Hoppa till huvudinnehåll

innehav

  • New York tillåter små innehav av marijuana

    11.11.2014 Utrikes

    Innehav av små mängder marijuana leder inte längre till gripanden eller fängelsestraff i USA:s största stad New York.

  • Cannabisföreningen får registrera sig

    03.01.2014 Inrikes

    Cannabisföreningen - kannabisyhdistys - har rätt att ansöka om registrering av föreningen. Det slår Högsta Förvaltningsdomstolen fast, som ett svar på Patent- och registerstyrelsens tidigare negativa beslut i frågan. Ska en förening få driva cannabisfrågan?

  • Varma drog sig ur Talvivaara

    02.12.2013 Inrikes

    Pensionsbolaget Varma har sålt ut hela sitt innehav i det krisdrabbade gruvbolaget Talvivaara. Enligt den senaste aktieägarförteckningen, som publicerades i slutet av november, återfinns inte Varma längre bland de 100 största ägarna.

  • Kirurg stal heroin av drogkurir

    13.08.2013 Utrikes

    En rysk kirurg har gripits för att ha stulit heroin ur magen på en drogkurir. Läkaren kan få upp till femton års fängelse.

  • Stor rättegång mot kriminell grupp inleddes i Åbo

    20.05.2013 Åboland

    En stor rättegång inleddes i Starrbacka fängelse i Åbo i dag, måndag. Totalt är 14 personer åtalade för bland annat ett grovt rån, som riktades mot en guldsmedsaffär i Nokia i september i fjol.

  • STX behöver nödlån på hundratals miljoner

    05.05.2013 Inrikes

    Det sydkoreanska bolaget STX som äger flera varv i Finland behöver hundratals miljoner euro i nödlån för att kunna fortsätta med sin verksamhet. Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap behöver STX åtminstone 560 miljoner euro i tilläggsfinansiering.

  • Varma säljer ut Talvivaara

    02.05.2013 Inrikes

    Arbetspensionsbolaget Varma minskar sitt innehav i gruvbolaget Talvivaara. Talvivaaras bolagsstämma hålls i dag i Helsingfors.

  • USA har misslyckats i kampen mot droger

    09.04.2013 Utrikes

    USA har misslyckats i kampen mot droger och borde gå in för en helt ny linje. Det menar USA:s främsta kritiker av landets drogpolitik, som anser att en avkriminalisering av droganvändningen är den enda utvägen.

  • Inget straff för användning av Cannabis år 2020?

    06.02.2013 Samhälle

    Att använda cannabis och innehav av cannabis för eget bruk kommer i praktiken inte längre att vara straffbart år 2020. Det förutspås i en rapport från Polishögskolan.

  • Hovrätten gav hårt straff i knarkmål

    10.01.2013 Österbotten

    Vasa hovrätt gick rakt emot tingsrättens dom i fallet med en knarkgömma vid Molnträsket i Vasa. Det var i maj 2010 som polisen i Vasa grep tre män för innehav och försökt ill försäljning av tre kilo hasch.