Hoppa till huvudinnehåll

Paul Svensson

  • Portion med portobello slider och vårsallad.

    Slider med portabello och vårsallad

    26.04.2017Recept
    En slider är egentligen namnet på en mindre burgare. Direkt liten är vår slider inte men den är 100% vegetarisk. Dels för att ni önskar vegetariskt men också för att vi vill bjuda på variation till den traditionella burgaren med kött. Prova en gång och förbered dig på att bli förtjust. Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.
  • Lyxmacka med ägg och grönsakscappucchino

    Lyxmacka med ägg och grönsakscappuccino

    05.04.2017Recept
    Hur gör du en enkel äggsmörgås till en riktig lyxmacka? Blanda till en fet och krämig hollandaisesås i mixern, då finns det ingen risk att den skär sig. Färga äggen knallgula med gurkmeja och lägg dem på en spenatbädd. Servera mackan med vår skummiga grönsakssoppa.
  • Portion med fänkålsgratäng och stekta tomater.

    Fänkålsgratäng med stekta tomater

    29.03.2017Recept
    Fänkål är en fantastisk grönsak som blir mjäll och god i gratäng. I det här receptet får fänkålen verkligen spela huvudrollen medan birollen innehas av smakrika stekta tomater.
  • Portion med varmrökt laxhuvud

    Varmrökt laxhuvud

    22.03.2017Recept
    Laxhuvuden innehåller mycket kött; kinder, nacke, tunga och inte minst köttet kring halsfenorna är fett och smakrikt. Fiskhuvuden har man traditionellt ätit i fiskesamhällen runtom i Finland, och det här är en saftig delikatess som vi absolut ska värna om. Mums!
  • Portion med buljongkokt svedjerova och stuvad råg.

    Krämig rågstuvning

    08.03.2017Recept
    Vi borde använda mera av våra inhemska sädesslag som ersättning för till exempel ris. Rågstuvningen går att använda som tillägg till det mesta och är mättande.
  • Portion med buljongkokt svedjerova och stuvad råg.

    Buljongkokt svedjerova

    08.03.2017Recept
    Det är säkert få som hört om svedjerovan. Innan potatisen gjorde sitt intåg var den basföda i Norden och odlades som namnet säger på områden där man nyligen röjt och bränt mark. Kan också ersättas med majrova som är lättare att få tag på.
  • Grillat t-bone steak med svampsmör

    Grillad T-bone steak med jordärtskocka och svampsmör

    01.03.2017Recept
    Om vi skall äta kött så kan vi åtminstone äta mindre och bättre kött. Och gärna lokalproducerat. T- bone är en fin styckdel som består av olika köttstruktur i form av inner- och ytterfilé. Sätt kryddningen i tillbehören och låt köttet smaka kött. Det räcker att krydda med bara salt och peppar, och kanske lite nordisk granskog...
  • Grönsaksbuljong i en emalj kopp.

    Grönsaksbuljong

    22.02.2017Recept
    Grönsaksbuljong är enkelt att göra och den blir absolut mest smakrik när man gör den själv. Dessutom får man ju själv avgöra hur mycket salt man vill ha i. Grönsaksbuljong används som bas i många rätter och vår buljong är också både god och hälsosam att dricka som den är.
  • Nygräddad tunnbröd under en handduk.

    Pauls tunnbröd

    17.02.2017Recept
    Nygräddade tunnbröd till frukost eller soppa, som kvällsmål eller wrap. Hemlagat är alltid godast. Tunnbröd är vårt gammelnordiska svar på gott och näringsrikt bröd. Hemligheten ligger i mjölet. Satsa på inhemskt mjöl av god kvalitet.
  • Frökex med ost och citrus confit

    Lägg citrusfrukter på burk - nu är de som billigast

    08.02.2017Recept
    Confit betyder konservering, i det här fallet i sockerlag. När man tillagar frukten hel på det här sättet håller den sej flere månader och kan användas till allt från ostbricka, kött, sallad, glass till en härlig chokladkaka.
  • Portion på Strömsös vintersoppa i en grön emaljmugg

    Strömsös vintersoppa för många

    24.11.2016Recept
    Vill du bjuda in många på mat är vår vintersoppa precis det du behöver. Basen är en mustig buljong med tydlig smak av skog. Till det serveras en buffé med valfria goda ingredienser. Plocka det du vill äta och fyll på med het buljong, värmande och smakrik i vinterkylan.
  • Söt saffransfocaccia i Strömsö villan köket

    Söt saffransfocaccia

    16.11.2016Recept
    Mjuk och saftig inuti med frasig och knaprig yta av penslingen. Det är fettet som gör den här saffransfocaccian saftig så välj gärna en så fet kvarg som möjligt. Punsch och saffran matchar bra så låt russinen dra så länge som möjligt, gärna ett dygn.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Friterad brysselkål

    09.11.2016Recept
    Brysselkål istället för pommes frites - kan det vara nåt? Jodå, så frasig och gyllene blir den här lilla kålen, en delikatess som är verkligt snabbtillagad. Och så god att man inte kan sluta äta den.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Kryddstekt griskotlett

    09.11.2016Recept
    En enkel griskotlett blir så mycket godare om man gör en egen kryddblanding som man vänder kotletten i innan stekning. Här är en god version. Ta det du har i kryddskåpet.
  • Portion med friterad brysselkål, kryddstekt griskotlett och brysselkålsdipp

    Brysselkålsdipp

    09.11.2016Recept
    Man kan aldrig ha för många alternativ till dippar. Den här illgröna varianten smakar precis så fräscht som den ser ut.
  • En klar portion med Kålrotspasta

    Kålrotspasta

    02.11.2016Recept
    Kålrot är en smaklig, näringsrik och billig rotsak som vi gärna kunde använda mer. Vi kamouflerar den till spaghetti och blandar ut den med vanlig pasta vilket gör kålroten väldigt mild i smaken. Med vår goda kantarell- och baconsås till är den rent fantastisk.
  • Bakad rotselleri med rökt sik

    Bakad rotselleri med rökt sik

    26.10.2016Recept
    Rotselleri är en rätt lurvig rotsak med en rejäl härva rottrådar. Vi använder hela rotsellerin, även blasten, men får man bara tag i själva rotfrukten går det självklart bra att använda andra mörkgröna blad som svartkål eller grönkål istället för selleristjälkarna.
  • Honungsrostad palsternacka

    Honungsrostad palsternacka med kolasås

    19.10.2016Recept
    Rotsaker har vi tillagat i desserter även tidigare, rödbetskaka, potatiskaka och söta potatisplättar för att nämna några. Nu är det dags för palsternackan! Den har en naturlig sötma samtidigt som den ger desserten en kryddig ton. Vi väljer att smaksätta vaniljglassen med ett uns av en lite ovanlig ingrediens, tonkabönan.
  • Olika kryddor på ett fat

    Strömsöcurry

    13.10.2016Recept
    Strömsöcurryn är en kryddblandning som innehåller en hel drös underbara kryddor och örter. Det här är en kryddpasta som inte är het utan snarare härligt smakintensiv.
  • Portion med Blomkålscurry

    Blomkålscurry

    13.10.2016Recept
    Bästa sättet att koka blomkål är i 1 cm vatten med skirat smör och under kort tid. Vattnet sköter om tillagningen medan smöret förstärker smaken. Underbart gott tillsammans med en smakintensiv, men inte stark, Strömsöcurry.