Hoppa till huvudinnehåll

väskor

 • Hope samlar in ryggsäckar för mindre bemedlade familjer i Åbo: "Här ser vi med egna ögon hur gärna människor vill hjälpa varandra"

  07.08.2019 Åboland

  Föreningen samlar in ryggsäckar fram till lördag.

  För familjer som inte har råd att köpa en ryggsäck åt sina barn kan skolgången bli en utmaning. Föreningen Hope samlar in ryggsäckar för mindre bemedlade barnfamiljer i Åbo fram till lördag.

 • 16-åringar stal 90-årings väska i Jakobstad

  20.03.2017 Österbotten

  Den rånartade stölden ägde rum på lördagen.

  En 90-årig kvinna med rollator blev på lördagseftermiddagen bestulen av sin handväska. På söndagen förhördes två 16-åringar som hade delat på bytet.

 • Väskrånare gripen i Vasa

  21.11.2016 Österbotten

  Kvinna skadades i rånet.

  Den man som rånade en kvinna på hennes handväska på Alskatvägen i Vasa förra veckan greps på söndagen. Kvinnan försökte försvara sig men genom att använda våld fick mannen tag på handväskan.

 • "Det fanns massor av kärlek i ghettot"

  24.04.2016 Bakom parabolen

  Oneil Walker växte upp i Kingston i Jamaica.

  I ghettot i Jamaica lärde han sig tidigt att han måste kämpa hårt. Nu bor Oneil Walker här tillsammans med sin hustru Lotten och har inga planer på att flytta tillbaka.

 • Finländare förbrukar 55 plastkassar per man också i år

  13.04.2016 Inrikes

  EU-målet för 2025 är 40 plastkassar i året per invånare.

  Finland håller i sakta mak på att närma sig EU:s målsättning om att få ner årskonsumtionen av plastkassar till 40 per invånare.

 • Sy börs eller penal med metallknäppe

  23.03.2016 Mat och fritid

  Här får du hjälp hur du själv kan fästa dessa metallbågar.

  Lee visar hur du kan tänka och göra för att lyckas med t. ex. en egen börs med metallknäppe.

 • Återvinn gamla jeans

  01.10.2015 Hobby och hantverk

  Här får du tips av både experter och hobbyfixare.

  Jeans som fått hål på knäna, är litet slitna i rumpan eller där fickornas innertyg gått sönder kan lätt återvinnas och formas om till nya kläder, väskor och textilier för omklädnad. Här får du tips av experter och tittare som deltog i Rester och gäster på Strömsö.

 • Packa vattentätt, rätt och lätt!

  14.09.2015 Strömsö

  Hur skall man packa vattentätt men ändå lättillgängligt?

  Hur skall man packa vattentätt men ändå lättillgängligt? Ett smart sätt att både packa vattentätt och samtidigt organiserat är att använda sig av färgkodade packningsväskor.

 • Gör en jeanskjol och en väska av ett par gamla jeans

  12.06.2015 Hobby och hantverk

  Sy om och återanvänd!

  Många klipper benen av jeansen till sommaren för att få gå i jeansshorts och bara ben i värmen. Här är ett tips på vad du kan göra med tyget som blir över.

 • Böter för bullrigt bagage i Venedig

  21.11.2014 Utrikes

  Invånarna i Venedig har tröttnat på ljudet av resväskor som dras över kullerstensgatorna. Den som släpar med sig en bullrig resväska kan nu tvingas böta 500 euro.

 • Kappsäcksfabriken i Karis

  26.07.2013 Västnyland

  I sommarserien ”Det var en gång…” packar vi den här veckan iväg oss till den Lönnbergska kappsäcksfabriken i Karis. Hattaskar, bälten, symaskinslådor, ryggsäckar och kappsäckar producerades på fabriken som i tiderna var landets äldsta och största inom sitt verksamhetsområde.

 • Äldre kvinnor rånades i Åbo

  27.05.2013 Åboland

  Polisen varnar om en man som rånar äldre kvinnor i stadsdelen Runosbacken i Åbo. Två kvinnor blev rånade på lördagsförmiddagen på samma område.

 • Säckväska med tygtryck

  16.05.2013 Hobby och hantverk

  Om man har stora intressen som jag, behöver man stora kassar. Det går ju bra att sy hållbara kassar av gamla presseningar, men vill man trycka mönster eller text så finns det ju annat mer lämpligt material man kan återanvända. Jutesäcken förvandlas lätt med hjälp av tygtryck med ram och schablon.

 • Vändbar badväska

  26.08.2012 Hobby och hantverk

  Det här blir en vändbar väska för blöta badturer.

  Jag har tröttnat på våta badväskor och vill ha en lösning på problemet. Här blir det en vändbar väska för blöta badturer.

 • Väska av stövelskaft

  15.04.2007 Hobby och hantverk

  Återanvänd stövelskaftet

  En väska för alla väder! Med ett gammalt stövelskaft kan du enkelt trolla fram en garanterat personlig väska som matchar stövlar och regnkappa. Den här är lätt att rengöra och gjord av återvinningsmaterial.