Hoppa till huvudinnehåll

brandskydd

 • Fräscha upp dina kunskaper i brandsäkerhet!

  15.03.2016 Vetamix

  Kunskaper i brandsäkerhet kan rädda liv!

  Vet du hur man använder en brandsläckare eller en släckningsfilt? Hur skall man släcka brinnande olja? Hur förebygger man brand i hemmet? Fräscha upp dina kunskaper i brandsäkerhet med hjälp av de här tipsen. Kunskaper i brandsäkerhet kan rädda liv!

 • Kvevlax kyrka får ny fason

  29.07.2015 Österbotten

  Fasaden och taket renoveras och sprinklers installeras.

  I Kvevlax i Korsholm pågår som bäst en omfattande renovering av kyrkan. Fasad och tak får ny fason, dessutom förbättras brandskyddet.

 • Dödlig brand lyfte fram problem

  25.05.2015 Inrikes

  Olika myndigheter samarbetar inte tillräckligt.

  Den dödliga trähusbranden i Åbo i november har lyft fram vissa problem i myndigheternas samarbete. Man har inte tagit hänsyn till bland annat funktionsnedsattas behov.

 • Pekka Sauri: Loppmarknadens räddningsplan var bristfällig

  18.07.2014 Huvudstadsregionen

  Pekka Sauri, biträdande stadsdirektör i Helsingfors, kommenterar nu loppmarknaden på Ärtholmen som brandinspektörerna satte stopp för. Han säger att loppmarknaden kan ordnas utomhus men inte inne i varvshallen.

 • Regionens byggbolag får beröm av brandinspektör

  26.02.2014 Åboland

  Byggbolagen i regionen sköter sig bra gällande förvaring av brandfarliga vätskor vid byggarbetsplatser. Det tycker Knut Lehtinen som är ledande brandinspektör vid Egentliga Finlands räddningsverk.

 • Brandsäkerhet uppmärksammas i skolorna

  14.02.2014 Östnyland

  Brandsäkerhet i skolan har aktualiserats i och med skolbranden i Kouvola. I Strömborgska skolan i Borgå övar elever och lärare utrymning av skolan minst en gång om året.

 • "Skolor har bristfälliga brandalarm"

  12.02.2014 Inrikes

  Många skolor har bristfällig teknik för brandsäkerhet, säger rektor Matti Waitinen vid Helsingfors stads räddningsskola. Myndigheterna rekommenderar automatlarm och sprinkler som gör skolorna tryggare, men det är få skolor som har sådana.

 • "Jag drömde att vårt hus brann ner"

  20.01.2014 Österbotten

  I flera Österbottniska städer finns områden med gamla trähus som lätt kan fatta eld. I Skata i Jakobstad verkar invånarna vara medvetna om riskerna. Hemma hos Märta-Lisa Westman har man både brandtäcke och skumsläckare. Ändå drömde hon mardrömmar om att huset brann ner i natt.

 • Säsong för grillgräl med grannen

  28.06.2013 Inrikes

  När det gäller att grilla sommarmaten ute på balkongen är reglerna inte alltid entydiga. Även om det inte finns några lagliga hinder för att grilla på balkongen lönar det sig inte att mucka gräl, anser Disponentförbundet. Enklast upprätthålls grannsämjan genom att kolla upp husbolagets bestämmelser.

 • Brandoffren är allt oftare äldre personer

  19.12.2012 Österbotten

  Hittills i år har 70 personer dött i bränder här hos i Finland - 11 fler än vid samma tid i fjol. Det är allt oftare äldre personer som förolyckas i bränder.

 • Glöm inte skumsläckaren!

  28.11.2012 Huvudstadsregionen

  Julen närmar sig, adventsljus ska tändas och pepparkakor gräddas. Under brandsäkerhetsveckan vill räddningsväsendet påminna alla om att de flesta bränder startar i privata hem. Hör Nina Sederlöfs reportage från Haga brandstation.