Hoppa till huvudinnehåll

social status

 • Sommarjobbarna vill inte städa

  21.04.2015 X3M

  Unga erbjuds sommarjobb, men jobb som städare lockar inte.

  Unga erbjuds sommarjobb, men jobb som städare och telefonförsäljare lockar inte. Förväntningarna på vad ett jobb ska innebära är för höga.

 • Nya trender inom matvärlden

  30.08.2014 Kultur och nöje

  Pernilla Jonsson är en svensk trendexpert och doktor i företagsekonomi som i samarbete med OBH Nordica har gjort en undersökning som klargör människors matvanor och matens roll i sociala sammanhang.

 • Knarkar du bostäder?

  20.01.2014 Samhälle

  Brukar du titta på bostäder fastän du inte ska köpa eller hyra. Om du gör det här väldigt ofta så är du en "Hemnet-knarkare", som det kallas i Sverige.

 • Minister Risikko: Vasa behöver ett centralsjukhus

  13.01.2014 Österbotten

  Det nya Y-sjukhuset vid Vasa centralsjukhus invigdes på måndagen. Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko invigde den nya byggnaden och poängterade i sitt tal att Vasa behöver ett eget centralsjukhus med fullskalig jourverksamhet.

 • Efterfrågan avgör utbudet - inte plånbokens tjocklek

  03.11.2013 Östnyland

  Det är inte huruvida orten är en topport med många höginkomsttagare eller hög social status som styr vilket utbudet i ortens butiker är. Det handlar om efterfrågan.

 • Skärgårdshavet i oroväckande dåligt skick

  02.10.2013 Åboland

  En ny bedömning av de finländska vattendragens skick visar att många sjöar, älvar och åar mår bra men att hela tre fjärdedelar av kustvattnens areal är i dåligt skick.

 • "We make them learn"

  30.09.2013 Vega

  Hur har det finländska skolsystemet lyckats så bra att utbildningsexperter från när och fjärran vallfärdar hit? Den frågan besvarar Pedagogikprofessor Sven-Erik Hansèn vid Åbo Akademi med argument som vår tradition och vår historia med krig och knappa tider som vi som nation har kämpat oss igenom.

 • Checkpoint Helsinki fick pengar från staden

  03.09.2013 Huvudstadsregionen

  Konstprojektet Checkpoint Helsinki får finansiering för tre år framöver.

 • LNG-beslutet långt ifrån klart

  14.08.2013 Västnyland

  Finland och Estland tävlar om EU-pengar och om vem som ska få bygga en terminal för flytande naturgas. Ingå är Gasums första prioritet. Men beslutet verkar ligga i EU-kommissionens händer.

 • Forskare: Svenskan officiell bara i kustregioner

  14.08.2013 Inrikes

  Finska Finland kommer undan den obligatoriska skolsvenskan på ett lätt sätt säger specialforskare Pasi Saukkonen vid Kulturpolitiska Forskningsstiftelsen Cupore. Saukkonen tycker att svenskan ska mista sin status som officiellt språk utanför kustregionerna.

 • Framgångens pris

  17.05.2013 Kultur och nöje

  Boktid begrundar kändisskap i Val McDermids version. I framtiden kommer alla att få sina femton minuter i rampljuset, sa Andy Warhol år 1968. På många punkter har den amerikanske popkonstnären fått rätt i sin profetia.

 • Societet och konstnärer på Svartå slott

  14.05.2013 Västnyland

  Sommarutställningen vid Svartå slott presenterar prominenta personers anteckningar i gästboken. Se bilder!

 • Pjäs om utbrändhet på Wasa teaters scen

  20.01.2013 Österbotten

  På lördagen hade pjäsen En handelsresandes död premiär på Wasa teater. Det är en sevärd föreställning om ett aktuellt tema.

 • Beslut om investeringsstöd dröjer

  07.01.2013 Västnyland

  Ett tiotal västnyländska företag har skickat in ansökan om investeringsstöd till NTM-centralen. Men det kan dröja flera månader före det fattas något beslut.

 • Barn: Fattiga blir mobbade

  18.12.2012 Inrikes

  Enligt en ny forskningsrapport från Folkpensionsanstalten ser barn klara samband mellan fattigdom och mobbning. De barnen som har det sämre ställt ekonomiskt får enkelt den mobbades roll.