Hoppa till huvudinnehåll

framsteg

 • När livet förändras på ett ögonblick – Lina Wickholm och hennes barn bär på ett genfel som kan ge en vanlig förkylning livshotande följder

  21.01.2019 Familj

  Lina Wickholm delar genfelet RANBP2 med sina två barn.

  Det var år 2014 som livet gjorde en helomvändning för familjen Wickholm i Sibbo. Mamman i familjen, Lina Wickholm, insjuknade i något som först verkade vara en vanlig influensa, men som visade sig vara betydligt allvarligare.

 • Framsteg i Syriensamtal, övergångsregering diskuteras

  29.01.2014 Utrikes

  Den internationella fredskonferensen i Genève har gjort framsteg i diskussionerna om en övergångsregering.

 • Ida Otstavel premierades i Pargas

  09.12.2013 Åboland

  Sjukamparen Ida Otstavel får årets stipendium ur Ingmar Söderbloms minnesfond. Stipendiet delas årligen ut till en lovande friidrottare från Pargas.

 • Hankens rapport valdes till bästa i internationell tävling

  30.09.2013 Huvudstadsregionen

  Svenska handelshögskolan tilldelades ett internationellt pris för bästa rapport om ansvarsfull ekonomiutbildning.

 • Kerry: Framsteg i fredssamtal

  30.06.2013 Utrikes

  USA:s utrikesminister John Kerry säger att ordentliga framsteg har gjorts i de samtal han medlat med Israel och Palestina. Mycket arbete återstår ändå mot att få ett fredsavtal, säger han.

 • Finland nöjd med jordbruksreform

  25.06.2013 Inrikes

  EU-ländernas jordbruksministrar har gjort framsteg i Luxemburg i den stora jordbruksreformen - och det snabbare än väntat. Finland verkar uppnå de flesta av sina mål i förhandlingarna och jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen är nöjd. Se inslaget!

 • Intensivare strider i Damaskus

  07.02.2013 Utrikes

  triderna mellan oppositionen och regeringsstyrkorna har åter ökat i intensitet i Syriens huvudstad Damaskus. Striderna har pågått i stadens södra och östra delar i två dygn.

 • Sudan och Sydsudan enades om zon

  06.01.2013 Utrikes

  Det finns hopp om framsteg i konflikten mellan Sudan och Sydsudan. Ländernas presidenter Omar al-Bashir och Salva Kiir har kommit överens om en demilitariserad zon mellan länderna.

 • CKP ska utreda kidnappningen i Jemen

  27.12.2012 Inrikes

  Centralkriminalpolisen hjälper myndigheterna i Jemen i utredningen av kidnappningen av det finländska paret. Utredningen leds av kriminalöverkommissarie Thomas Elfgren. Samtidigt förbereder sig Finlands utrikesministerium på att kidnappningsdramat kan pågå en lång tid.

 • De kidnappade tros vara utom fara

  24.12.2012 Inrikes

  Myndigheterna i Jemen har gjort framsteg i letandet efter det finländska paret och den österrikare som kidnappades i Jemen i fredags. De kidnappade tros vara utom fara och det anses troligt att det är en lokal stam som står bakom bortförandet.

 • Niinistö: Doha-mötet ger hyfsade resultat

  05.12.2012 Inrikes

  Klimatmötet i Doha är inne på sin andra vecka, men de 200 länder som deltar har inte lyckats enas om några stora beslut. Miljöminister, de Grönas Ville Niinistö förhandlar för Finlands del i Doha. Enligt honom kommer man sannolikt att lyckas förhandla fram en förlängning på Kyotoavtalet som löper ut i slutet av året.

 • Obama träffade Aung San Suu Kyi

  19.11.2012 Utrikes

  USA:s president Barack Obama har under sitt besök i Burma träffat oppositionsledaren Aung San Suu Kyi. Efter mötet sade Obama att han har sett uppmuntrande tecken på framsteg i landet, och nämnde bland annat att Aung San Suu Kyi valdes in i parlamentet.