Hoppa till huvudinnehåll

baptism

 • Ekumeniska Ansvarsveckan vill främja människorättsfrågor

  21.10.2019 Tro

  Radiogudstjänst del av Ekumeniska Ansvarsveckan

  Veckans Radiogudstjänst firas med Helsingfors Baptistförsamling och är en del i Ekumeniska ansvarsveckan. I Andrum fortsätter serien om dopet och i fredagens aftonandakt hör vi den fjärde delen av sex där Lucas Snellman läser ur Frank Mangs texter.

 • Veckans andakter, Andrum och gudstjänst i Yle Vega

  06.05.2019 Tro

  Finska missionssällskapet 10 år, uppmärksammas i Andrum.

  En ny Andrum-serie inleds i veckan. Finska missionsällskapet firar 10 år i år och temat är 10 berättelser om hopp. Under resten av året kommer vi att höra nio av dehär berättelserna i Andrum – denna vecka är det Rolf Steffansson som berättar. Veckans radiogudstjänst firas med Vasa baptistförsamling.

 • Ungdomsgudstjänst från Pargas kyrka

  29.04.2019 Tro

  Veckans radiogudstjänst sänds från Pargas kyrka.

  Denna vecka sänder Yle Vega ungdomsgudstjänst med Väståbolands svenska församling. Predikant är Päivi Nuotio-Niemi, liturg är Harry Sanfrid Bäckström, kantor och körledare är Hanna Lehtonen.

 • Präst i ortodoxa kyrkan var trummis i finlandssvenskt rockband - nu svarar gudstjänsten på Mikael Sundkvists behov av att musicera

  28.01.2018 Tro

  Från Ragnar Hare till teologiedoktor.

  Mikael Sundkvist är uppvuxen i en luthersk familj. Sina tonår vistades han i de musikaliska grupperna inom Baptistförsamlingen i Jakobstad. En upplevelse i den katolska domkyrkan i Stockholm fick honom att närma sig den ortodoxa tron. Nu är han teologiedoktor och församlingspräst i Helsingfors ortodoxa församling. Hans hemkyrka är i Vanda.

 • Oravais kan få ungdomsverkstad

  30.03.2016 Österbotten

  Oravais baptistförsamling vill starta verksamhet för unga.

  Oravais baptistförsamling vill starta en ungdomsverkstad. Det finns flera vuxna som är intresserade av att leda arbetet.

 • Veckans andaktstalare: Peter Sundqvist

  29.01.2013 Tro

  Peter Sundqvist trotsar alla gamla fördomar och trivs bra i Jakobstad, fast han är född och uppvuxen i Karleby.