Hoppa till huvudinnehåll

dubbelgångare

 • CNN: Saudierna använde en dubbelgångare i samband med mordet på Khashoggi

  22.10.2018 Utrikes

  Dubbelgångaren gick runt i Istanbul i Khashoggis kläder.

  En man i Jamal Khashoggis kläder, glasögon och lösskägg ses på övervakningsbilder lämna det saudiska konsulatet i Istanbul. Syftet var att övervakningskameror skulle fånga en ”levande” Khashoggi, enligt en anonym turkisk myndighetskälla.

 • Messis iranska dubbelgångare skapade uppståndelse – greps av polis

  09.05.2017 Sport

  Nej, det är inte Lionel Messi på bilden.

  Den 25 år gamla iranska studenten Reza Parastesh utseende var nära att ställa till det. Messi-dubbelgångaren är ett hett selfie-obekt. Så hett att polisen tyckte att uppståndelsen blev för mycket.

 • Putin har polsk dubbelgångare

  20.09.2014 Utrikes

  I sydvästra Polen bor en man som är så förväxlande lik Rysslands president så att folk på gatan stannar och vänder sig om och tittar. Se video på Putins polska dubbelgångare.

 • Tove Jansson läser noveller ur Lyssnerskan

  26.03.2014 Arkivet

  Suggestiva noveller om tristess och besatthet.

  I Tove Janssons novellsamling "Lyssnerskan" från 1971 finns starka och suggestiva noveller om tristess, besatthet och vår längtan efter vänskap, spänning, ömhet eller konst.

 • Dubbelgångaren - den livgiriga skuggan

  10.01.2013 Kultur och nöje

  Lena Seraphin är bildkonstnär och intresserad av dubbelgångare. Hon samtalar med Antti Alanen, som planerar programmet på Biograf Orion vid Nationella audiovisuella arkivet. Alanen berättar om de otaliga filmer där dubbelgångaren har spelat en viktig roll.

 • Conan O´Brien besöker Finland

  16.03.2007 Arkivet

  Conan O´Brien besöker Finland 2006

  Conan O´Brien, amerikansk komiker och talkshow-värd, har sedan 2004 haft ett speciellt förhållande till Finland. I februari 2006 kom han till Finland för att träffa sin dubbelgångare: president Tarja Halonen.