Hoppa till huvudinnehåll

Frauke Petry

 • Frauke Petry lämnar sitt parti

  26.09.2017 Utrikes

  Går efter konflikter med partiets radiakal falang.

  Det tyska högerpopulistpartiet AfD:s ordförande Frauke Petry meddelade på tisdagen att hon lämnar partiet.

 • Tyska valet: ”Äkta nazister i riksdagen”

  22.09.2017 Utrikes

  Högerpopulistiska AfD väntas bli tredje störst.

  Att de kommer att sitta i den tyska förbundsdagen är så gott som klart. Inför valet på söndag är det högerpopulistiska AfD igen på frammarsch. Enligt opinionsmätningarna ser de ut att bli tredje största parti.

 • Bråk kring de tyska högerpopulisternas möte i Köln

  22.04.2017 Utrikes

  Omkring 50 000 demonstranter väntades till Köln.

  Redan på förmiddagen började sammandrabbningarna mellan demonstranter och kravallpolis kring AfD:s kongress i Köln. Dessutom pågår en bitter maktkamp inne på kongressen.

 • Trump och Schulz orsakar problem för tyska högerpopulister

  10.03.2017 Utrikes

  AfD backar i opinionsmätningarna inför viktiga val

  Egentligen skulle år 2017 bli ett stort år för högerpopulisterna. För det tyska högerpopulistiska partiet Alternative für Deutschland ser det ändå rätt så motigt ut just nu. Med ett halvår kvar till det tyska förbundsdagsvalet och med viktiga delstatsval på kommande har det allmänna intresset för partiet svalnat, samtidigt som man backar i opinionsmätningarna.

 • Kräftgång för tyska högerpopulister

  22.02.2017 Utrikes

  AfD nere på åtta procent.

  Med sju månader kvar till det tyska parlamentsvalet backar högerpopulistpartiet Alternative für Deutschland AfD. De är nu nere på åtta procent. Det visar en färsk opinionsmätning som tidskriften Stern och den kommersiella TV-kanalen RTL har låtit göra.

 • Europeiska ytterhögerledare håller "motståndsmöte" i Koblenz

  21.01.2017 Utrikes

  Toppmötets deltagare jublar över Donald Trumps seger.

  Ytterhögerledare från Tyskland, Frankrike, Italien och Nederländerna samlades på lördagen till ett toppmöte i tyska Koblenz som de kallar "motståndsmötet".

 • Europeiska högerpopulister träffas i Tyskland

  21.01.2017 Utrikes

  Gemensam start för valkampanjer.

  Marine Le Pen, Geert Wilders, Matteo Salvini och Frauke Petry. Europas ledande högerpopulister samlas idag lördag till ett möte i tyska Koblenz. Träffen är samtidigt tänkt att fungera som ett slags gemensamt startskott för högerpopulisternas valkampanjer i Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

 • Tyska AfD: ”Vi ville inte ha ett högerpopulistiskt parti”

  02.06.2016 Utrikes

  Är tredje starkaste politiska kraften i Tyskland just nu.

  Det tyska högerpopulistiska partiet AfD är populärt som aldrig förr. Det ursprungligen eurokritiska partiet håller samtidigt på att glida allt längre ut på högerkanten. Vi har träffat en tidigare AfD-medlem som valde att hoppa av.

 • Sammandrabbningar vid högerpopulistisk partikongress i Stuttgart

  30.04.2016 Utrikes

  Över 400 har gripits i sammandrabbningar.

  Tysk polis har gripit över 400 utanför mässområdet i Stuttgart, där högerpopulistiska Alternativ för Tyskland samlats till partikongress. Det har förekommit sammandrabbningar mellan polis, demonstranter och partimedlemmar.

 • Tyskt nationalistparti vill att asylsökande ska kunna skjutas vid gränsen

  31.01.2016 Utrikes

  Merkel: Ni bör återvända hem då kriget är slut.

  Tysklands hårt trängda förbundskansler Angela Merkel har markerat en skarpare hållning mot de asylsökande samtidigt som högerpopulisterna AfD:s ledare sagt att polisen bör kunna skjuta mot flyktingar som tar sig över gränsen till Tyskland illegalt.

 • AfD och Pegida: Högerpopulistiska vindar i Tyskland

  25.10.2015 Utrikes

  Debatten kring flyktingar går hård.

  Flyktingpolitiken i Tyskland väcker allt mer motstånd bland tyskarna. Det här något som högerpopulisterna passar på att utnyttja. Populisterna upplevs som den enda verkliga oppositionen och därför får de mycket synlighet, säger forskare.