Hoppa till huvudinnehåll

chansoner

 • Patricia Kaas: "Nu är jag inte längre rädd att sjunga om svåra ämnen"

  13.05.2017 Kultur och nöje

  Ny start i livet och karriären för den franska stjärnan.

  – Jag har ändrat på en massa saker inför den här turnén och min nya skiva, säger Patricia Kaas, som just nu är på konsertbesök i Finland. – Efter trettio år av karriär är det dags att göra någonting nytt.

 • Saga och chanson – Edith Piaf 100 år

  17.12.2015 Kultur och nöje

  Myt och verklighet smälter samman i berättelse om Piafs liv.

  Enligt legenden föddes Edith Piaf på en gendarmkappa på en trottoar i Paris – fast riktigt så gick det inte till i verkligheten. Gränsen mellan saga och sanning har alltid varit otydlig då det gäller den legendariska sångerskan, som gärna omgav sig med ett mytiskt skimmer.

 • Dick Holmström på turné med Brel

  11.10.2015 Kultur och nöje

  ÅST:s teaterchef Dick Holmström turnerar med Brels sånger

  Dick Holmström har än en gång packat ner Jaques Brels odödliga sånger och begett sig ut på en konsertturné. Dethär är den sjungande teaterchefens hobbyprojekt. Vid sidan av chefsjobbet vid Åbo Svenska Teater njuter Holmström av att möta sin publik igen.

 • Nits – 40 år som kultband

  14.05.2015 Vega

  Ett organiskt botemedel mot all plastpop.

  Det kan ta litet tid att komma in i deras speciella och egna form av konstrock, men det är oerhört berikande när man väl vågat sig dit.

 • Anna Döbling älskar fransk musik

  01.07.2013 Titta och lyssna

  Från Radio Vega är hon väl mest känd för sången Maria som väntar. Hon skulle bli skådespelare men musiken fångade henne och idag jobbar hon som vissångerska och skriver egen musik.

 • Aino Venna sjunger om kärlek och fred

  05.11.2012 Huvudstadsregionen

  Marlene Dietrich, Jacques Brel och Leonard Cohen är några av Helsingforsflickan Aino Vennas musikaliska förebilder. Slutprodukten blir sensuell, mjuk och romantisk.