Hoppa till huvudinnehåll

föredragande

 • VFD: Föredragande i Närpesfallet var inte jävig

  06.02.2015 Österbotten

  Den som beredde ärendet om Närpes tvåspråkighet i Vasa förvaltningsdomstol var inte jävig. Det anser domstolens sektionsordförande Jaakko Kellosalo. Jag kan inte se någon anknytning. Vilken fördel kunde Korsnäs kommun eller dess kommunstyrelse ha av ett ärende som gäller Närpes tvåspråkighet, säger han.

 • Politiker: Bort med byråkratiskan!

  22.10.2014 Huvudstadsregionen

  Om den vanliga medborgaren någonsin ska kunna kolla upp vad politikerna fattar beslut om, så behövs ett redigare språk i beslutsfattningens föredragningslistor. Till och med kommunalpolitikerna själva kan ha svårt att uppfatta vad de fattar beslut om.

 • Åboländska styrgruppen nu klar

  11.11.2013 Åboland

  Kimitoöns representanter i den Åboländska styrgruppen har utsetts. Fri samverkan hade helst sett att Kimitoön fått lika många platser som Pargas i gruppen.

 • Hangö får ett ungdomsråd

  02.10.2013 Västnyland

  Hangö får ett ungdomsråd vid årsskiftet. Ungdomar ska därigenom få mera att säga till om i ärenden som berör dem i staden.

 • Mera jäv i Jakobstad

  15.05.2013 Österbotten

  Allt fler jävsfalI uppdagas i stadsstyrelsen i Jakobstad inför behandlingen av gymnasiefrågan, nu är också stadsdirektören och hans ersättare jäviga som beredare i ärendet.

 • Politikerna risade Raseborgs förvaltningsstadga

  11.12.2012 Västnyland

  Politikerna i Raseborgs avgående stadsfullmäktige eldade på ordentligt när de på tisdagen kritiserade den nya förvaltningsstadgan. Stadgan är dokumentet som slår fast till exempel vem som bestämmer om vad i staden. Stadgan godkändes trots kritiken.

 • Korsholm söker en teknisk direktör

  27.11.2012 Österbotten

  Korsholm inrättar en ny tjänst som teknisk direktör från 1 januari 2013. Det beslöt kommunstyrelsen på måndagen.