Hoppa till huvudinnehåll

filer

 • Peter Sunde Kolmisoppi: Oj, jag startade visst en sekt

  08.08.2016 Vega

  "Jag blev oskyldigt dömd", säger Peter Sunde Kolmisoppi.

  I pressen har han kallats Robin Hood och i fängelset fick han heta Jesus. Han tycker själv att han satt oskyldigt dömd för sin aktivitet i Pirate Bay. Med hög intelligens och hjärtat till vänster på den politiska skalan tycker han att samhället tillhör alla och därmed också internet och det innehåll som kan spridas på nätet.

 • Tre rutter för spårvagnar i Åbo

  28.02.2014 Åboland

  Planerna för var spårvägarna i Åbo ska dras presenterades i dag, fredag. Enligt förslaget ska de första tre linjerna gå från Salutorget till Skansen, Runosbacken och Kråkkärret

 • Kim Dotcom vill bli politiker

  02.09.2013 Utrikes

  Dotcom meddelar att han tänker grunda ett parti som deltar i parlamentsvalet i Nya Zeeland nästa år. Dotcom själv får ändå inte ställa upp eftersom han saknar medborgarskap.

 • Alla filer i bruk på Vasklotbron i Vasa

  18.06.2013 Österbotten

  Den förnyade Vasklot bro i Vasa är egentligen två broar med dubbla filer. Bron är så gott som klar men saknar ännu trafikljus och körmarkering.

 • Kaskisbackens dagliga trafikkaos under lupp

  06.03.2013 Åboland

  Åbo stad planerar att ändra på de omdebatterade trafikarrangemangen i Kaskisbacken. I höstas fick bussar och taxibilar en egen fil som tar slut mitt i backen och det här har skapat en hel del förvirring.

 • Dotcoms nya sajt heter Mega

  20.01.2013 Utrikes

  Fildelningssajten Megauploads grundare Kim Dotcom har lanserat en ny sajt som heter Mega. Den nya sajten erbjuder bland annat lagringsutrymme för nätanvändare.

 • Fyra filer på riksväg 25

  24.10.2012 Västnyland

  Trafiksäkerheten på riksväg 25 mellan Horsbäck och Ekenäsvägen ska förbättras med hjälp av flera filer. Omkörningsfiler ska byggas i båda riktningarna.

 • Google raderade inte privata uppgifter trots löften

  27.07.2012 Utrikes

  Tjänstebilen från Google Street View råkade under sina färder fånga upp privat information med sin utrustning. Bland annat fick de tag i e-postadresser från öppna trådlösa nätverk. Google fick även med sig information om finländare.

 • The Pirate Bay

  20.03.2009 Arkivet

  Från en liten server i Mexiko till 25 miljoner användare på några år. Vad är Pirate Bay?