Hoppa till huvudinnehåll

Harriet Strandvik (Brunila)

  • Rabarbermjöd

    06.06.2004Recept
    Rabarbermjöd vankades det på strömsöverandan (vid sidan av kaffe förstås) när Harriet och Matias dukade upp till gammaldags kafferep.
  • Potatiskringlor på plåt

    Potatiskringlor

    06.06.2004Recept
    Det bullas upp till gammaldags kafferep på strömsöverandan, komplett med sju sorters kakor.
  • Choklad-S

    06.06.2004Recept
    Spritsa chokladsmet till smaskiga S - som i Strömsö...
  • Drömmar

    06.06.2004Recept
    De här klassiska småbröden smälter verkligen i munnen.
  • Schackrutor och Syltkakor

    06.06.2004Recept
    Samma deg ger två olika, dekorativa småbrödssorter.
  • Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise.

    Potatis Lyonnaise (Potatis som i Lyon)

    25.04.2004Recept
    Sin goda smak får den här potatisrätten av buljong och massor av nyklippt persilja. Här serverad till rostbiff.
  • Kall jalapeñosås

    25.04.2004Recept
    En kall sås med sting som lämpar sig väl till både varmt och kallt kött.
  • Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise.

    Dansk rostbiff

    25.04.2004Recept
    Det här rostbiffsreceptet är ett säkert kort: att koka rostbiffen först och sedan steka den garanterar ett saftigt kött.
  • Krasseägg

    04.04.2004Recept
    Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.
  • Harriets räkor i salsasås

    04.04.2004Recept
    Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.
  • Vårvåfflor

    04.04.2004Recept
    Vårvåfflorna får sin vårligt gröna färg av solrosgroddar. Varför inte odla groddarna själv?
  • Groddning

    04.04.2004Recept
    Groddar är både gott och nyttigt! Ät groddarna som sådana eller använd dem i vårvåfflor eller som bädd för krasseägg.
  • Matbröd (korgbröd, krukbröd el. brytbröd med ost)

    07.03.2004Recept
    Harriet bjuder på receptet till ett fylligt matbröd, som är ett tvådagarsbröd gjort på surdeg. Det här receptet kan man t.ex. sedan använda till att göra korgbröd, krukbröd eller ett läckert brytbröd med ost.
  • Ciabatta

    07.03.2004Recept
    Ett bröd gjort på en degrot med jäst (fördeg).
  • Hemlagad ost

    07.12.2003Recept
    Att göra sin egen ost hemma kan verka komplicerat men är i själva verket ganska lätt.
  • Ananasfromage

    09.11.2003Recept
    En storslagen efterrätt á la 80-tal.
  • Mikrogryta med grönsaker

    09.11.2003Recept
    Gryta med griskött och äpplen - tillagas i mikrovågsugn.
  • Räktoast med avokado

    09.11.2003Recept
    En läcker toast med räckor, avokado, auraost och valnötter.
  • Glaserade grönsaker

    12.10.2003Recept
    En välsmakande och lättillagad sidorätt.
  • Limemarinerad gädda med glaserade morötter

    Limemarinerad gädda

    12.10.2003Recept
    Ett recept som ger en garanterat saftig gädda!