Hoppa till huvudinnehåll

slogan

 • Åbo ska lysa som Hollywood

  14.03.2017 Åboland

  Åbo stad planerar att skaffa Kiss My Turku-ljusskylt

  Åbo stad planerar att skaffa två uppsättningar av Kiss My Turku-ljusbokstäver. De ska vara ett kännetecken för staden, ett marknadsföringsverktyg samt öka Åbobornas stolthet över sin egen stad, säger staden i ett pressmeddelande.

 • HRT:s översättare: Sloganen skulle översättas på en halvtimme

  06.10.2014 Huvudstadsregionen

  Översättaren vid Helsingforsregionens trafik säger att hon hade en halvtimme på sig att översätta den omtalade sloganen om personalförmåner. Reklambyrån som jobbade med sloganen på finska hade flera veckor på sig.

 • Obegriplig svenska på reklamskyltar - vad vill HRT ha sagt här?

  30.09.2014 Huvudstadsregionen

  Sloganen för Helsingforsregionens trafiks (HRT) kampanj för personalbiljetter är obegriplig på svenska. - Vi har ändå ingen möjlighet att rätta texten, säger Mari Flink vid HRT. - Jag kunde ha översatt den gratis, säger Björn Månsson (SFP).

 • Fredsmarschen med "extra allt"

  09.12.2013 Vega

  - Vår fredsmarsch hade nått korsningen av Kaserngatan och Rådhusgatan när det hettade till. En yrkesofficer kom ut på balkongen och viftade med en pistol! Ben Sandvik berättar om demonstrationen i Vasa i början av 1980-talet som kunde ha fått tragiska följder.

 • Eckerö Line överraskat av reklamuppståndelse

  23.01.2013 Ekonomi

  Rederiet Eckerö Line gör reklam för sig som "finländskt trots namnet" i finskspråkig media. Rederiet har fått svara på en del frågor kring formuleringen.