Hoppa till huvudinnehåll

slakt

 • 17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri

  01.06.2017 X3M

  Axel tycker inte det är svårt att döda djur. De är bara mat.

  Att jobba med djur kan innebära en hel del olika saker. För 17-åriga Axel Ahlvik innebär det slakt och styckning. Han är nämligen snart en färdigutbildad slaktare.

 • "Bonderøven" inleder nytt år och ny säsong

  11.01.2017 Yle Fem

  Frank välkomnar säsong 16 med varmbänk och slakt.

  Hela Nordens favoritbonde Frank hälsar oss välkomna till säsong 16 av Bonderøven, eller En tvättäkta lantis som serien heter hos oss. Ett nytt år står för dörren och det blåser nya vindar på Kastanjegården.

 • Eid al-adha firas av muslimer runtom i världen

  13.09.2016 Utrikes

  En av de viktigaste muslimska högtiderna

  Eid al-adha - även kallad offerhögtiden - firas som bäst av muslimer i hela världen. Firandet inleds med att man slaktar ett djur.

 • Slakteriskandalen har inte påverkat köttförsäljningen

  25.11.2015 Åboland

  Konsumenternas frågor om slakten har duggat tätt.

  Köttförsäljare som Yle Åboland har pratat med har inte märkt av någon direkt nedgång i sin försäljning sedan dokumenterat videomaterial från slakterier för några veckor sedan avslöjade vanskötsel av djuren.

 • HK Scan installerar övervakningskameror på en del slakterier

  20.11.2015 Åboland

  Ett av bolagets slakterier prickades i Yles program MOT.

  HK Scan installerar övervakningskameror i en del av sina slakterier. Det här gäller enheterna i Eura, Forssa, Mellilä, Outokumpu.

 • TS: Slakterier granskas

  13.11.2015 Åboland

  Alla parter i härvan polisanmälda, skriver tidningen.

  Polisen har inlett en omfattande brottsutredning kring de slakterier som prickades för missförhållanden tidigare i höst. Det skriver Turun Sanomat.

 • Nya regler för HKScans slakteripersonal

  29.10.2015 Åboland

  Personalen ska få tilläggsutbildning, meddelar köttbolaget.

  Utredningarna kring missförhållandena i köttbolaget HKScans slakteri i Pemar fortsätter. Frågan ska utredas grundligt och vid behov tar man till disciplinära åtgärder, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

 • Hungrig man dödade svan på Fölisön

  30.07.2015 Huvudstadsregionen

  Stora böter för den som dödar en fridlyst svan.

  I går dödades en svan på Fölisön i Helsingfors. Mannen som dödade svanen misstänks ha varit utan pengar och dödat svanen för att få något att äta.

 • Slakteriplanerna i Västankvarn framskrider

  21.01.2015 Västnyland

  En arbetsgrupp bestående av västnyländska köttproducenter har nu tagit över rodret för slakteriplanerna i Västnyland. Nu är det upp till producenterna om drömmen om ett eget västnyländskt slakteri blir verklighet eller inte.

 • Köttproducenter vill behålla sina varumärken

  15.10.2013 Västnyland

  Köttproducenterna i Västnyland välkomnar ett nytt slakteri i regionen, men är måna om att behålla sitt varumärke. Det här med anledning av det slakteri som planeras i Västankvarn. Alternativet skulle vara att marknadsföra produkterna genom ett gemensamt västnyländskt varumärke.

 • Lyxig sommar på bete

  04.10.2013 Västnyland

  Muuu! Hörs det klart och tydligt på Nyby gård i Karis just nu. Kalvar och "mammor" saknar varandra då de skilts från varandra efter sommarbetet.

 • VN: Stort slakteri planeras i Västankvarn

  03.10.2013 Västnyland

  Det är aktiebolaget Svenska småbruk och egna hem som ligger bakom planerna skriver Västra Nyland (3.10). Enligt aktiebolaget har de lokala köttproducenterna länge efterlyst ett närslakteri.

 • Köttmärkningen planeras bli mer detaljerad

  03.10.2013 Inrikes

  I framtiden kan köttprodukter märkas bättre, till exempel så att vi kan läsa på förpackningen var djuret är uppfött och slaktat. Exakt hur den här ursprungsmärkningen ska se ut tar EU-kommissionen ställning till i december i år.

 • Kuralakor till slakt

  26.03.2013 Åboland

  Boskapen på Kurala bybacke i Åbo lämnar gården under den här veckan.

 • Varifrån kommer köttet på vår tallrik?

  12.03.2013 Arkivet

  Vem fixar biffen?

  Förr födde man upp och slaktade djuren på gården, men vart försvann de när folket flyttade till stan? Allt färre finländare vet hur kött produceras. Antalet gårdar har minskat i årtionden, men samtidigt så äter finländare mer kött än någonsin.

 • Varför äter vi gris till jul?

  21.12.2012 Strömsö

  Julskinkan hör till våra mest omtyckta traditioner.

  Julskinkan hör till våra mest omtyckta, men också omdiskuterade traditioner. I andra länder duttar man en stor fågel på bordet, men varför vill vi nordbor ha fläsk?

 • Fårskall och storslakt 1955

  05.10.2011 Arkivet

  Följ med till ett spännande fårskall på Björkö.

  Följ med till ett spännande fårskall på Björkö i oktober 1955. Alla fåren skall in från holmarna för att klippas och slaktas.

 • En rivgu i Kuttura, Ivalo

  03.02.2011 Arkivet

  Kvinnor från södra Finland kallas rivgu av samerna.

  Korinna Korsström-Magga skulle bli konstnär, men slutade som renskötarhustru i Ivalo. Hur är det att vara rivgu, icke-samisk kvinna, bland samer? Redaktör Henrika Mercadante träffar henne för ett samtal.

 • Älgjakt i Fiskars

  22.09.2009 Arkivet

  Jaktlaget i Fiskars jagar med hund.

  Jaktlaget i Fiskars jagar med hund. Männen är överens om att det måste vara något i generna som får dem och hundarna att älska jakten så mycket.

 • Älgjakt på Skåldö och Thorsö

  17.09.2009 Arkivet

  Älgjakt i Ekenäs skärgård 1981

  I Ekenäs skärgård samlas ett gäng älgjägare 1981. En spännande dag blir en spännande film och till sist får man belöning: en stor älgtjur.

Sidor