Hoppa till huvudinnehåll

bedjande

 • Bönepaus under arbetstid borde gå att ordna, enligt specialsakkunnig – men ska man också få be till spaghettimonstret på arbetstid?

  23.09.2019 Huvudstadsregionen

  Dom för diskriminering efter att muslim nekades bönepauser.

  Det är inte automatiskt diskriminering om man inte får utöva sin religion på arbetstid, men om arbetet inte lider av det är det diskriminerande att neka till bön på jobbet. Det här säger specialsakkunnig Robin Harms vid diskrimineringsombudsmannens byrå med anledning av en omdebatterad dom om diskriminering i arbetslivet. Icke-troende har nödvändigtvis inte samma möjlighet till pauser.

 • Från höga hyror i Hongkong till ett gammalt bönehus i Västerhankmo

  10.11.2018 Österbotten

  Renoverar bönehus för att flytta in och starta verksamhet

  Trots att både Karl Granberg och hans fru växt upp i Hongkong lämnade de mångmiljonstaden för Karls pappas hemby Hankmo i Korsholm. Nu renoverar de ett bönehus för att använda det dels som deras hem, dels som just ett bönehus.

 • Helga Korsets kapell i Åbo firade 50 år med öppet hus

  01.10.2017 Åboland

  Ett av betongminimalismens främsta exemplar i Åbo.

  Helga Korsets kapell i Åbo invigdes för exakt 50 år sedan och på söndagen firades jubileumsåret med öppet hus. Kapellet räknas till ett av betongminimalismens främsta exempel i Åbo.

 • Ishockeymatchen Finland-Kanada visas i kyrkan - "Men inte ens bön hjälper Finland"

  15.05.2017 Huvudstadsregionen

  Före matchen ordnas en hockeynattvard.

  Tisdagens match i ishockey-VM mellan Finland och Kanada visas på stor skärm i Pauluskyrkan i Helsingfors. Före matchen ordnas en hockeynattvard.

 • Här samlas både levande och döda vid matbordet

  01.05.2016 Bakom parabolen

  Farfar syns inte, men finns här ändå, säger Thang Ngyuen.

  En gång om året eldar Thang Nguyen upp en bunt sedlar ute på balkongen. Det är hans sätt att skicka pengar till andra sidan och den andliga världen där hans farfar och alla andra döda släktingar finns.

 • Bordsbön blev en het potatis i Pedersöre

  27.04.2015 Österbotten

  Fullmäktigeledamöter efterlyser linje för religionsutövning.

  Bordsbönens diskuteras i Pedersöre efter att Viktor Kock (SDP) med flera i en motion efterlyst en gemensam linje för religiös utövning i skolan. Inom majmånad ska direktioner och Hem- och skolaföreningar ge utlåtande i frågan.

 • Be och kapitulera

  11.11.2013 Tro

  Förr var jag slentrianmässigt negativt inställd till kyrkan, säger författaren Monika Fagerholm. Jag tänkte väl som de flesta andra verkar tänka, att den är konservativ, att det är så mycket snack - och att det är så mycket fel sorts snack. Därför kom det också som en stor överraskning för henne att hon plötsligt knäböjde och bad till Gud, en dag när det inte fanns något annat att göra.

 • Vatikanen bad för fred i Syrien

  08.09.2013 Utrikes

  Närmare 100 000 människor samlades på Petersplatsen i Vatikanen på lördagskvällen för att be om fred i Syrien. Påven Franciskus talade inför folkmassan och sade att våld och krig aldrig befrämjar fredens sak.

 • Påven uppmanar till bön för Syrien

  07.09.2013 Utrikes

  Den katolska kyrkan kallar till en internationell dag för fasta och bön i dag för att stöda fred i Syrien. Påven Franciskus kommer att hålla en stor bönestund på Petersplatsen i Vatikanen.

 • Ultraortodoxa judar greps vid Klagomuren

  10.05.2013 Utrikes

  Polisen i Jerusalem har gripit fem ultraortodoxa judiska män när de försökte hindra en kvinnlig aktivistgrupp från att be vid Västra muren.

 • HIMLALIV: Monika E Pensar

  20.11.2012 Tro