Det tydligaste tecknet på bristsjukdomen är vita fläckar.
Människans skräpmat förorsakar bristsjukdomar hos den urbana kråkan, med påföljden att dess fjäderdräkt och flygförmåga blir sämre.
Vilka idéer ligger bakom vårdreformen egentligen?
Kunder, producenter, valfrihet - vilka idéer döljer sig i vårdreformen och varför erbjuds människor vård egentligen?
Innebär hälsovetenskaperna att evolutionen stannar av?
Innebär framsteg i hälsovården att den mänskliga utvecklingen stannar av? Läs psykologiforskaren Jan Antfolks svar på en publikfråga.
Hjärtat är vår viktigaste muskel.
Hjärtat är vår viktigaste muskel. Det pumpar outtröttligt blod till kroppens alla delar så länge vi lever. När hjärtat slutar slå tar livet slut - och därför förknippas också hjärtat med känslor och kärlek.
Kuslig och fin musik av Howes väcker reptilhjärnan
Manchesterproducenten Howes kusliga och drömska elektroniska ljudvärld väcker vissa av Sebastian Bergholms primitiva instinkter till liv.
Svetlana Aleksijevitj talar om sovjetmänniskan 1998.
Den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj vill ge så kallade “vanliga människor” en röst i litteraturen. Inför varje verk har Aleksijevitj samtalat med hundratals personer om livet i och efter Sovjetunionen. Här diskuterar hon 1998 om Vitrysslands historia och framtid.
Vi tror oss vara sekulära men kämpar med frågan om mening.
Den kapitalismkritiska teologen Patrik Hagman ser religiös strävan i vår konsumtionskultur.
Benbitar från minst 15 individer har grävts fram i Sydafrika
Forskare säger sig ha funnit fossil av en hittills okänd människoart i en grotta i Sydafrika. En professor i paleontologi som Yle Nyheter har talat med har sett avgjutningar av fyndet och bekräftar bedömningen.
Konsten kan fördjupa de känslor som väcks av världen, skriver kulturredaktören på Svenska Yle Sebastian Bergholm.
- Vår viktigaste uppgift är att synliggöra det som är viktigt för den enskilda personen i äldrevården. Det säger Professor Unni Å Lindström vid vårdvetenskapliga enheten vid Åbo Akademi i Vasa. I praktiken betyder det att i forskningen avtäcka det som har betydelse för individen så att den konkreta vårdpersonalen lättare kan fatta beslut i vardagen.
Antalet lejon, björn och varg håller på att minska radikalt.
Antalet stora köttätande djur så som lejon, björn och varg håller på att minska radikalt runt om i världen visar en ny undersökning.
Joppe och Malou är två agent-tomtar som sänts till människovärlden för att bedriva en intensiv forskning på sitt favoritobjekt: människan. Eftersom de är högt uppskattade människoexperter bland andra tomtar har de fått en egen sändningstid, och kan på så vis via en egen kanal under december månad dagligen sända rapporter upp mot norr.
Är människan en krigisk varelse av naturen? Doktorand Patrik Söderberg och docent Douglas Fry vid Åbo Akademi i Vasa ifrågasätter den här bilden genom en artikel som har väckt internationellt intresse.
Olof Lagercrantz publicerade någon gång en bok med namnet "Om konsten att läsa och skriva". I denna underbara lilla bok försöker Lagercrantz beskriva vad han såg som läsandets betydelse för människan, samt människans syn på denna otroliga förmåga.
Det kommer att ta ett tag innan orsaken till den förödande branden i Nådendal klarnar. Polisen har inlett en förundersökning, säger jourhavande brandchefen.
Så småningom börjar man, åtminstone jag, tröttna på bevakningen av Gerard Depardieu, den franska skådisen och miljonären som inte ville vara med om ”för” hög fransk beskattning av de rika och som följd av det lämnade sin moder Frankrike, tog bautastenen på ryggen och styrde mot Ryssland. Där hälsades han välkommen, fick passet i handen och han passade snabbt på att hylla det demokratiska Ryssland etc.
"Vad behöver en människa för att leva och växa till fred?" Den frågan finns på första sidan till en folder för Fredsskolan.
Ett lodjur kan slå ner en vitsvanshjort på drygt 100 kilo. Därför är det inte helt uteslutet att lon prövar sin jaktlycka på en människa som väger 60-70 kilo. Det säger jaktchef Stefan Pellas på Finlands viltcentral.
Vibriobakterien som orsakar sjukdomen kolera blir allt vanligare i Östersjön på grund av klimatförändringen. En internationell forskargrupp säger sig ha hittat bevis för att en höjning av vattentemperaturen har lett till att bakteriestammen ökat.
Två kirurger i Kalifornien stängdes av för att ha placerat bakterier i cancerpatienters sår, skriver New Scientist. Syftet var att motverka patienternas hjärncancer.