Hoppa till huvudinnehåll

utbildningsutbud

 • Novia lockar studerande med PR-filmer

  14.01.2014 Österbotten

  Yrkeshögskolan Novia har gjort sex PR-filmer för att marknadsföra hela högskolan både vad det gäller studieorter och utbildningsutbud. Filmernas målgrupp är potentiella sökande till högskolan och ska ge en inblick i utbildningsutbudet.

 • Problem fylla platser på Novia i Raseborg

  29.11.2013 Fixa högskolan

  Rektor för yrkeshögskolan Novia Örjan Andersson ser fallet Vilhelmina Hellsberg som problematiskt men säger samtidigt att yrkeshögskolan Novia vill erbjuda många valmöjligheter och ett så brett utbildningsutbud på svenska som möjligt.

 • Vörå idrottsgymnasium vill utbilda golfproffs

  21.10.2013 Österbotten

  Nästa höst kan det bli möjligt för golfande ungdomar att bli student samtidigt som de får satsa på golfen. Vörå samgymnasium och idrottsgymnasium hoppas kunna satsa på ännu en idrottslinje - en golflinje.

 • Tio år av rockmusik

  12.10.2013 Österbotten

  Det svängde rejält i Vasa stadshus på lördag kväll. Rockskolan firade då sin tioårsfest med gräddtårta i spegelsalen och rockkonsert i den fullsatta festsalen.

 • Artesanutbildningen flyttar från Terjärv

  12.09.2013 Österbotten

  Artesan-finsnickar-utbildningen flyttar från Terjärv till Jakobstad och båtbyggarutbildningen läggs på is och inga elever kommer tillsvidare att tas in.

 • Viktigt att informera om ungdomsgarantin

  19.03.2013 Österbotten

  Vid nyår trädde Ungdomsgarantin i kraft - den garanterar utbildnings- eller arbetsplats för arbetslösa och nyutexaminerade personer. Tiina Palonen på Vasa stads informations- och rådgivningspunkt för ungdom, Reimari, arbetar med ungdomsgarantin.

 • Ingen brandmannakurs 2013

  05.12.2012 Huvudstadsregionen

  Nästa år antas inga nya elever till utbildningen på Helsingfors Räddningsskola. Staden kan inte utbilda fler än man har jobb för, säger rektorn Matti Waitinen. Men om staten går in för att betala en andel av utbildningen kunde det bli en ändring.