Hoppa till huvudinnehåll

vuxenmobbning

 • Sex poliser i Åbo misstänks för arbetsplatsmobbning

  01.11.2019 Åboland

  Ärendet går nu till åtalsprövning.

  Förundersökningen angående en arbetsplatsmobbning vid Åbo polisinrättning är nu klar. Sex personer misstänks för arbetsplatsmobbning.

 • Gunvor upplevde mobbning på arbetsplatsen: "Möter du inga motgångar så kan du inte utveckla dig"

  03.02.2019 Österbotten

  Hon vände det negativa till nya möjligheter.

  Gunvor Sarelin-Sjöblom hade hittat ett jobb hon gillade men säger att hon gjorde för mycket och mobbades. Men hon vände de negativa känslorna till något gott och hittade nya möjligheter i livet. Vi har träffat tre kvinnor som känt att de inte passat in men som trots motgångar har hittat sin egen väg till att trivas med sig själva.

 • Chef vid EU:s smittskyddsmyndighet utreds för mobbning

  24.10.2017 Utrikes

  Fler än tio anställda har anmält chefen för trakasserier.

  Fler än tio anställda har anmält chefen, som sägs ha mobbat personal i flera år vid myndigheten i Sverige. En särskild utredare skickas nu av EU-kommissionen för att granska fallet.

 • Maria Sundblom Lindberg: Mobbning kan vara livsfarligt

  02.04.2017 Familj

  "Vi måste fortsätta tjata om mobbningen."

  Vi måste fortsätta prata och tjata om mobbning. Vuxna som skriver sjuka grejer på nätet ska kunna dömas och tidningar ska skippa möjligheten att skriva kommentarer anonymt. Att ignorera är precis lika förödande som att aktiv delta i förnedringen.

 • 17 misstänkta för arbetarskyddsbrott i Karleby

  05.12.2016 Österbotten

  En anställd isolerades och fråntogs sina arbetsuppgifter.

  För tre år sedan blev en av Karleby stads anställda utan arbetsuppgifter, användarrättigheter och hen isolerades på arbetsplatsen. Nu är 17 tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänka för arbetarskyddsbrott.

 • Bryt mobbningsspiralen på jobbet - använd nolltolerans och var modig

  28.11.2016 Inrikes

  Oansvarigt arbetsbeteende är vanligare än mobbning.

  Man känner till en hel del om orsakerna till mobbning och vad mobbning leder till. Däremot brister det i kunskapen om hur man ska sätta stopp för den. Ett framgångsrikt projekt har visat att det nog kan lyckas om alla är med.

 • HS: Tullens generaldirektör misstänks för mobbning

  03.10.2016 Inrikes

  Framgår ur hemligt dokument skickat till Finansministeriet.

  Tullens generaldirektör Antti Hartikainen misstänks ha mobbat en underlydande, skriver Helsingin Sanomat. Det här kommer fram i ett hemligt dokument som skickats till Finansministeriet.

 • Kårkulla: Osakligheter har förekommit

  07.04.2016 Åboland

  Sofia Ulfstedt bekräftar nu Yle Åbolands uppgifter.

  Kårkullas samkommunsdirektör Sofia Ulfstedt bekräftar nu Yle Åbolands uppgifter om att vårdare har betett sig osakligt. – Nu måste vi göra det lättare för personalen att berätta, säger Ulfstedt.

 • Många mobbas på arbetsplatsen - vanligare inom vård och utbildning

  30.03.2016 Åboland

  Upp till 6 procent av finländarna blir mobbade på jobbet.

  Upp till 6 procent av finländarna mobbas på sina arbetsplatser. Det är ett ganska stort antal, säger ledande konsult Marjut Joki vid Arbetshälsoinstitutet.

 • Den mörka sidan av sociala medier

  13.09.2015 Samhälle

  En verkställande direktör blir mobbad i sociala medier.

  En verkställande direktör blir mobbad i sociala medier. Själva företaget är också mål för attacker. Identitetsstöld i sociala medier blir allt vanligare. Den nya lagen hjälper bara i få fall.

 • Bristen på ledarskap är uppenbar i Sibbo

  10.09.2015 Östnyland

  Personal känner sig lämnad vid för våg.

  Anställda vid Sibbo kommuns tekniska sektor har sjukskrivit sig på grund av dåligt arbetsklimat. Mycket handlar om brist på ledarskap.

 • Stress skapar mobbning på arbetsplatser

  18.08.2015 Samhälle

  Pressat arbetsschema skapar mobbning på arbetsplatser

  Allt fler upplever att jobbet är psykiskt belastande. Tidspress och högt tempo gör att cirka 5 procent av arbetstagarna i Finland upplever mobbning på sina arbetsplatser varje vecka.

 • Roller som begränsar, roller som befriar

  24.06.2015 Vega

  ”Homo-Jani” kallades han, men hånet tycktes inte bita.

  Högstadietiden är ett intensivt försök att passa in. Aldrig förr och aldrig senare har normerna varit så hänsynslöst obändiga. Men Jani Backman klädde sig i klackskor och peruk, och dansade på scen, inför hela skolan.

 • Misstänkt diskriminering bland parkeringskontrollanter i Helsingfors

  10.06.2015 Huvudstadsregionen

  Diskriminering och mobbning hos parkeringskontrollanterna.

  Personer som får gå utan förvarning, misstankar om diskriminering och kraftiga meningsskiljaktigheter på chefsnivå. Så ser verkligheten ut bland parkeringskontrollanterna på Helsingfors stad.

 • VD fick fängelse för mobbning

  05.06.2015 Österbotten

  Mobbningen pågick på företag i Korsholm i 15 år.

  En verkställande direktör vid ett företag i ytbehandlingsbranschen i Korsholm har dömts till fängelse för arbetarskyddsbrott, misshandel och diskriminering i arbetslivet.

 • Att bli mobbad på jobbet

  17.02.2015 X3M

  Arbetsplatsmobbning är något som allt för många tvingas uppleva varje dag. Vad innebär det, och vad ska du göra om du upplever det på din arbetsplats? Myteriet har svaren.

 • Berättelse 20: Chefer som mobbar

  17.02.2015 Mitt jobb

  När chefen mobbar kan det vara svårt att komma åt problemet. I den här läsarberättelsen valde offret att säga upp sig hellre än att konfrontera chefen.

 • Berättelse 9: Cheferna sopar mobbning under mattan

  26.01.2015 Mitt jobb

  Det finns arbetsplatser i Svenskfinland som ryktas vara oaser för mobbning, skriver en läsare till #MittJobb. Mobbarna får härja fritt utan att cheferna tar tag i saken.

 • Berättelse 8: Arbetarskyddet hjälpte inte

  22.01.2015 Mitt jobb

  En konfliktfylld skilsmässa förorsakade trubbel på arbetsplatsen för en läsare som varit i kontakt med #MittJobb. Trots en anmälan lät arbetarskyddet bli att ta itu med saken.

 • Lärare som mobbar är tabu

  21.01.2015 Familj

  Tina Holmberg-Kalenius blev mobbad i skolan

  Tina Holmberg-Kalenius blev mobbad i skolan. Det var främst en lärare som mobbade Tina, men eleverna fortsatte mobbningen på rasterna. I många år var skolmobbningen ett obearbetat trauma, men när också Tinas barn blev mobbat rann bägaren över. I dag driver Tina ett riksomfattande projekt där mobbade och i synnerhet föräldrar till mobbade barn får hjälp och stöd.

Sidor