Hoppa till huvudinnehåll

apparater

 • Yle Arenans sida för ljudinnehåll förnyas - det här får du inom kort

  04.11.2019 Kultur och nöje

  Försnabbad uppspelning och egen spellista introduceras.

  Spela upp ett radioinslag med dubbel hastighet eller gör din egen spellista med olika radioprogram och poddar - det finns bland nyheterna då Arenans ljudsida förnyas.

 • Apparater som dör

  17.04.2014 X3M

  Våra apparater tillverkas för att dö snabbt. Hur länge höll din senaste smarttelefon, det frågar vi dig.

 • Han gillar inte slit-och-släng-kulturen

  04.03.2014 Åboland

  Henrik Dahl reparerade radio- och tv-apparater i 40 år och kunde vanligen fixa allt! Hans firma i Pargas var välkänd och han hade kunder ända från Åbo.

 • ABB fick stororder till Vietnam

  26.02.2014 Österbotten

  Motorer och frekvensomriktare ingår i ordern till Vietnam. ABB:s utrustning ska användas vid ett oljeraffinaderi som byggs upp norr om Hanoi. Liknande leveranser har ABB gjort till Abu Dhabi.

 • Arenan blir bättre nästa år

  29.10.2013 Samhälle

  Långsam, snårig, besvärlig att hitta i. Bland annat de klagomålen riktas mot Yle Arenan. Arena-chefen Mary Gestrin svarar på kritiken och utlovar förbättringar.

 • Många appar läcker data

  01.08.2013 Utrikes

  Flera av de populäraste mobilapplikationerna till Apple- och Android-telefonerna läcker ut information om användaren. Det här visar en undersökning av datasäkerhetsföretaget Appthority.

 • Nokia Siemens Networks - en multinationell IT-jätte

  01.07.2013 Inrikes

  Nokia Siemens Networks är ett företag som ägs Nokia och Siemens AG. NSN tillverkar och designar apparater och programvara som används i telekommunikationsnätverk och sysselsätter nästan 60 000 personer.

 • Open data säkrar innehållens framtid

  18.04.2013 Pressmeddelanden

  Vad betyder det egentligen att Yle öppnar sitt innehåll? Varför är det här så svårt att greppa? Enligt Sami Kallinen, utvecklingschef på Internetmedier är det här inte konstigt, världen i dag är sådan att ingen kan ha full koll på mobilapparatutvecklingen.

 • Hon lever utan mobil och dator

  12.04.2013 Åboland

  Marianne Thomé är en av Åbos mest aktiva pensionärer. Hon säger nej till mobiltelefon, dator och andra som hon säger "onödiga apparater".

 • Stor efterfrågan på myggskyddsapparater

  06.07.2012 Österbotten

  Olika storters myggskyddsapparater är mycket eftertraktade produkter i sommar. En rundringning till affärer runtom i Österbotten visar att efterfrågan är stor, till och med större än utbudet på en del håll.

 • Har du sett en tumlare?

  21.06.2012 Inrikes

  Miljöministeriet samlar in observationer av tumlare under sommaren. Den som har sett en tumlare ska anmäla om det till ministeriet, speciellt bra är det om man också lyckas ta en bild av tumlaren. Anmälan kan göras via en blankett på nätet.

 • Nokia bekräftar buggproblem

  11.04.2012 Utrikes

  Mobiltillverkaren Nokia drabbas av nya bakslag. Bolaget bekräftar nu att det finns en bugg i dess nya modell Lumia 900.