Hoppa till huvudinnehåll

frukost

 • Vädret, kamraterna och stämningen gör valborgsfirandet ‒ studerande inledde firandet med frukost i solskenet

  30.04.2019 Österbotten

  Valborgsmässofirandet fortsätter kvällen lång.

  I Vasa inleddes valborgsfirandet i strålande solsken. Studerande vid Åbo Akademi samlades traditionsenligt till en valborgsfrukost i Havtornen. Stämningen bland frukostdeltagarna var på topp.

 • Unga i Sibbo vill hjälpa äldre - Uppdrag Z smider goda planer

  18.04.2019 Östnyland

  Unga träffas i Nickby och lär sig samarbeta.

  Unga träffas i Nickby och lär sig samarbete och vardagsfärdigheter tillsammans med Marthaförbundet. Dessutom planerar de Uppdrag Z.

 • Lindas son äter konstverk varje morgon - Instagraminlägg blev bokkontrakt

  13.04.2019 Östnyland

  Instagrammare från Sibbo kommer ut med ny bok i augusti.

  I juli 2017 startade Sibbobon Linda Winqvist ett Instagramkonto där hon lägger upp bilder på det hennes son äter till frukost. Nuförtiden har kontot över 4000 följare och i höst kommer hon ut med en bok.

 • Njut av en avslappnande långfrukost med hälsosam kallgröt och smakrika färggranna vegetariska röror

  11.04.2019 Recept

  En matig, sen frukost fungerar också som en tidig lunch.

  Overnight oats eller kallgröt som det heter på ren finlandssvenska serveras idag på trendiga caféer men är buslätt att göra själv.

 • Lyxig frukost med långbakad frukt

  11.02.2018 Recept

  En smakexplosion vid dagens viktigaste mål.

  Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kommer man bara ihåg att ställa in dem i ugnen kvällen innan har man en ljuvlig upplevelse följande morgon. Knaprig mysli går snabbt att göra.

 • Micke Björklund lever på närodlad mat i Västnyland - följ med i vår liveblogg!

  28.08.2017 Västnyland

  Ska laga frukost, lunch och middag på närproducerad mat.

  Med allmänhetens hjälp ska kocken Michael "Micke" Björklund laga frukost, lunch och middag baserat på närproducerad mat från Västnyland. I den här livebloggen kan du följa med hur den fem dagar långa matresan framskrider.

 • Vet du vad ditt barn dricker?

  04.04.2017 Strömsö

  "Många drycker att välja mellan i daghem och skolor".

  Mjölk, vatten, surmjölk, hemgjord saft, juice, växtmjölk eller kakao. Urvalet av måltidsdrycker i svenskspråkiga daghem, förskolor och skolor i Finland varierar en hel del. Det varierar till och med inom samma kommun. Vem bestämmer vad barnen kan och får dricka och varför? Dela dina åsikter i formuläret i artikeln!

 • Soini fick inbjudan till amerikanske presidentens bönefrukost

  16.12.2016 Inrikes

  Frukosten går av stapeln i februari.

  Utrikesminister Timo Soini har fått inbjudan till den amerikanske presidentens så kallade bönefrukost i februari. Soini berättade om inbjudan i programmet Pressiklubi på fredag kväll. Soini kommer ändå inte att träffa Donald Trump.

 • Den avgiftsfria dagvården i Vasa utökas

  09.09.2016 Österbotten

  Hittills har det fungerat bra för staden och föräldrarna.

  Vasa stad utökar möjligheten till avgiftsfria perioder i dagvården till höstlovet och sportlovet. Nämnden för småbarnsfostran var enig om att det är ett bra förslag men vill till och med se ännu flexiblare möjligheter.

 • Tusen cyklister i motionens tecken

  29.07.2016 Österbotten

  Dags för det årliga cykelloppet Botniacyklingen.

  I dag är Botniacyklingen ett av landets största cykeljippon. På lördag är det dags för det tionde loppet och loppet lockar över tusen cyklister till Österbotten i år.

 • Frukost femtio meter upp i luften

  21.07.2016 Österbotten

  Konceptet dinner in the sky har hittat till Vasa.

  Dinner in the sky är ingenting för den höjdrädde. Under evenemanget hissas matgäster upp på 50 meters höjd och i luften får gästerna avnjuta en bit mat och njuta av utsikten över Vasa.

 • Bed & Breakfast på nordiskt vis

  15.07.2016 Yle Fem

  Dansk serie om värdshusinnehavare och gäster.

  Hur ser den danska Bed & Breakfast-kulturen ut? Antropologen Rikke Ulk ger sig ut på en resa för att vi bättre skall förstå en kultur som är mycket inarbetad exempelvis på Irland och i England men mer ovanlig hos oss i Norden.

 • Brorsornas Bok del 15 - Hotellmorgonmål

  05.07.2016 Hajbo

  Häng med Elias och Jobe på olaglig hotellfrukost.

  Om man är riktigt hungrig och inte har någon annat råd (t.ex. efter en vildmarksexpedition eller en festival) så kan man försöka sig på ett “hotellmorgonmål”. Men det kräver ballar av stål, och det är givetvis olagligt! Det gäller alltså att smyga in på ett hotells morgonmålsbuffé, låtsas att man är hotellgäst och låta sig väl smaka.

 • Ensam på teater i svinottan

  15.12.2015 Kultur och nöje

  Klockriketeatern utforskar sina rötter tidiga morgnar.

  Att vara ensam i publiken är sällan en trevlig upplevelse. Förutom då det är meningen. Så som i Klockriketeaterns aktuella pjäs Vägen - revisited. En luffares ljudvärld som spelas tidiga morgnar.

 • Vad äter en feminist till frukost?

  29.04.2015 X3M

  Catariina Salo besökte Astras feministfrukost.

  Upprepade gånger har det hänt att hon fått en inbjudan på sociala medier att delta i något som kallas feministfrukost, till slut vågade Catariina Salo faktiskt ta sig till ett tillfälle för att se vad det handlar om.

 • Det här pålägget ska du undvika i frukostbuffén

  08.01.2015 Huvudstadsregionen

  Miljöcentralen vid Helsingfors stad har utrett kvaliteten på frukostbufféerna i hotell, kaféer och restauranger i Helsingfors. Resultatet visar bland annat vilka pålägg som var av god kvalitet och vilka som var dåliga.

 • Femton år av dueller- än är det inte slut på frågorna

  04.07.2014 Huvudstadsregionen

  Duellen som publiceras varje lördag i tidningen Hbl är ett måste för många. Att klå de andra kring frukostbordet, eller ännu bättre, vinnaren i tidningen, ger en skön start på veckoslutet. Jesper von Hertzen har gjort duellen i 15 år utan att ha med samma gäst två gånger.

 • Nu har jag en vän

  05.02.2014 Utrikes
 • Corn Flakes

  15.07.2013 Strömsö
 • Gerbyborna har koll på utfodringen

  25.05.2013 Stafettkarnevalen

  Det är en utmaning att ordna mat för hela skolan när man är på resande fot. Gerby skola har beställt maten i förväg, på många sätt och vis.

Sidor