Hoppa till huvudinnehåll

Paul Svensson

  • Portion med portobello slider och vårsallad.

    Slider med portabello och vårsallad

    26.04.2017Recept
    En slider är egentligen namnet på en mindre burgare. Direkt liten är vår slider inte men den är 100% vegetarisk. Dels för att ni önskar vegetariskt men också för att vi vill bjuda på variation till den traditionella burgaren med kött. Prova en gång och förbered dig på att bli förtjust. Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.
  • Portion med varmrökt laxhuvud

    Varmrökt laxhuvud

    22.03.2017Recept
    Laxhuvuden innehåller mycket kött; kinder, nacke, tunga och inte minst köttet kring halsfenorna är fett och smakrikt. Fiskhuvuden har man traditionellt ätit i fiskesamhällen runtom i Finland, och det här är en saftig delikatess som vi absolut ska värna om. Mums!
  • Portion på Strömsös vintersoppa i en grön emaljmugg

    Strömsös vintersoppa för många

    24.11.2016Recept
    Vill du bjuda in många på mat är vår vintersoppa precis det du behöver. Basen är en mustig buljong med tydlig smak av skog. Till det serveras en buffé med valfria goda ingredienser. Plocka det du vill äta och fyll på med het buljong, värmande och smakrik i vinterkylan.
  • Söt saffransfocaccia i Strömsö villan köket

    Söt saffransfocaccia

    16.11.2016Recept
    Mjuk och saftig inuti med frasig och knaprig yta av penslingen. Det är fettet som gör den här saffransfocaccian saftig så välj gärna en så fet kvarg som möjligt. Punsch och saffran matchar bra så låt russinen dra så länge som möjligt, gärna ett dygn.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Friterad brysselkål

    09.11.2016Recept
    Brysselkål istället för pommes frites - kan det vara nåt? Jodå, så frasig och gyllene blir den här lilla kålen, en delikatess som är verkligt snabbtillagad. Och så god att man inte kan sluta äta den.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Kryddstekt griskotlett

    09.11.2016Recept
    En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Brysselkålsdipp

    09.11.2016Recept
    Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.
  • En klar portion med Kålrotspasta

    Kålrotspasta

    02.11.2016Recept
    Kålrot är en smaklig, näringsrik och billig rotsak som vi gärna kunde använda mer. Vi kamouflerar den till spaghetti och blandar ut den med vanlig pasta vilket gör kålroten väldigt mild i smaken. Med vår goda kantarell- och baconsås till är den rent fantastisk.
  • Bakad rotselleri med rökt sik

    Bakad rotselleri med rökt sik

    26.10.2016Recept
    Rotselleri är en rätt lurvig rotsak med en rejäl härva rottrådar. Vi använder hela rotsellerin, även blasten, men får man bara tag i själva rotfrukten går det självklart bra att använda andra mörkgröna blad som svartkål eller grönkål istället för selleristjälkarna.
  • Honungsrostad palsternacka

    Honungsrostad palsternacka med kolasås

    19.10.2016Recept
    Rotsaker har vi tillagat i desserter även tidigare, rödbetskaka, potatiskaka och söta potatisplättar för att nämna några. Nu är det dags för palsternackan! Den har en naturlig sötma samtidigt som den ger desserten en kryddig ton. Vi väljer att smaksätta vaniljglassen med ett uns av en lite ovanlig ingrediens, tonkabönan.
  • Olika kryddor på ett fat

    Strömsöcurry

    13.10.2016Recept
    Strömsöcurryn är en kryddblandning som innehåller en hel drös underbara kryddor och örter. Det här är en kryddpasta som inte är het utan snarare härligt smakintensiv.
  • Portion med Blomkålscurry

    Blomkålscurry

    13.10.2016Recept
    Bästa sättet att koka blomkål är i 1 cm vatten med skirat smör och under kort tid. Vattnet sköter om tillagningen medan smöret förstärker smaken. Underbart gott tillsammans med en smakintensiv, men inte stark, Strömsöcurry.
  • Strömsös höstgryta

    Strömsös höstgryta

    05.10.2016Recept
    Närodlade rotfrukter och lyxiga linser blir en härligt mustig gryta. Linser drar i sej smak och just Le Puy linser behåller sin textur väl. De kokar inte sönder så lätt och tål att tillagas lite längre än andra linser.
  • Portion med potatisgratäng och grisnacke

    Potatisgratäng med jordärtskocka och ingefära

    28.09.2016Recept
    Potatis, jordärtskocka, ingefära och tryffel hänger ihop både botaniskt och smakmässigt. Kombinationen blir här en underbart smakrik gratäng. Genom att låta potatisen sjuda upp i gräddmjölken innan gratinering frigörs stärkelsen och vi får en härligt krämig konsistens. Till vår gratäng serverade vi nystekt mangold med grisnacke
  • Marinerad bok choi på ett fat

    Marinerad bok choi

    21.09.2016Recept
    Bok choi är en kål som mer ska behandlas som sallad än kål, hastig tillagning bibehåller fräschören i denna smakrika grönsak. Den går utmärkt att woka i stekpanna eller wokpanna.
  • Yakinuku portion

    Yakiniku - grillat kött på japanskt vis

    21.09.2016Recept
    Grillat kött, Yakiniku på japanska, är en snabb kötträtt som, fantastiskt nog, är lika god varm som kall. Ingen risk att det lämnar nåt av resterna alltså! Vi serverar marinerad bok choi till, men andra grönsaker och ris passar lika bra.
  • Hemlagad yoghurt rinner av i sil med silduk.

    Hemgjord yoghurt

    14.09.2016Recept
    Otroligt lätt i konsistensen är den hemgjorda yoghurten. Det tar två dygn för yoghurten att bli färdig men din arbetsinsats är bara 3 minuter. Ganska bra utdelning på kort tid alltså.
  • Hemgjord yoghurt med honungsgranola

    Honungsgranola

    14.09.2016Recept
    Granola är till skillnad från mysli tillagad, ofta bakad eller rostad. Vi gör vår granola glutenfri och extra nyttig med bipollen. Genom att rosta honungen med fröna får den en karamellaktig ton som inte känns lika söt. Granolan håller sej fräsch i tätslutande burk åtminstone 2 veckor.
  • Stekta gröna tomater

    Stekta gröna tomater

    07.09.2016Recept
    Satsa på lokalt odlade tomater med kort transportsträcka för att få ut det bästa i smakväg av dina tomater. Här har vi använt oxhjärta tomater med grovt räfflad utsida, men det finns en mängd utsökta sorter. Så se till att fråga efter olika tomater hos din grönsakshandlare.
  • tomatsallad med kryddpeppargrädde

    Tomatsallad med kryddpeppargrädde

    07.09.2016Recept
    Till den här salladen kan du med fördel använda en rolig blandning småtomater med olika form, färg och smak. Grädde smaksatt med kryddpeppar ger en oväntad smakbrytning till de friska tomaterna.