Hoppa till huvudinnehåll

tegel

 • Teaterrecension: En byggkarls bekännelser

  10.02.2017 Kultur och nöje

  Peter Lüttges debutpjäs handlar om don och kommunikation.

  Peter Lüttges, Jan Koranders och Janne Pellinens nyskrivna debutpjäs på Nicken nyskrivna debutpjäs på Nicken, Raksamonologer, är som det också anges i pjästiteln prat och tankar i pluralis, olika sekvenser om ämnen som den här byggkarln, Jan Korander, har. Donarn är lite tankfull och betänksam, men samtidigt stressad. Stressen beror på att han bygger både på dan och på natten. På dan på jobbet, och så hemma också.

 • Återvinn med Strömsö och BUU

  26.08.2015 Hobby och hantverk

  inför rester och gäster på strömsö

  Det finns en gemensam nämnare för oss tv-personligheter i Strömsö och BUU. Vi brinner för återvinning i alla de tänkbara former.

 • 10 år av humanister i Arken

  31.03.2014 Åboland

  I år fyller Arkenkvarteret i Åbo Akademi tio år. Det gamla fabrikskvarteret längs Biskopsgatan byggdes år 2003 om till ett campus för humanistiska fakulteten och på våren 2004 flyttade humanisterna in.

 • Kärva tider vid tegelfabriken

  30.01.2014 Åboland

  Efterfrågan på tegel har minskat och permitteringar kan bli aktuella vid tegelfabriken på Kimitoön. Nytänkande inger ändå framtidstro.

 • Lång process att reparera trasig sjökabel

  11.07.2013 Inrikes

  Det hör inte till vanligheterna att en sjökabel går sönder. Och går de sönder är det en svår och långsam process att få dem tillbaka i bruk.

 • Kimitoöns tegelfabrik i full gång

  16.01.2013 Åboland

  Trots kärva tider ser det åtminstone tillsvidare ut att gå bra för tegelfabriken i Mjösund på Kimitoön. Fabriken har fyrtio anställda och orderstocken ser hyfsad ut, säger verkställande direktör Heikki Ryöppy.

 • De gamla magasinen i Helsingfors brändes ner i stället för att bevaras

  28.04.2010 Arkivet

  Om magasinbränderna i Helsingfors

  När Musikhuset i Helsingfors planerades väcktes frågan vad man skulle göra med järnvägens gamla rödtegelmagasin framför Riksdagshuset. I maj 2006 brann magasinen ned, och nu är Musikhuset färdigt.