Hoppa till huvudinnehåll

social interaktion

 • Omringad av människor men ändå ensam – ensamhet orsakar smärta som i värsta fall kan leda till radikalisering

  27.01.2018 Inrikes

  Ensamheten har ändrat form och kan få allvarliga följder.

  Var tionde finländare upplever långvarig ensamhet. Ensamheten har egentligen inte ökat särskilt mycket under de senaste åren – men den har ändrat form.

 • Digiträning: Twitter – delta i diskussionen

  30.08.2017 Vetamix

  Tips som förbereder dig för twittrandets förunderliga värld.

  Med Twitter får du enkelt tillgång till den offentliga diskussionen, vare sig den förs bland dina egna bekanta eller bland experter och kändisar. Här är några tips som förbereder dig för twittrandets förunderliga värld.

 • På besök hos ”findianer”

  20.06.2017 Kultur och nöje

  Finnättlingar i indianreservat kämpar mot fördomar.

  Idag arbetar "findianer", ättlingar till finska immigranter och ursprungsbefolkningen, för att komma bort från gamla stereotyper och fördomar.

 • Mari Lindman: Vad håller på att hända med min stad?

  06.12.2015 Kultur och nöje

  Filosofen Mari Lindman skriver om otrygghet i sin hemstad.

  Hur skapas otrygghet och kriser? Hur känns de? Filosofen Mari Lindman skriver om sin omskakande upplevelse i hemstaden Åbo.

 • Alla har rätt att trivas på sociala medier

  21.10.2015 Västnyland

  Gymnasieelever i Ekenäs skapade trivselregler för nätet.

  Man ska tänka efter mera då man rör sig på sociala medier, inte mindre. Därför har elever vid Ekenäs gymnasium arbetat fram trivselregler för hur man ska bete sig respektfullt. Nu hoppas de att principerna sprider sig till andra skolor.

 • Var tionde pojke har ingen nära vän

  22.09.2015 Inrikes

  Många unga känner sig ensamma, visar ny enkät.

  Var tionde pojke har ingen nära vän, visar enkäten Hälsa i skolan. Aningen färre flickor upplever att de inte har några nära vänner.

 • "Att sticka är en billig och bra medicin"

  23.04.2015 Östnyland

  Yle Östnyland besökte stickcaféet i Tessjö.

  Vad försiggår egentligen på ett stickcafé? Yle Östnyland umgicks med ett gäng glada damer som träffas i Tessjö bibliotek varannan onsdag.

 • Servicen i Gammelbacka tar stort steg framåt

  28.01.2015 Östnyland

  Avgiftsfri hälsorådgivning och servicehandledning. Det kommer att bli verklighet i stadsdelen Gammelbacka i Borgå.

 • "Idrott kan minska rasism"

  19.01.2015 Huvudstadsregionen

  Vanda stad försöker genom ett idrottsprojekt föra samman invandrare och finländare. Bakom projektet Vantaa City Games står Paul Brennan som redan i tio år fört samman människor genom olika aktiviteter.

 • Jeanette lever på gymnastik

  30.09.2014 Huvudstadsregionen

  Jeanette Broman brinner för att uppmuntra folk att röra på sig. Hon leder mer än tjugo gymnastikkurser i veckan, de flesta vid Sibbo medborgarinstitut.

 • Nytt familjecafé startade i Ekenäs

  03.09.2014 Västnyland

  Drop-In heter ett nytt familjecafé som Ekenäs församling har kört igång från och med september. Daglediga vuxna med småbarn eller till exempel dagvårdare kan träffa andra vuxna i samma situation onsdagar mellan klockan 10 och 12 i församlingens klubbrum på Larssonvägen i Ekenäs.

 • Perfekt för sociala experiment

  30.06.2014 X3M

  Nästan sjuhundratusen Facebookanvändares nyhetsflöden manipulerades i januari 2012, syftet var att få veta om användarna påverkas av positiva och negativa uppdateringar. Först nu, över två år senare, har vi fått veta om det lilla experimentet då forskningsresultaten publicerades. Och ja, vi påverkas. Men bröt Facebook mot reglerna och ska vi vara upprörda?

 • Johanna Koljonen vill ha en nyanserad diskussion om sex

  26.01.2013 Österbotten

  "Prata om det" är namnet på en mycket uppmärksammad kampanj för att diskutera sexuella gråzoner och motarbeta fördomar. Författaren och kulturjournalisten Johanna Koljonen som ursprungligen startade diskussionen på mikrobloggen Twitter, deltog i seminariet Mediespråk i Vasa på lördagen.