Hoppa till huvudinnehåll

medvetenhet

 • Essä: Kvinnokroppen som aldrig duger - kommenterar vi varandra sjuka?

  24.11.2018 Kultur och nöje

  För smal för att bli åtrådd - smalhet kommenteras också.

  ”Du är så äckligt mager att ingen karl någonsin kommer att vilja ta i dig!” Filosofen Åsa Slotte undersöker sambandet mellan kommentarer om kvinnors kroppar, idén om "riktiga kvinnor", skam och ätstörningar.

 • Träna acceptansen

  29.03.2014 Sluta panta

  Lycka är mer än en känsla och något vi kan öva oss på, framkommer ur en färsk undersökning. Dock visar det sig att människor i viss mån är dåliga på att acceptera sig själva, en av faktorerna som är starkast förknippade med just lycka.

 • Mera motion tack vare Bukklubben

  17.06.2013 Österbotten

  Sedan mitten av mars har Lisbeth Bäck gått in för att hitta en hälsosammare livsstil. Då gick hon med i Bukklubben som är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun med målsättning att lära ut hälsosammare livsvanor. Vi har följt med Lisbeth sedan starten och hon sammanfattar sin framgång som varierande.

 • Mot ett hälsosammare liv

  06.05.2013 Österbotten

  För sju veckor sedan gick Lisbeth Bäck med i Bukklubben för att hitta en hälsosammare livsstil. Det här har bland annat resulterat i en större medvetenhet om vad hon äter och hur mycket hon rör på sig. Dessutom har hon i dag en midja som är fyra centimeter mindre än då hon startade.

 • Magnus & Nicke odlade Movember-mustasch

  30.11.2012 Österbotten

  År 1999 kom ett gäng australiensare på idén att odla mustasch för att öka medvetenheten om mäns hälsoproblem. Den här kampanjen har spridit sig över världen och i år deltog också Radio X3M-redaktörerna Magnus Hansén och Nicke Aldén i Movember.

 • Befria mannen?

  24.03.2010 Arkivet

  Vad diskuterar mansgruppen Adam?

  På 1970-talet när feminismen slog igenom började också män diskutera traditionell manlighet och hur det är att vara man, t.ex. i mansgrupper. Vad diskuterar mansgruppen Adam?