Hoppa till huvudinnehåll

kriminalfilmer

 • Så här bra är Breaking Bad-filmen – Vi totalspoilar El Camino!

  11.10.2019 Kultur och nöje

  Kia och Lasse chattar loss om El Camino.

  Breaking Bad-filmen El Camino hade premiär för några timmar sedan på Netflix. Kulturredaktörerna Kia Svaetichin och Lasse Garoff har nyligen sett klart filmen och här är deras ofiltrerade första reaktioner som de utbytte i en chat. Obs, vi spoilar så gott som allt som händer, så vill du se filmen ska du göra det innan du läser denna text.

 • Breaking Bad-filmen El Camino har premiär på fredag. Vad förväntar vi oss av Jesse Pinkmans liv på rymmen?

  10.10.2019 Kultur och nöje

  Breaking Bad-filmen är äntligen här.

  På fredag får den hyllade serien Breaking Bad en fortsättning med filmen El Camino. Det blir knappast det sista vi ser av seriens värld men Jesse Pinkmans berättelse lär få en värdig avslutning. Vi drar oss till minnes vad som gjorde Breaking Bad till årtiondets succé.

 • Filmrecension: Ocean’s 8 – misslyckad ompaketering av Ocean’s Eleven

  27.06.2018 Kultur och nöje

  Det är bäddat för framgång men blir snudd på fiasko.

  Varken glitter eller glamour räddar Ocean’s 8 från en ordentlig grundstötning. En remake på kuppfilmen Ocean’s Eleven med begåvade kvinnliga skådespelare i huvudrollerna borde inte kunna gå fel. Så vad hände?

 • Sandhamn vaknar till ännu ett mord

  14.12.2015 Yle Fem

  Femte säsongen av kriminalserien Morden i Sandhamn.

  Den femte säsongen av svenska kriminalserien Morden i Sandhamn är baserad på Viveca Stens kriminalroman I stundens hetta och kretsar kring förtroenden och lögner.

 • Borgå blir filmstad - en film om ond bråd död

  30.11.2015 Östnyland

  Solar Films ska filma Rönnbackas nyaste deckare.

  Solar Films gör film av Christian Rönnbackas nya deckare ”Kylmä syli”. Handlingen är förlagd till Borgå. Artikeln är kompletterad

 • Komplicerade våldsbrott och höga insatser

  05.03.2015 Yle Fem

  A-gruppen inrättas igen eftre en paus på två år.

  A-gruppen inrättas igen efter en paus på två år. Uppgiften är att hantera särskilt komplicerade våldsbrott med internationell koppling. Vi återser en luttrad grupp människor, var och en märkt av sin lagom tilltufsade tillvaro där metastaser av polisarbetet ätit sig in i privatlivet.

 • Svårlöst mord

  11.11.2013 Yle Fem

  Lára är tillbaka på ruta ett

  Lára är tillbaka på ruta ett efter att hon beslutit sig för att inte flytta utomlands med sin man. Dessutom får hon ett nytt svårt uppdrag att brottas med där hon utsätter sig för stor fara

 • När en säljande story går före allt annat

  01.10.2013 Yle Fem

  Lára får anställning hos en tabloid i Reykjavík, hon är ensamstående mor och glad över nya jobbet som reporter. Inte minst för att det tillfälligt räddar hennes ekonomi. Hennes första jobb kastar henne direkt in i hetluften.

 • Fiktiva poliser på museum

  16.04.2013 Kultur och nöje

  Rauno Repomies, Harjunpää, Reinikainen, Jansson, Palmu, Maria Kallio – kär polis har många namn i finsk fiktion. Utställningen ”Poliisi fiktiossa”, Polisen i fiktionen, berättar om finländsk polisfiktion i litteraturen, i tv-serier och på film från slutet av 1800-talet t.o.m. idag.

 • Nya mord i Sandhamn

  18.12.2012 Yle Fem

  Andra säsongen i repris i väntan på nya avsnitt

  Det är en solig julidag på Sandhamn. Hos Nora Linde är det fest och man följer målgången i segeltävlingen Gotland Runt. Stort jubel utbryter när båten med Noras man Henrik som styrman seglar in som vinnare! Men segerglädjen förbyts snabbt i tragedi. I väntan på nya avsnitt sänds säsong 2 av Morden i Sandhamn i repris. (Säsong 5 startar 15.12.2015)