Hoppa till huvudinnehåll

skvaller

 • Poddfredag: Att älska småstadslivet eller att längta bort

  26.05.2017 Västnyland

  Småstadsliv och handboll väcker känslor i veckans poddar.

  Småstadslivet har sina fördelar och nackdelar. Det finns de som känner sig kvävda i all småskalighet och de som bara njuter av den. Småstadslivet är tema i veckans avsnitt av Dynamiska Duon.

 • En finlandssvensk Jodel lönar sig inte

  23.10.2016 X3M

  Varför utvecklar ingen en finlandssvensk community?

  Många är rädda för att appen Jodel ska bli finskspråkig. Men varför utvecklar ingen en finlandssvensk motsvarighet?

 • Har du silikonbröst i din Facebookfeed?

  12.08.2015 Debatt

  Hilkka Olkinuora bjöd in eliten till Seiska-Finland

  Hilkka Olkinuora postade silikonbröst och kändisskvaller på Facebook för att få människor att få upp ögonen för livet utanför sin egen bubbla.

 • Skvallrar du?

  07.07.2015 X3M

  Rösta ja eller nej i Myteriets webbenkät!

  Om det är något vi vill veta, så är det vad våra medmänniskor håller på med. Det skvallras på kafferasten, bland vänner och kanske allra mest i småstäder. Skvallrar du? Svara på Myteriets webbenkät!

 • Skandaldrottningen Molly - not

  09.10.2014 X3M

  Är ryktet om att Molly Rosenström dejtar både Robin och Isac Elliot sant? Och varför har det varit så tyst om Molly på senaste tiden?

 • Medieforskare: Kärleksaffärer och otrohet intresserar

  15.01.2014 Samhälle

  När medieklimatet blir allt stramare och kampen om konsumenternas intresse hårdnar, tränger sig sensation och skvaller allt oftare in i den seriösa journalistiken, säger medieforskare Ari Nykvist.

 • "Sociala medier gör oss till lämlar"

  29.10.2013 Inrikes

  Människor på Twitter beter sig på samma sätt som på börsen; de följer med strömmen som lämlar. En storfavorit kan födas på 15-20 minuter på Twitter. Men intresset försvinner också snabbt, visar forskning.

 • Skvallret flödade i Dialektväktarna

  27.02.2013 Österbotten

  Skvaller har engagerat och intresserat människor sen urminnestider. Det var också temat i den här veckans Dialektväktarna. Snabbt började telefonlinjerna blinka när österbottningarna ringde in och berättade om olika skvallerhistorier. Det kom också exempel på vad skvallerkärringar kallas på dialekt.

 • Kritik mot offentliga beskattningsuppgifter

  01.11.2012 Inrikes

  Forskare anser att uppgifterna borde vara hemliga.

  Uppgifterna om hur mycket vi finländare tjänar borde vara hemliga. Det anser Henrik Palmén som är lektor i finansiell ekonomi vid Svenska handelshögskolan i Helsingfors. Han är också kritisk till att medierna publicerar topplistor på de personer som har de högsta inkomsterna.

 • Byaskvaller och Herrens ord

  08.09.2006 Arkivet

  Kyrkan har spelat en stor roll i skärgårdens byar.

  Kyrkan har spelat en stor roll i skärgårdens byar genom tiderna. I början av 1900-talet var kyrkan det enda stället där det gick att lära sig läsa. Samtidigt gav gudstjänsterna också tillfälle att skvallra och träffa bekanta från andra byar.