Hoppa till huvudinnehåll

Filip Langhoff

  • Kokta flodkräftor

    Halstrade kräftor med fänkålssallad

    26.05.2016Recept
    Filip Langhoffs snabbrätt med lätt kokta och halstrade kräftor tillsammans med syrlig majonnäs och fånkål.
  • Klar kräftsoppa

    Soppa på kräftor

    26.05.2016Recept
    Filip Langhoff tar vara på kräftskalen från gårdagens skiva och lagar en soppa med smak av tomat, fänkål och vitt vin.
  • Arroz caldoso och örtsnaps

    Arroz caldoso - ris i buljong på kräfta

    26.05.2016Recept
    Arroz caldoso är en typisk spansk rätt som påminner om en våt risotto. Den serveras ofta med skaldjur. Filip Langhoff lagar sin nordiska version med kräftor.
  • Kokta kräftor med majonnäs och bröd, dill och fånkålskokta potatisar

    Kokta kräftor med majonnäs och potatis

    26.05.2016Recept
    Filip Langhoffs lätta mellanmål på kokt kräfta. Här ger spansk körvel toner av anis och lakrits, medan majonnäsen ger kyla och syrlighet.
  • Äppel och charkuterier

    Äppel och charkuterier

    17.05.2016Recept
    Filip Langhoffs tilltugg där fruktens syrlighet bryter med fettet från charkuterierna. Skivade äpplen med syltade senapsfrön och äppelbitar kokta i söt äppelvinäger.
  • Grissida med äpple

    Äppel och glaserad gris

    17.05.2016Recept
    Filip Langhoffs ugnsstekta grissida är glaserad med äppelblomssirap och serveras med nykål och äpplen. Påbörja rimning föregående dag, det övriga lagas som litet finare husmanskost.
  • Tilslørte bondepiker i serveringsskålar

    Tilslørte bondepiker - äpplen med havreflingor och crème crue

    17.05.2016Recept
    Tilslørte bondepiker är en norsk efterrätt med äppelsylt, brynta, söta brödsmulor och vispgrädde. Filips version är något mer raffinerad med havreflingor och syrad grädde. Svenskarna lagar en motsvarande rätt som kallas änglamat.
  • Äpple med lakritssås och karamelliserade havreflingor

    Äppel med lakritssås och karamelliserat havre

    17.05.2016Recept
    Filips Langhoffs kokta äpplen med lakritssås och karamelliserat havre är en efterrätt med snudd på fine dining, där nivån för njutning har höjts med flere smakenheter.
  • Stekta andhjärtan med lök och granskott.

    Stekt gräsandshjärta

    11.05.2016Recept
    Rimmat och stekt hjärta är en riktig delikatess vare sig det är fråga om sjöfågel eller större vilt. Med varsam hantering är stekt andhjärta lika gott som bättre styckningsdelar, t ex inre filé.
  • Stekt andbröst, rilette på andlår, inlagda gurkor och morötter.

    Rilette på gräsand

    11.05.2016Recept
    Rillette eller rillettes är kött som kokats i fett, finfördelats och kryddats. Denna paté introducerades i det franska köket på medeltiden. Filip Langhoffs rilette är tidsdryg, men en mycket fin sidorätt på en tallrik med stekt andbröst.
  • Stekt gräsand med rovor

    Stekt gräsand med rovor

    11.05.2016Recept
    Filip Langhoff snabbrätt på stekt gräsand med rovor, syrliga vinbär, crème fraiche och sockerlag med gransmak.
  • Helstekt gräsand med konjakssås och palsternackor

    Helstekt gräsand med konjakssås och palsternackor

    11.05.2016Recept
    Filip Langhoffs helstekta gräsand med konjakssås och palsternackor, där såsen görs på skrovet och smaksätts med konjak, vitt vin, enbär och grädde.
  • Kantarell och knäckebröd

    Kantarellknäckebröd med trattkantarellmajonnäs

    03.05.2016Recept
    En läcker munsbit med trattkantarell på kantarell. Den här snabbrätten på speltknäckebröd är utmärkt som mellanmål eller när grannen bjuder i sig på kaffe.
  • Kantarellrisotto

    Kantarellrisotto

    03.05.2016Recept
    Risotto hör till de klassiska, italienska rätterna som skall vara krämig och fyllig. I Filip Langhoffs recept är den dessutom kronad med umami och den läckraste skogssvamp.
  • Inlagda kantareller på bröd

    Inlagda kantareller på bröd

    03.05.2016Recept
    Svampar är inte bara goda som färska och stekta i smör, utan också som inlagda. Här är Filip Langhoffs rekommendation på kantareller i salt- och sockerlag.
  • Kantarellbuljong med pocherat ägg

    Klar kantarellbuljong och pocherat ägg

    03.05.2016Recept
    En klar buljong kallas consommé och kan vara litet knepig att laga rätt. Filip Langhoffs kantarellbuljong är lättare variant, men djup i smaken och kronas av ett pocherat ägg.
  • Munk med bär och honung

    Munkar med bär och honung

    28.04.2016Recept
    Friterade munkar är goda i sig, men kombinerade med skogsbär och örtig honung kronar de alla middagar från valborg till jul.
  • Surdegsbröd med kärnat smör.

    Vetebröd med kärnat smör

    28.04.2016Recept
    Filip Langhoffs bröd som bakas med fördeg och avnjuts tillsammans med smör som du kärnar på några minuter. Något tidskrävande, men värt besväret.
  • Grillat vetebröd med cheddar och vårlök.

    Grillat vetebröd med cheddarost och vårlök

    28.04.2016Recept
    Filip Langhoffs grillade bröd påminner om en italiensk foccaccia eller en vit pizza med god ost och örter ovanpå. Ett perfekt mellanmål till en kopp kaffe eller ett glas öl.
  • Gryta med oxsvans och speltvete.

    Helt speltvete och oxe i gryta

    27.04.2016Recept
    Oxsvans är en ingrediens med mycket smak och i Filip Langhoffs långkokta gryta kommer den till sin rätt tillsammans med helt speltvete, vitt vin och rotfrukter.