Hoppa till huvudinnehåll

Noora Bouix

  • Nooras vintips till musslor

    04.01.2008Recept
    Musslor passar härligt med fräscha vita viner gjorda på Sauvignon Blanc- eller Riesling-druvor. Ett sådant vin passar också jättebra med grönärtskrämen som är fräsch och örtig.
  • Nooras vintips till ostbricka

    28.12.2007Recept
    Vin till ostbricka – det är väl ingen konst – det är bara att ta första bästa rödvin ur hyllan eller… Frågar man vår vinexpert Noora blir svaret förstås ett helt annat. Vill man prova på alternativ är det följande som gäller.
  • Nooras vintips till älgstek

    14.12.2007Recept
    Detta är en maträtt som passar med många olika slags viner. Varken de örtrullade potatislockarna eller svartvinbärsgelén ställer några stora krav på vinet.
  • Nooras vintips till abborrfiléer med äggsås

    07.12.2007Recept
    Abborre är en fisk som har delikat och lätt smak och det lönar sig att välja ett fräscht och lätt vitvin med abborre. Om abborren kokas är det speciellt viktigt att inte välja ett för kraftigt vin.
  • Nooras vintips till oxbringa

    23.11.2007Recept
    Den här rätten är mycket tacksam och ställer inte mycket krav på vinet. Vinet kan vara relativt lätt, medelkraftigt eller också rätt kraftigt beroende på vad man tycker om.
  • Nooras vintips till chokladbrûlén

    23.11.2007Recept
    Choklad kan ställa ganska stora krav på vinvalet. Mörk choklad passar bra med många starkviner och speciellt portvin. Alkoholhalten är lite högre och ger vinet ryggrad.
  • Nooras vintips till räkor

    16.11.2007Recept
    Såsingredienserna är det som inverkar mest på vårt vinval och eftersom såserna är så många blir det här en verklig utmaning. Att hitta ett vin som har allt som krävs kan ibland kräva både skicklighet och tur.
  • Nooran viinivinkki rosvopaistille

    02.11.2007Recept
    Lampaalle sopiva viini on yleensä keskivoimakas, keskitäyteläinen, jossa voi olla kuivattujen mausteiden aromeja, mutta ei liikaa pippurisia tai hedelmäisiä aromeja.
  • Nooras vintips till rövarstek på lamm

    02.11.2007Recept
    Vin som passar lamm är i allmänhet medelkraftiga, medelfylliga viner som kan ha lite aromer av torkade kryddor men inte för mycket peppriga eller fruktiga aromer.
  • Nooras vintips till musslor och lax

    31.12.2006Recept
    Till Michaels nyårsmiddag med vitlökssmaksatta musslor och lax med chili och vodka blir det inte lätt att hitta rätt vin. Men Noora fixar det med ett härligt fruktigt Chardonnayvin.
  • Nooras vintips till rökt fisk

    15.10.2006Recept
    Till Michaels rökta fisk med smak av bacon och kantarell passar det med ett lite kraftigare vittvin anser Noora.
  • Nooras vintips till flamstekt lövbiff

    10.09.2006Recept
    Till Michaels köksexperiment med den flamstekta lövbiffen tänker sig Noora att ett lite robustare vin passar bra. Till kött i sig självt passar alla viner, det gäller bara att hitta ett vin med rätt styrka i förhållande till köttets smak.
  • Nooras vintips till sparris

    28.05.2006Recept
    Sparrisen behöver ett friskt vitvin med ganska mycket syrlighet. Här har Noora valt ut det perfekta vinet.
  • Nooras vintips till kräftrisotto

    23.04.2006Recept
    Noora har valt ett riktigt klassiskt, fräscht, mineraliskt vitvin från ett vinområde söder om Paris, nära Chablis, som är gjort på Sauvignon Blanc-druvor.
  • Nooras vintips till Osso Buco

    02.04.2006Recept
    Till Osso Bucon väljer Noora den här gången ett vin som kommer från samma region som själva rätten d.v.s Piemonte i Italien.
  • Nooras vintips till fondue

    12.03.2006Recept
    Ostfondue är en rätt som passar väldigt bra med olika slags viner men det gör egentligen vinvalet ännu svårare. Men Noora har de rätta tipsen!
  • Nooras vintips till Mamma Ritvas slottsstek

    05.03.2006Recept
    Slottssteken behöver ett vin som inte är allt för kraftigt. Rätten har en fin köttsmak därför får vinet inte vara för kraftigt för då förtar det köttsmaken.
  • Nooras vinsmoothie

    25.01.2006Recept
    Nooras vinsmoothie med sprits går både som dessert och dryck.
  • Nooras vintips till skaldjur

    25.01.2006Recept
    Skaldjur har i allmänhet mycket specifika aromer därför är det viktigt att inte välja viner som är för kraftiga och döljer skaldjurets egna smaker.
  • Nooras franska vintips

    18.01.2006Recept
    Frankrike anses vara ett av de mest betydelsefulla vinländerna i hela världen. Om du vill prova hemma kan du välja t.ex. tre viner från olika områden i Frankrike och arrangera en vinprovning. Då märker man bra hur olika viner det finns i Frankrike.