Hoppa till huvudinnehåll

Spermier

 • Säkra dagar?

  03.09.2007 Sluta panta
 • Hur fort bildas sperma?

  11.06.2007 Sluta panta

  Hur snabbt "tillverkas" ny sperma? Lotta Sjöblom, sexualrådgivare och barnmorska, svarar: Spermier tillverkas väldigt snabbt. Man brukar säga att det hos en frisk, vuxen karl tillverkas ungefär 1200 spermier i sekunden!

 • Det sprutar inte

  30.04.2007 Sluta panta
 • Sperma

  30.04.2007 Sluta panta

  Hur ser sperma ut? Suss Åhman, sexualterapeut och socialpsykolog, svarar: När en kille får utlösning kommer det sperma från snoppen. Det kommer cirka en tesked, så det är inte fråga om enorma mängder. Det är en vätska som är lite seg i konsistensen, ungefär som slem.

 • Orgasm men ingen utlösning

  29.01.2007 Sluta panta

  Jag är en kille på 15 år och när jag runkar så känner jag av som orgasmen men det kommer ingen sperma. Är det något fel på mig? Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: När en kille har blivit könsmogen börjar det komma sperma från snoppen. Det kan komma när man onanerar eller i sömnen.

 • Lite sperma

  22.12.2006 Sluta panta

  Hej! Jag är en snart 11-årig kille som onanerar ca 1 gång i veckan.

 • Onani illa för spermierna?

  22.12.2006 Sluta panta

  Blir spermiena dåliga eller kan de ta slut om man onanerar ofta? Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Spermierna kan inte ta slut utan de tillverkas mer eller mindre konstant i killens kropp efter att han har blivit könsmogen.

 • När kommer det sperma?

  22.12.2006 Sluta panta

  När kommer sperman ur snoppen? Är det direkt då killen får stånd? Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Det är ganska sällan man får orgasm eller utlösning genast då man får stånd, oftast kräver det att man till exempel smeker snoppen en stund eller stimulerar den på något sätt.

 • Gravid av sperma på fingrarna?

  20.12.2006 Sluta panta

  Kan man verkligen bli gravid av att sperma förs in i slidan med fingrarna? Jag har hört att de dör efter bara någon sekund om de inte är inne.

 • När tillverkas sperma?

  16.10.2006 Sluta panta

  Jag är en kille på 12 år. Jag har redan könshår och har kommit lite i målbrottet. När börjar det tillverkas sperma? Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Så småningom, antagligen.

 • Första utlösningen

  06.04.2006 Sluta panta

  Jag är 13 år och jag har en fråga! Vad händer första gången det kommer spermier? När och hur kommer de? Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Man vet att man har blivit könsmogen och kan bli pappa när spermierna börjar tillverkas och kommer ut genom snoppen.

 • Tar sperman slut av onani?

  30.01.2006 Sluta panta

  Kan sperman ta slut om man onanerar dagligen? Kan man bli steril? Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar: Nej, sperman kan inte ta slut även om man skulle onanera dagligen. Sperman är något som det produceras mera av hela tiden så det tar inte slut.

 • Vad betyder

  19.01.2006 Sluta panta

  Hej, jag undrar att vad är sperma för något? Ingen i vår skola har velat säga det, för det skulle vara pinsamt eller nåt. Så kan ni förklara det? Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar: Sperma är det som kommer ut ur snoppen när en man har utlösning, och i sperman finns de så kallade spermierna.

 • Spermierna rinner ut

  30.11.2002 Sluta panta

  Är det normalt att spermierna rinner ut ur kvinnan efter ett oskyddat samlag? Borde de inte bli där inne för att hon ska kunna bli gravid? Lotta Sjöblom, sexualrådgivare och barnmorska, svarar: Det är helt normalt att de rinner ut.

 • Tar sperman slut?

  30.11.2002 Sluta panta

  Kan sperman ta slut om man onanerar dagligen? kan befruktningen minska? Ålder: 13 Kön: kille Lotta Sjöblom, barnmorska och sexualrådgivare, svarar Sperman kan inte ta slut fast man skulle onanera dagligen för att sperma är något som det hela tiden produceras mera av, det tar inte slut.

 • Spermier på händerna -> Gravid

  30.11.2002 Sluta panta

  Hur stor risk är det att någon kan bli gravid om det råkat sitta kvar några få spermier på händerna efter att man runkat? Jag är skiträdd över detta, vågar inte gå hemifrån på 3 dagar efter att ha runkat. Är det inte så att spermierna lever i ca 3-4 dagar? Dör spermierna av alkohol, t.ex.