Hoppa till huvudinnehåll

halm

 • Gävlebocken står kvar

  24.12.2017 Utrikes

  Hoppas få stå i fred ända till den 2 januari.

  Den enorma halmbocken – Gävlebocken – står kvar på Slottstorget i Gävle. Den har ofta bränts ner redan före jul. Frågan är om den får vara i fred ännu över nyårshelgen.

 • Rosengården i Ekenäs tillbaka där dagiset hör hemma

  16.10.2016 Västnyland

  Steinerdaghemmet i Ekenäs har flyttat till Västerby.

  Steinerdaghemmet Rosengården har den här hösten flyttat tillbaka till Västerby gård i Ekenäs. Nu finns daghemmet på samma område som steinerskolan Mikaelskolan.

 • Odling i halm

  02.04.2014 Strömsös trädgård

  Så odlar du potatis på enklaste möjliga sätt.

  Om du vill gå den enkla vägen när du anlägger ditt potatisland då är halmodling den rätta tekniken! Att odla i halm är lätt, snyggt och roligt. Halm som odlingssubstrat är inte något nytt utan gammalt och välbeprövat.

 • Singsby ekoby byggs inte ut

  12.08.2013 Österbotten

  Satsningen på en ekoby i Singsby, Korsholm blev en liten men lyckad satsning. På området står idag sex ekohus, vilket är betydligt färre än man ursprungligen räknade med. Nu planeras småhus på resten av området.

 • Nu är världens största förgasningsanläggning för biomassa invigd

  11.03.2013 Österbotten

  Världens största förgasningsanläggning för biomassa invigdes i dag i Vasklot i Vasa. Satsningen har gått på 40 miljoner euro.

 • Julbock pryder Brändö

  11.12.2012 Österbotten

  En 3,5 meters julbock har byggts på Tallbacken i Brändö i Vasa. Det är de anställda på ett företag som har byggt julbocken tillsammans. Redan har många brändöbor fotograferat den.

 • Halmlåda

  26.11.2012 Mat och dryck

  Halmlådan eller koklådan var ett vanligt redskap i matlagningen i arbetsfamiljer redan innan nödåren i början på 1900-talet, men blev sedan oundviklig när mat och ved måste ransoneras. Apparaturen har utvecklats sedan dess och kallas idag slökokare. Halmlådan förekommer under olika namn och används även i andra länder.