Hoppa till huvudinnehåll

Kenneth Nars

  • Skagen röra.

    Kenneths Skagenröra

    28.04.2017Recept
    En skagenröra lönar det sig att göra själv - kom ihåg att låta räkorna rinna av ordentligt, så håller sig röran fast. Servera med knäckebröd, rostat bröd eller bakad potatis.
  • Köttbullar

    Örtiga köttbullar

    28.04.2017Recept
    Köttbullar blir fin festmat då man kryddar upp dem med örter, vitlök och sesamolja. Servera köttbullarna med chilimajonnäs som dipp.
  • Mjöd

    Kenneths Valborgsmjöd

    28.04.2017Recept
    Valborgsmjöd hör till Valborg, men passar lika bra under resten av året, speciellt under sommaren. Om man vill kan man lägga i skivad ingefära eller svartvinbärsblad i koket för smaksättning.
  • Hallontiramisu i Efter Nio.

    Hallontiramisu med citronsmak

    30.01.2017Recept
    En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.
  • Rödbetssallad.

    Rödbetssallad med fetaost och granatäpple

    30.01.2017Recept
    Kenneth Nars enkla förrätt där granatäpplets och fetaostens syrlighet bryter förnämligt rödbetans sötma och jordnära karaktär.
  • Christmas puddig med vaniljglass och tranbär

    Christmas pudding - plumpudding

    14.12.2016Recept
    Christmas pudding serveras på juldagen i engelsktalande länder. Julpuddingen är kraftig och innehåller vanligen torkade frukter som russin och nötter. Traditionellt kokas efterrätten i ett tyg, men sedan början av 1900-talet även i en lämplig kastrull. Många lagar puddingen flera veckor före julen, men vid servering ångas den och toppas med brandy som flamberas.
  • Confiterad anka med stuvad rödkål

    Confiterad anka med stuvad rödkål

    14.12.2016Recept
    Ankconfit på burk är världens snabbaste och godaste färdigmat. Räkna ett anklår per person. Rödkålen passar lika bra till ankan som till julskinka. Hetta upp det överblivna ankfettet i en kastrull och häll det klara fettet i en ren glasburk. Fettet håller i flera månader i kylskåpet - använd det som stekfett till t ex potatis, blinier eller kyckling.
  • Gravad lax och gurksallad

    Sojamarinerad lax med ingefära och gurksallad

    14.12.2016Recept
    En enkel och snabb fiskförrätt med en fräsch gurksallad. Passar till alla festligheter, också på julbordet!
  • Fårhjärna med persilja och citron.

    Panerad lammhjärna

    03.10.2016Recept
    Lamm- eller fårhjärna kan vara svårt att få tag på. Det lönar sig att kolla med muslimska halal-kötthandlare, som ibland har lammhjärna i sitt sortiment. Servera den panerade lammhjärnan som förrätt eller drinktilltugg till ett glas vitt eller mousserande vin.
  • Kenneth Nars, Mårten Svartström och Sonja Kailassaari flamberar kött.

    Flamberad innerfilé av nöt

    18.04.2016Recept
    Ett snabbt och enkelt sätt att tillreda en festmåltid. Flamberingen är alltid ett imponerande bordsnummer, men kom ihåg att vara försiktig med lågorna som slår upp.
  • Gravad nötfilé

    Gravad nötfilé med jordärtskockssallad

    18.04.2016Recept
    Gravat nötkött är en läcker förrätt och perfekt på ett buffébord. Servera gärna med en syrlig sallad, t.ex. en enkel sallad på jordärtskockor, som ska vara lätt kokade och lite knapriga.
  • Biff i snöre

    Biff i snöre med consommé

    18.04.2016Recept
    Biff i snöre är ett bra och elegant sätt att tillreda riktigt högklassigt nötkött. Satsa på en bra consommé, som sedan äts med sked som en soppa tillsammans med biffen och grönsakerna.
  • Torkat kött

    Beef Jerky - torkat kött

    18.04.2016Recept
    Torkning är den äldsta av alla konserveringmetoder. Torkat och lätt saltat kött är enkelt att göra hemma. Det torkade köttet håller i flera månader och är perfekt snacks på utflykter. I USA kallas det för beef jerky. Här är Kenneth Nars anvisningar.
  • Pulled pork sandwich

    Pulled pork sandwich

    12.12.2014Recept
    Världens godaste recept på pulled pork är en favorit som kan tillredas både i ugn och grill. Hemligheten med en god pulled pork är att bryna grisbogen rejält i ugnen på låg värme.
  • Stekt salt sill med lök

    Stekt salt sill med lök

    23.10.2014Recept
    En gammal husmanskostklassiker som lönar sig att prova. Den urlakade salta sillen har en mjuk och fin konsistens och läcker smak med knaperstekt yta.
  • Snabbgravad sikcarpaccio

    Snabbgravad sikcarpaccio

    23.10.2014Recept
    Krångligare än det här behöver inte en lyckad fiskförrätt vara. Försök få tag på riktigt färsk sik och skiva den tunt. Den milda kryddningen och de knapriga och söta granatäppelkärnorna lyfter fram den fina fisksmaken.
  • Kenneths köksrökta lax

    Köksrökt lax

    23.10.2014Recept
    Fiskrökning behöver inte begränsas till sommarvillan och en stor fiskrökningsugn. Också en liten mäng fisk kan rökas på en vanlig spis i en sluten ugnsplåt. Var extra noga med att sluta aluminiumfolien längs med ugnsplåtens kant, så minimerar du röken i köket.
  • Bratwurst med surkål

    Bratwurst med surkål

    02.10.2014Recept
    Kenneth Nars bjuder på en riktigt traditionell rätt till en riktigt traditionell, tysk oktoberfest.
  • Bayersk förrättsbricka

    Bajersk förrättsbricka

    02.10.2014Recept
    En gång om året infaller Oktober. Det betyder fest, Oktober-fest. Kenneth Nars bjuder på en läcker förrättsbricka månaden till ära.
  • Kåldomar serveras i studion.

    Kenneths kåldolmar

    10.12.2012Recept
    På Kåldolmens dag (ja tänk, det finns faktiskt en sån!) 30.11 gjorde Kenneth Nars kåldolmar i Min Morgon. Här är receptet!