Hoppa till huvudinnehåll

grafisk design

 • Sjundeå skippar planeringstävling för kommunens logo

  26.03.2019 Västnyland

  Ekonomiska utmaningar sätter stopp för tävlingen.

  Sjundeå kommer inte att ordna någon planeringstävling för kommunens logo. Kommunen behöver spara pengar och slopar därför tävlingen.

 • Logon kommer och går – kommunvapnen består

  22.04.2018 Österbotten

  När vapnen väl ändras väcker det ofta starka känslor.

  Trots att städers och kommuners logotyper förnyas med jämna mellanrum, består ofta de gamla vapnen i bakgrunden och symboliserar historia, högtidlighet och myndighet. När vapnen väl ändras väcker det ofta starka känslor.

 • Hon gör skivomslag för Finlands största artister

  23.07.2017 Östnyland

  Maria Ahonen jobbar sommaren igenom med att designa omslag.

  Maria Ahonen jobbar sommaren igenom med att designa skivomslag. Till hösten släpper alla stora namn nya låtar.

 • Nyföretagare vågar satsa i Borgå centrum

  17.09.2016 Östnyland

  Trendbrott i Borgå då två nya affärer öppnat.

  De senaste åren har vi sett många affärslokaler tömmas i centrum av Borgå, men på senaste tiden har det skett ett litet trendbrott.

 • Ta en förhandstitt på Svenska.yle.fi:s nya utseende

  31.10.2015 Teknik

  Testa vår nya sajt och berätta hur den funkar.

  I början av november kommer Svenska.yle.fi att få ett helt nytt utseende. Du kan redan nu gå in och titta på förändringarna.

 • Skivkonvolut - en utdöende konstform?

  11.06.2015 Kultur och nöje

  Musiken blir digital - hur går det med skivfodralen?

  Hur går det med skivfodralen då musiken allt mer distribueras digitalt? Vad är deras funktion och hur ser man skillnaden på ett bra och ett dåligt fodral?

 • Från potatiskällare till miljonföretag

  30.01.2014 Österbotten

  På några år har Tetrix i Jakobstad nått en omsättning på en miljon och fem anställda. Det började som ett enmansföretag i en potatiskällare i Kisor 2006. I dag kunde vd Mats Sandvik inviga nyrenoverade utrymmen i gamla järnvägsstationen.

 • Hon har jobbat med The National

  09.01.2014 X3M

  På Forbes lista på framgångsrika människor under 30 hittar vi Lotta Nieminen. En grafisk designer och illustratör från Finland. Vi ringde upp henne i New York.

 • Starta eget och titta inte i backspegeln!

  08.09.2013 Huvudstadsregionen

  Tre grafiker hade drömmen om en egen firma och två år senare jobbar ett tiotal hängivna medarbetare på deras kontor i Helsingfors. - Risktagande med pengar kan vara en skrämmande faktor. Men att investera sin egen tid kostar inget. Det har senare betalat sig tillbaka, säger Janne Hänninen.

 • Vegas första sommarpratare är Kasper Strömman

  10.06.2013 Titta och lyssna

  Kasper Strömman är årets grafiker 2013 och beskrivs som den grafiska designens ståuppkomiker. I sitt sommarprat berättar han bland annat om varför han lämnat designbloggandet bakom sig och i stället satsar på att vara holistisk life coach.

 • Från Kvevlax till The Big Apple

  07.01.2013 Österbotten

  För tre och ett halvt år sedan flyttade Minéa Berg från Kvevlax i Korsholm till New York i USA för att studera grafisk design. Efter studierna fick hon jobb som grafisk designer på tre ungdomstidningar med sammanlagt närmare 10 miljoner läsare.

 • God energi skapar prisbelönt konst

  14.11.2012 Huvudstadsregionen

  Affisherna som föreställer Jaffaflaskorna, saimenvikaren som är symbol för naturskyddsförbundet och tusenmarkssedeln är välkända alster skapade av en och samma man.