det bäst att använda torkade örter, så att den blir så stark som möjligt. Torka därför örterna innan du gör tinkturen.
  • Bärsmoothie hälls upp i glas.

    Smoothie med färska bär

    01.03.2015Recept
    Frysta bär i all ära, men en smoothie på färska bär är både matigare och godare. En sådan här smoothie dricker jag som mellanmål, före träningen, efter träningen eller har med mig i bilen som matsäck.
  • Krusbär kokar till sylt i kastrull.

    Krusbärsmarmelad med kanel

    01.03.2015Recept
    Krusbär är fräscha och goda att äta som de är, men om man vill spara dem är krusbärsmarmelad fantastiskt gott, särskilt om man låter en kanelstång koka med.
  • Jordgubbar och socker i hushållsmixer.

    Mohawkindianernas jordgubbssaft

    01.03.2015Recept
    Bland mohawkindianerna i Kanada är jordgubbar mytomspunna och nästan heliga. Jag levde med dem en het sommar och drack litervis av den här sagolika saften.
  • Bönor i durkslag

    Torkade bönor

    22.02.2015Recept
    Min dagmamma, mormor Asta, torkade bondbönor i kökssoffan på tidningar. Där låg de varmt, luftigt och dammfritt tills de var helt torra. Men det går också bra att torka dem på en bricka med en handduk eller i torkställningen.
  • Grönkålssmoothie hälls upp i glas.

    Grön råsaft med grönkål

    22.02.2015Recept
    Grön råsaft är lite hardcore – den ser inte så kul ut och många tycker att den smakar gräs. Men den är ack så nyttig.
  • ett glas smoothie och en luktärt

    Grönkålssmoothie med nötsmör

    22.02.2015Recept
    Den här smoothien har blivit en storfavorit hemma. Vi dricker den som mellanmål, före träningen, efter träningen och som matsäcksmat.
  • Blandade bönor i glasburk och mjölksyrade bönor i glasburkar.

    Mjölksyrade vaxbönor och haricôts verts

    22.02.2015Recept
  • Alexandra De Paoli skördar bönor.

    Mormor Astas bondbönsoppa

    22.02.2015Recept
    Den här soppan är bland det godaste jag vet, kanske för att jag har starka barndomsminnen förknippade med den.
  • Inlagda gurkor i glasburkar

    Inlagd gurka

    08.02.2015Recept
  • Knäckebröd med nässelpulver.

    Smörgås med nässelpulver

    13.03.2013Recept
    Det här receptet förutsätter att du redan har nässelpulver, antingen hemlagat enligt Alexandras beskrivning eller från hälsokostaffären.
  • Blåbärsyoghurt

    13.03.2013Recept
    Det här receptet förutsätter att du redan har blåbärspulver, antingen hemlagat enligt Alexandras beskrivning eller från hälsokostaffären.