Hoppa till huvudinnehåll

symboler

 • Ny utställning på Emma väcker frågor om skämt och allvar i konsten

  02.02.2019 Kultur och nöje

  Målare: Konst handlar om att kunna göra narr av sig.

  Emmamuseet i Esbo lovar expressivitet och satir i sin nya utställning med internationellt erkända målare. Museet ger tre vänner plats att ställa ut verk som enligt dem själva ingen seriös konstinstitution skulle röra.

 • Åländska företag som hissar regnbågsflaggan under Åland Pride försäkrar att det inte handlar om PR – ”En symbol för allas lika värde”

  16.08.2018 Inrikes

  Varför hissar företag regnbågsflaggan under Åland Pride?

  Många åländska företag passar just nu på att hissa prideflaggan medan Åland Pride pågår denna vecka. Men finns det en djupare tanke bakom flaggandet eller är det mest en symbolhandling?

 • Sveriges regering föreslår åtgärder mot nazister

  11.10.2017 Utrikes

  Nya förbud mot nazisymboler ska utredas.

  Den svenska regeringen har presenterat en lista med förslag för att motverka nazister. Nya förbud mot nazisymboler ska utredas, liksom polisens rätt att bestämma villkor för demonstrationer.

 • Talar du emoji-språket flytande? Ta det stora emojitestet!

  30.12.2016 Vetamix

  På vilken nivå ligger din emoji-intelligens?

  Är du den pinsamma släktingen som skickar konstiga emojis åt alla? Eller har du full koll på dina emojier? Se om du får tummen upp eller tummen ner i det stora emojitestet.

 • Sipilä och Lindström redo förbjuda våldsamma rörelser

  20.09.2016 Inrikes

  Sipilä: Vi ser över frågan inom regeringen.

  Statsminister Juha Sipilä är redo att förbjuda rörelser som uppmuntrar till våld. Justitie- och arbetsminister Jari Lindström fördömer skarpt våldsam och rasistisk verksamhet. Även han är redo att förbjuda verksamhet av det här slaget. Läs också: Nynazist misstänkt för misshandel begärs häktad

 • Tisdagssnackarna: Förbjud nazisymbolerna

  20.09.2016 Huvudstadsregionen

  Misshandeln vid järnvägsstationen väcker reaktioner.

  Det är dags för beslutsfattarna att ta ställning. Det anser tisdagssnackarna efter misshandeln utanför järnvägstationen som ledde till en ung mans död.

 • Har vi en åsiktskorridor i Finland?

  06.05.2016 Samhälle

  "Ett projektet om dagens opinionsbildning."

  Åsiktskorridoren är ett projekt om debattklimatet i Finland 2016. Det är en resa in i den mytomspunna passagen där medelklassigt samförstånd och kumbaya runt lägerelden samsas eller tampas med oresonligt näthat och paranoid polemik. Här samtalar chefredaktörer, ministrar, bloggare, trolljägare, journalistikstuderande om själva samtalet.

 • "Till honom som brände sitt ljus i bägge ändor"

  13.04.2016 Kultur och nöje

  Livet i döden, av konstnären och fotografen Niclas Warius.

  De är alldeles annorlunda, här får blommorna vissna, hör jag en besökare förtjust utropa. Det är vernissage för konstnären och fotografen Niclas Warius serie Vanitas, symboliskt laddade bilder med huvudtemat alltings förgänglighet.

 • Finsk ministerson utpekas som nynazist i ny tysk bok

  21.01.2016 Kultur och nöje

  Ungdomsromanen F.E.A.R. tar oss med till ett brunt Finland.

  Hurdan är Finlandsbilden år 2016 i Tyskland? Tydligen inte längre De tusen sjöarnas land. Ungdomsromanen F.E.A.R. tar oss med till ett brunt Finland.

 • Lovisa stads vapen skimrar igen på rådhuset

  05.10.2015 Östnyland

  Lovisa fick tillbaka stadsvapnet på rådhuset.

  Nu blänker stadsvapnet på rådhuset i Lovisa som aldrig förr. På måndagen kom vapnet på plats igen efter flera månader av restaurering. Se bildspel från händelsen!

 • Radiohuset frågar: Vad betyder Finlands flagga för dig?

  01.10.2015 Vega

  En laddad symbol eller en tygbit? Rösta och kommentera.

  Finlands flagga får inte vidröra marken, men att ha den som mantel på en hockeymatch tycker många går bra. Var står vi egentligen i dag då det gäller flaggskymfning? Rösta och kommentera!

 • Talar du emoji?

  26.11.2014 X3M

  Vi utvecklar ett allt mer tyst språk. Emoji-symbolerna hjälper oss att utrycka oss i text och över språkgränser. Men visste du att bajshögen inte betyder samma sak i hela världen? Och vad säger dina emojis om dig?

 • Oro över Ukraina bland folk i Moskva

  28.04.2014 Utrikes

  Krisen i Ukraina är kanske inte det första Moskvaborna börjar tala om med en utlänning men temat kommer lätt upp. De allra flesta känner stor oro och bara väldigt få tycker att de själva kan påverka situationen.

 • Änglakör av träfigurer

  04.12.2013 Hobby och hantverk

  För er som gillar avskalade juldekorationer: trä, läder och några penselstreck! Oh joy! Let christmas begin!

 • Santiago de Compostela - populär vallfartsort

  25.07.2013 Utrikes

  Tiotusentals människor vallfärdar varje år till Santiago de Compostela och till vad som tros vara aposteln Jakobs grav. Jakobs helgondag är den 25 juli och då anländer extra många pilgrimer.

 • TV-nytt genom tiderna

  06.02.2013 Arkivet

  TV-nytts vinjetter berättar om gammal teknik och design.

  TV-nytt är ett program som genomgått många ansiktslyftningar. Signaturerna och vinjetterna berättar tydligt vilken design och vilken teknik som var dominerande under de olika decennierna. Här ser du ett potpurri och kan följa TV-nytts look från det lite bruna 1970-talet och ända in på vårt 2000-tal.

 • God energi skapar prisbelönt konst

  14.11.2012 Huvudstadsregionen

  Affisherna som föreställer Jaffaflaskorna, saimenvikaren som är symbol för naturskyddsförbundet och tusenmarkssedeln är välkända alster skapade av en och samma man.

 • Från svanar till stolpar och tärningar: symbolerna för Yle och FST

  06.03.2012 Arkivet

  Symbolerna tränger in i vårt undermedvetna.

  Finlands rundradio och de olika kanalerna inom bolaget har förnyat sina logon med jämna mellanrum. Symbolerna tränger in i vårt undermedvetna och blir en påminnelse om ett svunnet decennium eller en barndom.

 • Lucia kröns i Domkyrkan i Helsingfors

  01.12.2008 Arkivet

  Ljus i den mörka Helsingforskvällen.

  I den mörka och ofta slaskiga Helsingforskvällen är det stämningsfullt att se Lucia och hennes tärnor skrida ner för Storkyrkans många trappor.

 • Lucia 2005

  11.12.2007 Arkivet

  Här presenteras luciatraditionen och vi får höra Lucia.

  Här presenteras luciatraditionen och vi får höra Lucia och tärnorna sjunga vackert i Domkyrkan.

Sidor