Hoppa till huvudinnehåll

makeup

 • Alla kosmetiska produkter måste följa samma lagstiftning, men de som talar för naturkosmetik ifrågasätter om den är aktuell

  04.01.2020 Hälsa

  Det gäller att hitta kosmetika som passar en själv.

  Naturkosmetik har blivit allt mer populärt de senaste åren. Det har också diskuterats om naturkosmetika är bättre och hälsosammare att använda än traditionell kosmetik. I Finland gäller ändå samma lagstiftning för både naturkosmetik och traditionell.

 • Norrena & Frantz: "Ingen vill umgås med äckliga människor" - publikens tankar om fåfänga

  09.03.2019 Hälsa

  Hur fåfäng får man vara?

  Ger ett slipat yttre ett inre lugn? Hur mycket tid och energi kan och får man ägna åt sin fåfänga? Relationspodden utredde folkets förhållande till sitt eget yttre.

 • "Kan man ha en så ful karl som president?"

  02.09.2017 Österbotten

  Om utseendets betydelse för presidenter.

  Frankrikes president Emmanuel Macron har spenderat 26 000 euro på smink under sina första dagar vid makten. Finlands president Sauli Niinistö har enligt uppgift inget konto för smink. Vi frågade statsvetare Claus Stolpe om utseendets betydelse för statsöverhuvuden.

 • Pia-Maria Lehtola: Mammas dröm om att jag skulle bli filmstjärna uppfylldes för en dag

  18.05.2017 Kultur och nöje

  I serien Stilikoner är 1930-talets Dorothy Lamour i tur.

  Att bli en filmstjärna, för en dag, är att leva sig in i en annan tid och en annan kropp. Jag förvandlades till Dorothy Lamour, en eterisk filmstjärna som hade sin glansperiod i 1930-talets amerikanska filmvärld.

 • "Då jag sminkar mig blir jag en bättre version av mig själv"

  21.09.2016 X3M

  Diskussionen om smink fortsätter. Vad tycker du?

  Är smink något onödigt och besvärligt som vi genast borde sluta med eller är det tvärtom ett privilegium att få sminka sig och framhäva sina bästa sidor? Artikeln om Jennifer Sandström som tvingades sluta sminka sig på grund av en hudinfektion väckte mycket debatt. Vi har sammanfattat några av era synpunkter och funderingar.

 • Hudinfektionen tvingade sminkfantasten Jennifer att tänka om

  20.09.2016 X3M

  Jennifer gick från sminkfantast till naturlighetsapostel.

  När Jennifer Sandström fick en hudinfektion till följd av sin kraftiga sminkning sa läkaren stopp. Hon uppmanades att låta huden vila ett tag. Tre år senare går hon fortfarande osminkad.

 • Hej man - så här fixar du fejset

  04.08.2016 X3M

  Alla ska få framhäva sina bästa sidor!

  Alla ska få framhäva sina bästa sidor! Skönhetskonsulten Ville Kuusenoja demonstrerar på X3M:s André Karring hur du som man fixar ditt nylle för en naturlig och fräsch look.

 • Är smink okej?

  31.05.2016 Nyhetsskolan

  "De tror att man ska sminka sig för att kompisarna gör det."

  De flesta i Ekenäs högstadieskola tycks vara överens om att smink kan vara både roligt och förskönande. Ett fåtal tycker att smink är helt onödigt.

 • Då Adam Lambert sminkade X3M:s redaktör

  21.04.2016 X3M

  Intervjun från år 2010 urartade i en sminksession.

  I maj 2010 besökte den världskända sångaren Adam Lambert Helsingfors. I vanlig ordning gav han några intervjuer till media på ett hotell. En av intervjuerna, Radio X3M:s, urartade i en oförglömlig sminksession.

 • Smink i Ingå delar fredagssnackarna

  17.07.2015 Västnyland

  Idman och Sonck om graffiti, karelare och mobiltelefoner.

  I Ingå pågår sminkgate vilket delar fredagssnackarnas åsikter. Flickor kommer in i en butik, sminkar sig med butikens testprover och så går de ut på byn. Usch, tycker Dan Idman. Man får använda tester, säger Mikaela Sonck.

 • De sminkar sig fina i butiken

  14.07.2015 Västnyland

  Ingåflickor sminkar sig och går sedan ut på byn.

  I Ingå har flickor börjat sminka sig med kosmetika som säljs i en butik i kyrkbyn. Sedan går de ut på byn utan att köpa något.

 • Kaj Korkea-ahos Beatlesmusikal Hey Dude premiärvisas

  15.01.2015 Kultur och nöje

  Det sjuder av aktivitet i sminklogen bakom Louhisalen i Esbo Kulturcentrum. Huvudrollsinnehavarna Alina Huldén, Vilhelm Nurmi och Carolina Råman får sina respektive make-ups. Samtidigt bombaderas de med frågor av Kulturens webbredaktör Peter Lüttge.

 • Varför får inte män sminka sig?

  02.09.2014 X3M

  Rakhyveln ska dras nerifrån upp då man rakar benen. Och man blir rätt snygg av foundation och puder. Det här lär sig Dan i den andra delen av Sex & Sånt webb-tv.

 • Vem är din idol?

  02.12.2013 Nyhetsskolan

  Ungdomar har idoler och förebilder.

  Ungdomar har idoler och förebilder. Särskilt unga flickor hittar sina förebilder på Youtube. Det kan handla om smink, skönhet och mode. Också livsstilsbloggare har blivit väldigt populära bland ungdomarna.

 • Gammeldansen - en dyr tradition?

  02.11.2013 Nyhetsskolan

  Klänning, smink, frisyr, efterfestdräkt, skor, smycken med mera. De gamlas dag, det vill säga gammeldansen, kostar en hel del pengar, i synnerhet för flickorna. Pojkarna kommer dock lättare undan. Flickorna kan betala upp till 500 euro medan en del pojkar betalar kring 100 euro.

 • Dags för Halloween - allt fler vill spöka ut sig

  28.10.2013 Åboland

  Det är fredag och lunchtid men i den lilla maskeradbutiken i Åbo är det redan lång kö till kassan. Det köps masker, vampyrtänder, lysande diadem och lösögonfransar då många satsar stort inför Halloween.

 • Kosmetikaffärerna i Borgå allt fler

  23.10.2012 Östnyland

  Antalet kosmetikaffärer i Borgå har ökat ytterligare då Sokos öppnade sin kosmetikaffär på Västra Åstranden i våras. Frågan lyder om kunderna räcker till för alla då också Sokos i Lundi har förstorat och förnyat.

 • Skippa sminket i dag

  06.09.2012 Inrikes

  I dag utlyses en sminkfri dag av miljömärket Svanen. På det här sättet vill man uppmärksamma hur våra konsumtionsvanor påverkar miljön och uppmuntra till att använda mer ekologisk kosmetika.