Hoppa till huvudinnehåll

uppskattning

 • Enkät: Sjukskötare gör en massa annat än sitt eget jobb

  09.01.2018 Inrikes

  De städar, tvättar kläder och gör till och med snöarbete.

  Sjukskötare upplever att de ofta gör läkarens jobb, men också uppgifter som inte har något med deras egentliga arbete att göra, såsom städning, bykning och snöskottning.

 • Enkät: Kekkonen, Niinistö och Koivisto är finländarnas favoritpresidenter

  06.01.2018 Inrikes

  Nästan hälften placerar Kekkonen i topp tre.

  Nästan hälften av de som svarade placerar Kekkonen bland de tre mest uppskattade presidenterna, visar en undersökning gjord av Stiftelsen för kommunal utveckling. Bland unga finländare är Halonen och Ahtisaari favoriter.

 • Esbo hastar på metrobygget Mattby-Stensvik

  03.02.2014 Huvudstadsregionen

  Esbo stadsstyrelse driver på tunnelbygget för västmetron från Mattby till Stensvik. Tunneln från Gräsviken till Mattby blir klar i mars, och Esbo vill att grävarbetet vidare till Stensvik fortsätter direkt.

 • Ridskola hoppas på nystart

  04.12.2013 Åboland

  Axxell Brusaby hoppas fortfarande på att någon annan ska ta över ridstallet Pegasus i Kimito. I Axxells regi kommer ridskolan inte att fortsätta efter årsskiftet men någon annan får gärna hyra in sig.

 • "Sänkt dividendskatt skapar positiv atmosfär"

  04.04.2013 Ekonomi

  Många har varit kritiska till att ägare i olistade bolag ska få minskad dividendskatt om de har stora dividendintäkter. De som redan är rika kan därmed bli ännu rikare. Men hur ser de här storägarna själva på frågan? Vi bestämde oss för att ta reda på.

 • Pengar viktigaste orsak att jobba för många

  21.03.2013 Inrikes

  Varannan finländare anger pengar är den viktigaste orsaken till att jobba. Innehållet i arbetet är viktigast bara för var femte och var tionde anser att syftet med arbetet är viktigast, visar en enkät som Tapiola Bank har låtit göra.

 • Helsingforsarna blir 603 000

  28.12.2012 Huvudstadsregionen

  Enligt en uppskattning som Helsingfors stads faktacentral gjort stiger invånarantalet med ungefär 8300 i år. Det betyder att staden bebos av 603 700 personer.