Hoppa till huvudinnehåll

växtskydd

 • Ingmar trotsar vintern – odlar över 200 rosor i skärgården som egentligen inte skulle kunna överleva breddgraden

  21.03.2019 Trädgård

  Läs om rosenbegravningen som räddar rosorna från kölden.

  Envishet och experimentlust präglar Ingmar Lindqvists stora intresse för rosor. Här delar han med sig av sina bästa metoder som han utvecklat under snart 30 år som hobbyodlare.

 • Ogräsgift lagras i våra kroppar

  27.09.2015 Samhälle

  Ogräsgiftet glyfosat används mycket men övervakas slarvigt.

  Glyfosat är det mest använda ogräsgiftet i Finland, över 500 ton sprutas per år. Det här giftet skulle vara ofarligt för människor och djur, men nu varnas för hälsorisker. Finländska forskare kritiserar nu våra myndigheter. De anser att myndigheterna letar efter glyfosat i så få prover att vi inte vet vilka resthalterna i livsmedlen är.

 • Företag sköter sådd och skörd åt bönderna

  17.10.2013 Österbotten

  Bönderna sköter allt mer av jordbruket via entreprenad. Då gårdarna blir större behövs utomstående arbetskraft för att hinna med allt från sådd till tröskning. Då Åsbro mjölk i Kronoby ska sprida sväm behövs stora maskiner och en entreprenör.

 • Växtskydd och smågnagare (Vinterträdgård)

  29.01.2012 Trädgård

  När vintern redan har kommit och spår av harar och smågnagare syns i snön, kommer man plötsligt ihåg att äppelträdet blev oskyddat på hösten! Fastän tjälen har gått i jorden och snön täcker marken kan man ändå göra något för att skydda sina fruktträd.