Hoppa till huvudinnehåll

Kenneth Nars

 • Skagen röra.

  Kenneths Skagenröra

  28.04.2017Recept
  En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.
 • Köttbullar

  Örtiga köttbullar

  28.04.2017Recept
  Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.
 • Mjöd

  Kenneths Valborgsmjöd

  28.04.2017Recept
  Valborgsmjöd hör till Valborg, men passar lika bra under resten av året, speciellt under sommaren. Om man vill kan man lägga i skivad ingefära eller svartvinbärsblad i koket för smaksättning.
 • Hallontiramisu i Efter Nio.

  Hallontiramisu med citronsmak

  30.01.2017Recept
  En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.
 • Rödbetssallad.

  Rödbetssallad med fetaost och granatäpple

  30.01.2017Recept
  Kenneth Nars enkla förrätt där granatäpplets och fetaostens syrlighet bryter förnämligt rödbetans sötma och jordnära karaktär.
 • Christmas puddig med vaniljglass och tranbär

  Christmas pudding - plumpudding

  14.12.2016Recept
  Christmas pudding serveras på juldagen i engelsktalande länder. Julpuddingen är kraftig och innehåller vanligen torkade frukter som russin och nötter. Traditionellt kokas efterrätten i ett tyg, men sedan början av 1900-talet även i en lämplig kastrull. Många lagar puddingen flera veckor före julen, men vid servering ångas den och toppas med brandy som flamberas.
 • Confiterad anka med stuvad rödkål

  Confiterad anka med stuvad rödkål

  14.12.2016Recept
  Ankconfit på burk är världens snabbaste och godaste färdigmat. Räkna ett anklår per person. Rödkålen passar lika bra till ankan som till julskinka. Hetta upp det överblivna ankfettet i en kastrull och häll det klara fettet i en ren glasburk. Fettet håller i flera månader i kylskåpet - använd det som stekfett till t ex potatis, blinier eller kyckling.
 • Gravad lax och gurksallad

  Sojamarinerad lax med ingefära och gurksallad

  14.12.2016Recept
  En enkel och snabb fiskförrätt med en fräsch gurksallad. Passar till alla festligheter, också på julbordet!
 • Fårhjärna med persilja och citron.

  Panerad lammhjärna

  03.10.2016Recept
  Lamm- eller fårhjärna kan vara svårt att få tag på. Det lönar sig att kolla med muslimska halal-kötthandlare, som ibland har lammhjärna i sitt sortiment. Servera den panerade lammhjärnan som förrätt eller drinktilltugg till ett glas vitt eller mousserande vin.
 • Kenneth Nars, Mårten Svartström och Sonja Kailassaari flamberar kött.

  Flamberad innerfilé av nöt

  18.04.2016Recept
  Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda en festmåltid. Flamberingen är alltid ett imponerande bordsnummer, men kom ihåg att vara försiktig med lågorna som slår upp.
 • Gravad nötfilé

  Gravad nötfilé med jordärtskockssallad

  18.04.2016Recept
  Gravat nötkött är en läcker förrätt och perfekt på ett buffébord. Servera gärna med en syrlig sallad, t.ex. en enkel sallad på jordärtskockor, som ska vara lätt kokade och lite knapriga.
 • Biff i snöre

  Biff i snöre med consommé

  18.04.2016Recept
  Biff i snöre är ett bra och elegant sätt att tillreda riktigt högklassigt nötkött. Satsa på en bra consommé, som sedan äts med sked som en soppa tillsammans med biffen och grönsakerna.
 • Torkat kött

  Beef Jerky - torkat kött

  18.04.2016Recept
  Torkning är den äldsta av alla konserveringmetoder. Torkat och lätt saltat kött är enkelt att göra hemma. Det torkade köttet håller i flera månader och är perfekt snacks på utflykter. I USA kallas det för beef jerky. Här är Kenneth Nars anvisningar.
 • Pulled pork sandwich

  Pulled pork sandwich

  12.12.2014Recept
  Världens godaste recept på pulled pork är en favorit som kan tillredas både i ugn och grill. Hemligheten med en god pulled pork är att bryna grisbogen rejält i ugnen på låg värme.
 • Stekt salt sill med lök

  Stekt salt sill med lök

  23.10.2014Recept
  En gammal husmanskostklassiker som lönar sig att prova. Den urlakade salta sillen har en mjuk och fin konsistens och läcker smak med knaperstekt yta.
 • Snabbgravad sikcarpaccio

  Snabbgravad sikcarpaccio

  23.10.2014Recept
  Krångligare än det här behöver inte en lyckad fiskförrätt vara. Försök få tag på riktigt färsk sik och skiva den tunt. Den milda kryddningen och de knapriga och söta granatäppelkärnorna lyfter fram den fina fisksmaken.
 • Kenneths köksrökta lax

  Köksrökt lax

  23.10.2014Recept
  Fiskrökning behöver inte begränsas till sommarvillan och en stor fiskrökningsugn. Också en liten mäng fisk kan rökas på en vanlig spis i en sluten ugnsplåt. Var extra noga med att sluta aluminiumfolien längs med ugnsplåtens kant, så minimerar du röken i köket.
 • Bratwurst med surkål

  Bratwurst med surkål

  02.10.2014Recept
  Kenneth Nars bjuder på en riktigt traditionell rätt till en riktigt traditionell, tysk oktoberfest.
 • Bayersk förrättsbricka

  Bajersk förrättsbricka

  02.10.2014Recept
  En gång om året infaller Oktober. Det betyder fest, Oktober-fest. Kenneth Nars bjuder på en läcker förrättsbricka månaden till ära.
 • Kåldomar serveras i studion.

  Kenneths kåldolmar

  10.12.2012Recept
  På Kåldolmens dag (ja tänk, det finns faktiskt en sån!) 30.11 gjorde Kenneth Nars kåldolmar i Min Morgon. Här är receptet!