Hoppa till huvudinnehåll

vågor

 • Lokalt live: Hela havet stormar i Porkala

  12.09.2018 Huvudstadsregionen

  Idag visar väderprognoserna att det ska blåsa hårt i Nyland.

  I dag visar väderprognoserna att det ska blåsa hårt i hela landet och även i Nyland.

 • Stormvarning i dag - "bäst att hålla sig till lands"

  30.06.2017 Inrikes

  Stormvindar och fyrametersvågor på de södra sjödistrikten.

  Stormvindar medför svår sjögång på de södra sjödistrikten. Det är bäst att inte bege sig till havs, säger sjöbevakningen.

 • Nytt rekord i natt - jättevågen var 15 meter hög

  12.01.2017 Inrikes

  Stormen ska bedarra till kvällen.

  Vinden håller på att avta på de västliga sjödistrikten, men Meteorologiska institutet varnar forfarande för sydlig till sydostlig storm på Bottenhavets norra del, Kvarken och Bottenviken. Nattens största våg var 15 meter hög och båtresenärer vittnar om hur det skakade och bullrade som i en tvättmaskin ombord. Läs också: Fartygskollision i Hangö hamn Läs också: Den sydliga stormen höjer vattenytan i Bottenviken.

 • Jättevågor på Norra Östersjön i natt - "Kändes som att åka i en tvättmaskin"

  12.01.2017 Inrikes

  Nytt vågrekord på Östersjön under nattens storm - 15 meter.

  Meteorologiska institutet varnar för jättevågor på Östersjön på grund av stormen. Nattens största våg var 15 meter hög, och den signifikanta våghöjden översteg åtta meter. Passagerare vittnar om att det skakade och bullrade som i en tvättmaskin. Läs också: Stormen påverkar många i Åboland

 • Arbete och lek vid stormigt Emsalö

  30.09.2016 Östnyland

  Vind på upp till 27 meter i sekunden i Borgå.

  Vinden blåste upp till 27 meter i sekunden vid Emsalö lotsstation i Borgå natten till fredagen. Den sydvästliga vinden blåser kraftigt hela fredagen.

 • Båtar, båtar, mera båtar

  29.01.2016 Kultur och nöje

  Benny Törnroos älskar båtar

  "Jag är en lyckligt lottad människa. Jag är född i ett land med enorma förutsättningar för båtliv". När Benny Törnroos gjorde Rivet ur arkivet om ”Båten” återkom han till reflektioner som han under sina åtskilliga seglatser i snart 50 år gjort. "Båten har kallats frihetens instrument. Det är sant! Men, inte alltid problemfritt".

 • Förbud mot svallvågor föreslås i Hangö

  27.08.2015 Västnyland

  Svallvågor orsakar skador på bland annat bryggor.

  Det är för höga svallvågor på farleden Stengrund-Allgrund framför holmen Sjö-Björkskär i Hangö. Trafikverket har fått ett förslag om att utfärda ett förbud mot svallvågor som förorsakas av vattenfordon.

 • Stormen Laina förde med sig jättevågor

  08.02.2015 Inrikes

  Jättelika vågor uppstod i natt på de finländska sjödistrikten då stormen Laina drog fram. Den största vågen var över elva meter hög.

 • Upp till 6 meter höga vågor i Bottenhavet i natt

  07.02.2015 Inrikes

  Stormen Laina kommer att föra med sig höga vågor i natt. Enligt Meteorologiska institutet kan vågorna vara upp till 6 meter höga i Bottenhavet.

 • Storm att vänta i Österbotten i natt

  02.01.2015 Österbotten

  Det blåser upp till storm på Bottenhavet på fredag kväll. Enligt meteorologiska institutet är västlig till nordvästlig storm på 21 m/s att vänta. Också på Kvarken och Bottenviken blåser det hårt, nordvästlig vind upp till 19 m/s.

 • Tunga bilar kommer igen över med Vånofärjan

  02.01.2015 Åboland

  Uppdaterat: Vinden har mojnat och Vånofärjan tar igen ombord tunga fordon. Situationen kan dock ändra snabbt om vinden ökar i styrka eller byter riktning.

 • Tio år sedan tsunamin i Asien

  26.12.2014 Utrikes

  På annandag jul har det gått tio år sedan tsunamikatastrofen i Asien. Över 230 000 människor omkom i flodvågen som orsakades av en av de kraftigaste jordbävningarna som någonsin har uppmätts. Runt om i de drabbade länderna hålls minnesceremonier för offren.

 • Tio meter höga vågor på Östersjön

  10.12.2014 Inrikes

  Onsdagens storm har rivit upp anmärkningsvärt höga vågor på Östersjön. De högsta vågorna har uppmätts till drygt tio meter.

 • Britterna får ännu mer vatten i nacken

  14.02.2014 Utrikes

  Britterna får ingen ro från den senaste tidens stormiga väder och översvämningar. En ny kraftig vinterstorm dumpar massiva regnmängder över landet.

 • Brittisk storm sköljde bort järnväg

  05.02.2014 Utrikes

  Nya oväder har drabbat sydvästra Storbritannien. Stormarna har fört med sig ovanligt höga vågor, orsakat strömavbrott för tusentals hushåll och lett till avbrutna vägar och tåglinjer.

 • Storm över de brittiska öarna

  03.01.2014 Utrikes

  En vinterstorm ska dra in över de brittiska öarna under veckoslutet. Stormen drar in från Atlanten och för med sig stor risk för översvämningar, hårda vindar och stora vågor.

 • Brittisk storm känns av också i Finland

  27.10.2013 Utrikes

  Miljontals människor i England och Wales förbereder sig för stormen S:t Judes framfart. S:t Jude väntas slå till mot Storbritanniens kust under söndagskvällen. Stormen kommer antagligen att kännas av också i Finland.

 • Effektiverad bevakning på sjön på villaavslutningen

  29.08.2013 Österbotten

  I samband med villaavslutningen under kommande veckoslut har sjöbevakningen effektiverad övervakning på havsområdet och i skärgården mellan Karleby och Kristinestad.

 • Surfingrekord?

  31.01.2013 Utrikes

  Surfaren Garrett McNamara från Hawai säger att han har slagit sitt eget världsrekord i surfing. McNamara säger att han klarade av att surfa i en nästan 30 meter hög våg vid den portugisiska staden Nazaré, vars kust är känd för enormt höga vågor.

 • Silja Serenade krängde svårt - Trafi utreder

  30.11.2012 Inrikes

  Den hårda stormen på Finska viken fick Silja Serenade på väg från Stockholm till Helsingfors att kränga kraftigt. Trafiksäkerhetsverket Trafi tänker be Tallink Silja-rederiet om en utredning kring tillbudet. TV-nytt intervjuade två passagerare om resan.

Sidor