Hoppa till huvudinnehåll

struktur

 • Ylva Perera: Så många #metoo, så många slutna ögon

  26.11.2017 Kultur och nöje

  Det sker en kamp och den sker också här, i Svenskfinland.

  #metoo handlar om att vittna, men framför allt om att skapa förutsättningar för en ny värld, där det inte ligger på de utsattas ansvar att kämpa för att bli tagna på allvar.

 • Johanna Holmström: Hon hette Minna Canth – inte Minna Can’t

  08.03.2017 Kultur och nöje

  Upplever vi en feministisk tillbakagång just nu?

  Varje generation måste föra sin egen feministiska kamp, skriver författaren Johanna Holmström i en kvinnodagskolumn för Svenska Yle.

 • Två års nådatid i Korsholms ekonomi

  19.01.2016 Österbotten

  Bokslutet 2017 måste visa ett ackumulerat överskott.

  Balanseringen av Korsholms ekonomi skall ske under två år, 2016-2017. I bokslutet för 2017 skall ett ackumulerat överskott ingå.

 • Samarbetsförhandlingar med Mjölbolstapersonal

  22.09.2015 Västnyland

  En flytt minskar stadens behov av personal.

  Färre anställda kan ta hand om de äldre när Raseborgs stad i vår har flyttat sina vårdenheter från Mjölbolsta till Ekenäs och Karis. Staden försöker omplacera de sjukskötare som inte längre behövs.

 • Fusioner i yrkesutbildningen i Svenskfinland

  09.01.2015 Inrikes

  Den svenska yrkesutbildningens utredningsman Ole Norrback föreslår långtgående fusioner mellan yrkesskolorna i Svenskfinland för att säkra resurserna och göra utbildningen mer flexibel.

 • Hälsocentralerna i Korsholm utreds

  23.04.2014 Österbotten

  Korsholmarna blir fler och det är inte aktuellt att stänga någon hälsovårdscentral. Det är ett av budskapen från den arbetsgrupp som ser över hvc-nätet i kommunen. En total centralisering med service enbart i Smedsby är inte trolig, även om ekonomin väntas vara en utmaning.

 • Slappare Risto Rappare

  06.02.2014 Kultur och nöje

  Ibland borde man lita på ordspråken ”tredje gången gillt” och ”alla goda ting är tre”. Den fjärde filmen om rappande Risto gör en nämligen arg. Vart försvann barnen i denna barnfilm?

 • Serviceutbudet i Korsholm granskas

  27.11.2013 Österbotten

  Korsholms hela serviceutbud skall ses över. Vårdnämnden i Korsholm har utsett en arbetsgrupp som går igenom bland annat kostnaderna.

 • Österbottniskt missnöje med Kårkulla samkommun

  14.11.2013 Österbotten

  Kårkullas prishöjning är oacceptabel. I Jakobstadsregionen ökar kostnaderna med 600.000 euro nästa år, i Vasa med cirka 1 miljon euro. Nu höjs österbottniska röster för en justering av prisnivån.

 • Finlands fotbollsskola är för slapp

  08.04.2013 Österbotten

  Under helgen fick fotbollstränare i Österbotten ta del av holländska toppklubben Ajax träningsfilosofi. Bröderna Patrick och Dennis Ladru, som reser runt världen och lär ut filosofin, konstaterade att fotbollen i Finland helt saknar struktur. Fotbollsskolan stampar på stället.

 • Nya tjänster i Korsholm inte ett sätt att värja sig mot fusion

  21.02.2013 Österbotten

  Mikael Gädda valdes till ny vårddirektör i Korsholm på onsdag kväll. Det är en av tre nygamla tjänster som nyligen skapats i Korsholm. Att tjänsterna skulle vara ett sätt att värja sig mot eventuella kommunfusioner förnekar ändå politikerna.

 • Äldreomsorgen i Vasa ska förbättras

  18.02.2013 Österbotten

  På måndagen träffades Regionförvaltningsverket och Vasa stad för att diskutera hur äldreomsorgen ska förbättras. Det var i januari som sju vårdhem i Vasa prickades av Regionförvaltningsverket. Nu ska Vasa förnya äldreomsorgen.

 • Blandade kommentarer till den planerade social- och hälsovårdsreformen

  07.02.2013 Österbotten

  Framtidens social- och hälsovård diskuterades av österbottniska beslutsfattare i Vasa på torsdagen. På plats var också den regionala utredningsgruppen för västra Finland.

 • "Länsi-Uusimaa fick skriva om Sjundeåpolitikers privatliv"

  25.01.2013 Västnyland

  Tidningen Länsi-Uusimaa bröt inte mot god journalistisk sed när den skrev om Sjundeåpolitikern Elisa Calins förestående förlossning i samband med kommunfusionsprocessen, anser Opinionsnämnden för massmedier.

 • Tips ledde till att Vasa stad prickas

  21.01.2013 Österbotten

  Sju av Vasa stads servicehem för äldre prickas i en granskning gjord av Regionförvaltningsverket i västra och inre Finland. Det var efter ett tips som Regionförvaltningsverket inledde sin granskning.

 • Många frågor kring metropolområdet

  11.01.2013 Huvudstadsregionen

  Det finns fortfarande många frågetecken angående framtidens metropolområde. Det vet också utredningspersonerna som idag presenterade tre modeller, i en mellanrapport, som nu är klara för kommunbehandling.

 • Experter: Pensionssystemet behöver utvecklas

  07.01.2013 Inrikes

  Det finländska pensionssystemet är i bra skick, men behöver utvecklas för att möta framtida utmaningar, konstaterar internationella experter som har gjort en utvärdering på begäran av Pensionsskyddscentralen. Experterna efterlyser högre pensionsålder och bättre avkastning på pensionsfonderna.

 • Efter Porkalaparentesen

  31.01.2011 Arkivet

  Gränsbommen lyftes till Porkala 1956

  Den 26 januari 1956 lyftes gränsbommen till Porkala efter en 11 år lång parentes. Hur var det då att komma till Porkala och de andra arrenderade områdena i Kyrkslätt? Och hur mår området tio år senare?