Hoppa till huvudinnehåll

tidningsdöd

 • ”Annonser kan också vara information”

  15.10.2016 Västnyland

  Annonser i tidningar och utskick delar åsikter bland folket.

  Annonsmarknaden i Västnyland kommer att påverkas när tidningen Västra Nyland går över till tvådagarsutgivning i pappersform. Exakt vilka följderna blir är ännu oklart. Om antalet prenumeranter sjunker påverkar det givetvis tidningens ekonomi och också företagarnas intresse för annonsering.

 • Tidningen Östnyland blir tvådagarstidning

  22.06.2016 Östnyland

  Oklart vad KSF Medias uppsägningar betyder för redaktionen.

  På tidningen Östnyland vet man inte ännu vad uppsägningarna inom KSF Media betyder för Borgå- och Lovisaredaktionerna.

 • 53 får gå från KSF Media

  22.06.2016 Inrikes

  Västra Nyland och Östnyland blir tvådagars tidningar.

  53 årsverken försvinner från KSF Media, 23 av dem berör journalistförbundets medlemmar. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna, som nu är avslutade. Det är tio årsverken färre än man tidigare räknade med. Utgivningsdagarna för papperstidningarna VN och Östnyland skärs ner till två.

 • Enare får gräsrotsfinansierad lokaltidning

  07.01.2015 Inrikes

  Finlands till ytan största kommun får snart en ny lokaltidning. Den gräsrotsfinansierade pop-up tidningen Uusi Inari (Nya Enare) nådde på måndagen minimimålet på 11 000 euro som krävs för att projektet ska förverkligas.

 • "Jag betalar inte för nyheter"

  06.10.2014 Inrikes

  Debatten om vem som ska betala för journalistiken tog fart efter uppsägningarna på KSF Media förra veckan. Jag betalar inte för nyheter, konstaterar den gamla reklammannen Jan-Eric Nyström som läser alla sina nyheter gratis på nätet.

 • Lokala nyheter ligger nära Hangöbornas hjärtan

  03.09.2014 Västnyland

  Många Hangöbor hoppas att KSF Medias sparpaket inte ska drabba de lokala tidningarna Västra Nyland och Hangötidningen. - Man kan inte vara utan dem, säger Hangöbon Agneta.

 • "För sent att bara tala om samarbete"

  13.06.2014 Österbotten

  Ett enda finlandssvenskt mediebolag. Det är dit vi är på väg enligt Lars Rosenblad, tidigare chefredaktör på Vasabladet och Nya Åland.

 • Keskisuomalainen: Pressen får mera stöd av staten?

  08.12.2013 Inrikes

  Flera åtgärder för att hjälpa upp pressens ekonomi bereds av Delegationen för tidningsärenden. Enligt tidningen Keskisuomalainen handlar det bland annat om skattelättnader och distributionsstöd.

 • Studentbladet kan få det tufft i framtiden

  04.12.2013 Österbotten

  På måndagens fullmäktige möte fattade Åbo Akademis Studentkår ett beslut som kan ha stora konsekvenser för Nordens äldsta studenttidning. ÅAS går ut ur Svenska studerandes intresseförening SSI, vars huvuduppgift är att ge ut Studentbladet.

 • Papperstidningen smälter bort

  23.04.2013 Inrikes

  För den traditionella papperstidningen är läget allt mer oroande. På bara fyra år har de finlandssvenska papperstidningarna tappat kring 20 000 prenumeranter.

 • Broadsheet i tabloidformat, säger Vbl:s chefredaktör om förnyade Helsingin Sanomat

  08.01.2013 Österbotten

  Den 8 januari utkom Nordens största dagstidning, Helsingin Sanomat i nytt och mindre format. Vasabladets chefredaktör Camilla Berggren låter sig inte imponeras av den förnyade tidningen