Hoppa till huvudinnehåll

elfenben

 • Stor motståndare av den olagliga elfenbenshandeln har hittats mördad i sitt hem

  05.02.2018 Utrikes

  Ingen vetskap om mordet är kopplat till hans jobb.

  Amerikanen Esmond Bradley Martin har blivit känd som en forskare av den illegala elfenbenshandeln. Martin hittades mördad i sitt hem i Nairobi i Kenya på måndag, avslöjar polisen.

 • Glädjenyhet för elefanterna: Kinas förbud mot elfenbenshandel trädde i kraft

  03.01.2018 Utrikes

  Kina har stått för 70 procent av elfenbenshandeln.

  Livet på tusentals elefanter kan nu förhoppningsvis räddas varje år tack vare ett nytt totalförbud som infördes vid årsskiftet i Kina mot handel med elfenben.

 • Nytt hopp för elefanter: Priset på elfenben har rasat i Kina

  29.03.2017 Utrikes

  Orsaken är bland annat Kinas förbud mot elfenbenshandel.

  Priset på elfenben har sjunkit drastiskt i Kina, efter att landet meddelade att det ämnar förbjuda elfenbenshandel. Det rapporterar organisationen Save the Elephants. Priset har på några år sjunkit från nästan 2 000 euro till knappa 700 euro per kilo.

 • 60 elefanter dödade med cyanid på bara en månad

  30.10.2015 Utrikes

  Tjuvjägare förgiftar elefanter och andra djur i Zimbabwe.

  Misstänkta tjuvjägare har dödat över 60 elefanter med cyanid i nationalparken Hwange, i Zimbabwe, under den senaste månaden. Det bekräftade zimbabwiska myndigheter på torsdagen.

 • Nytt stort elfenbensbeslag i Thailand

  27.04.2015 Utrikes

  Det andra stora beslaget inom en vecka

  I Thailand har tullen gjort sitt andra stora elfenbensbeslag inom en vecka. Tullen hittade i lördags en last med över tre ton elfenben som var på väg från Kenya till Laos.

 • Etiopien brände upp sex ton elfenben

  21.03.2015 Utrikes

  Hade ett värde på 11 miljoner euro på svarta marknaden.

  Etiopien har förstört sitt lager med elfenben i form av konfiskerade betar och prydnadsföremål för att motverka det utbredda tjuvskyttet och den lukrativa handeln på svarta marknaden.

 • Kina förbjuder elfenbensimport på prov

  27.02.2015 Utrikes

  Kina har förbjudit importen av föremål tillverkade av elfenben för ett år. Under den tiden ska landet utreda effekterna av den illegala handeln av elfenben.

 • Kinesiska diplomater smugglade mängder med elfenben

  06.11.2014 Utrikes

  Kinesiska diplomater och affärsmän utnyttjade president Xi Jingpings statsbesök i Tanzania till att smuggla ut mängder med illegalt elfenben. Det avslöjar en brittisk organisation som utreder miljöbrott.

 • Elefanter dödas allt oftare i Kongo

  14.06.2014 Utrikes

  Fyra procent av elefanterna i nationalparken Garamba i Demokratiska republiken Kongo har dödats av tjuvskyttar på bara några månader, rapporterar nyhetsbyrån AP.

 • WWF: Elefantjakten alarmerande stor

  02.12.2013 Utrikes

  Världsnaturfonden WWF slår larm om tjuvjakten på elefanter. I fjol fällde tjuvjägare 22 000 elefanter i Afrika på grund av det eftertraktade elfenbenet.

 • Kenyanska elefanter hotas av utrotning

  01.11.2013 Utrikes

  Tjuvjakt blir ett allt större problem i Afrika.Tusentals elefanter och noshörningar skjuts varje år ihjäl för olaglig handel med elfenben och noshörningshorn. Kenya slår nu larm om att landets elefanter snart kan försvinna helt och hållet.

 • Elefanter i Afrika dödas med cyanid

  25.09.2013 Utrikes

  Tjuvjakten på elefanter i Afrika blir ett allt större problem.Och nu tar tjuvjägarna också till mindre traditionella metoder som gift för att ta livet av elefanterna.

 • Stort beslag av elfenben i Togo

  09.08.2013 Utrikes

  I västafrikanska Togo har polisen beslagtagit 700 kilogram elfenben i huvudstaden Lome, uppger nyhetsbyrån AFP. Ännu vet man inte från vilket land elfenbenet kommer, men flera nätverk som smugglar elefantbetar är verksamma i Afrika.

 • Hongkong-polis beslagtog över ett ton olagligt elfenben

  04.01.2013 Utrikes

  Polisen i Hongkong har beslagtagit ett stort parti olagligt elfenben. Partiet på över ett ton elfenben är det tredje stora beslaget på bara tre månader.

 • Rekordstort elfenbensbeslag i Malaysia

  11.12.2012 Utrikes

  Myndigheterna i Malaysia har beslagtagit 24 ton elefantelfenben. Beslaget är värt sammanlagt ungefär 15 miljoner euro. Det är frågan om det största elfenbensbeslaget i Malaysia någonsin hittills.